Skip to main content

Roma, Sorrento og Capri

Sorrento ligger idyllisk til på kalkesteinsklippene helt i den sørlige enden av Napolibukten. Vi bor i byen Sant´Agata på toppen over Sorrento. Et fint utgangspunkt for å oppleve den vakre Amalfikysten. Før kystveien ble etablert, var bratte stier eller sjøveien eneste mulighet for å komme seg mellom de små klippebyene. Hver landsby har derfor sitt eget særpreg. Veiene slynger seg oppover de bratte fjellene med fantastisk utsikt mot det turkise havet, og gjennom åser med dufter fra sitron- og olivenlunder. Vi følger fotsporene til Ibsen og mange andre kunstnere som kom hit for å finne inspirasjon, og vi besøker også naturskjønne Capri og den arkeologiske byen Pompeii. Vi begynner eller avslutter med to netter i Roma - som byr på iskrem og Campari under parasoller på hyggelige piazzaer, historiske attraksjoner, spennende arkitektur, stil og mote. Her vandrer vi gjennom smale brosteinsgater med fascinerende severdigheter uansett hvor vi går. Byen har et mangfoldig byliv, og er et museum i seg selv. Vi tar deg med på en tur hvor synsinntrykkene og opplevelsene er mange.

Hurtigsøk

Dagsprogram

 • 1. dag: Oslo – Napoli – Sorrento

  Fly fra Oslo Lufthavn til Napoli. Transfer til Hotel Jaccarino (4*) i Sant´Agata - en liten autentisk by som ligger på toppen av Sorrento. Hotellet har stor solterrasse med svømmebasseng og spektakulær utsikt mot Napolibukten og Vesuv - og egen port rett ut til det lille sentrumet i Sant´Agata med koselige restauranter og små butikker. Middag på hotellet.

 • 2. dag: Amalfikysten

  Etter frokost skal vi på bussutflukt langs den vakre Amalfikysten. Smale veier slynger seg rundt steile fjell som stuper rett ned i havet, og små pastellfargede landsbyer klamrer seg fast i de bratte åssidene. Landsbyene har alle sitt eget særpreg, og den vakre kyststrekningen har mange flotte utsiktspunkter. Vi besøker eksklusive Positano som opprinnelig var en søvnig liten fiskerlandsby – men som nå er en livlig by med restauranter og små koselige butikker. Vi reiser videre til Amalfi - hvor Henrik Ibsen bodde på Hotel Luna og hvor han fullførte ”Et dukkehjem”. Byen er også berømt for sitt håndlagde papir og annet kunsthåndverk, og vi besøker byens katedral. Deretter tar vi en liten omvei fra den vanlige Amalfikyst-ruten, og opp til byen Ravello, 350 m.o.h. Her er det en mye roligere atmosfære enn den man finner i kystbyene, og utsikten er formidabel. Vi besøker katedralen og Villa Rufolo. Individuell lunsj og middag.

  Amalfikysten
 • 3. dag: Utflukt til Capri

  Frokost. I dag tar vi hydrofoilen fra Sorrento til Capri. Øya er kjent for sin vakre natur, med klipper og det klare sjøgrønne middelhavsvannet. På Capri produseres også den gode sitronlikøren Limoncello. Vi bruker dagen til å besøke byene Capri og Anacapri. I Anacapri besøker vi Villa San Michele med dens vakre hage, og vi spiser felles lunsj på lokal restaurant i Capri. Vi spaserer i Augustus´ hager og til det berømte «Piazzetta» før vi om ettermiddagen tar hydrofoilen tilbake til Sorrento. Middag på egen regning.

  Utflukt til Capri
 • 4. dag: Sorrento

  Frokost. Formiddagen fri til avslapping ved svømmebassenget eller til å utforske området på egenhånd. I Sant´Agata og Sant´Agnello er det mange hyggelige restauranter hvor man kan kjøpe seg en god lunsj. Om ettermiddagen skal vi til romantiske Sorrento med sine smale gater, mange parker, sitron- og appelsintrær. Byen inngikk også i kunstnernes turistrute på 1700-1800-tallet, og mange forfattere og malere har besøkt byen. Tid på egenhånd for å handle litt og bli kjent med byen. Felles middag på lokal restaurant.

 • 5. dag: Sorrento – Pompeii – Roma

  Frokost og utsjekk fra hotellet. Vi kjører til Pompeii for guidet omvisning i det arkeologiske området. (Passer ikke for deltakere med gangbesvær – mange trapper!). Pompeii er en oldtidsby fra 600-tallet f.Kr. Byen var en livlig romersk by med bad, teater, handel og bordeller, før den i år 79 e.Kr. ble begravd i aske fra vulkanen Vesuv. Da hadde byen en befolkning på 8-10.000 mennesker. Pompeii ble gjenoppdaget på midten av 1700-tallet, og det pågår fortsatt utgravninger. Vi spiser pizzalunsj før vi fortsetter til Vesuv. Det tar oss ca. 20 minutter å gå opp til krateret hvor vi får en formidabel utsikt (Husk gode sko!). I Roma sjekker vi inn på Hotel Villafranca (4*). Felles middag.

  Sorrento – Pompeii – Roma
 • 6. dag: I Roma

  Etter frokost skal vi bli kjent med den italienske hovedstaden. Roma er mye mer enn bare en by! Roma byr på helt spesielle historiske opplevelser, piazzaer med utendørsrestauranter, koselige brosteinsgater og trange smug. Vi skal se mange kjente severdigheter. Noen av de er Pantheon, Piazza Navona, Fontana de Trevi og Spansketrappen. Individuell lunsj og tid til å handle. Avskjedsmiddag på lokal restaurant.

  I Roma
 • 7. dag: Roma – Oslo

  Frokost. Tid på egen hånd i Roma – og med kofferten full av minner etter opplevelsesrike Italiadager, blir det transfer til flyplassen og retur til Oslo Lufthavn med kveldsfly.

Kart

Reisekalender
20/4Vandretur KyprosFra kr. 16 990,-
22/4Vandretur AmalfikystenFra kr. 18 390,-
30/4Madeira med BlomsterfestivalFra kr. 21 990,-
30/4Seniorfavoritt - MallorcaFra kr. 12 990,-
23/5Den svenske vestkysten med GDFra kr. 11 950,-
4/6Kroatia - YogaturFra kr. 14 990,-
4/6Vandretur AlgarveFra kr. 15 990,-
5/6Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 12 990,-
10/6Vandretur AmalfikystenFra kr. 18 690,-
12/6Fottur i Dolomittene Fra kr. 17 990,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80