Skip to main content

Fottur Transilvania - Romania

SibiuSibiu
TransfagarasanTransfagarasan
Bran CastleBran Castle
MalancravMalancrav
BiertanBiertan
BiertanBiertan
BrasovBrasov

La fjellstøvlene prøve noe nytt, og bli med oss til Transilvania! Slott innhyllet i tåke og blodtørstige vampyrer er ofte det vi forbinder med Transilvania - men regionen har Romanias vakreste severdigheter, magiske byer og storslått natur. Vi tar deg med på tur hvor vi kombinerer kultur med vandringer i spektakulære landskap. Transilvania ligger sentralt i landet, og er omringet av fjellkjeden Karpatene. I de vakre landskapene ligger også UNESCO-opplevelsene tett. Med en fot i nåtid og en i middelalderen, besøker vi Sighisoara - Europas lengst bebodde festningsby. Det blir også en valgfri utflukt til vakre Brasov og Draculaslottet. Og vi bor i Sibiu - som sies å være en av Europas vakreste byer. 


Vanskelighetsgrad: 4+ (av 5)

Hurtigsøk

Dagsprogram

 • 1. dag: Oslo – München – Sibiu

  Vi flyr Lufthansa via München til Sibiu. Transfer til Hotel Mercure Arsenal Sibiu (4*) – et moderne hotell som åpnet i 2023. Hotellet har restaurant, bar, innendørs svømmebasseng og solsenger ute. Sibiu er en av Transilvanias kronjuveler med gotiske kirker, Brukenthal-palasset, art nouveau-arkitektur og et godt bevart festningstårn. Bysightseeing før vi spiser middag på restaurant i den koselige gamlebyen.

 • 2. dag: Paltinis – Cindrel Peak

  Frokost. Vi går til matmarkedet i Sibiu og smaker lokaler pølser og oster. Deretter skal vi på vandring i Cindrel fjellene som omringer vakre Sibiu. Vi kjører ca. 36 km til Paltinis, ett av Romanias eldste skisteder. Her starter vi vandringen til Bᾰtrâna Peak, 1.820 m.o.h., hvor vi tar en god pause før vi starter nedstigningen til Sibiu. Felles middag. Vandredistanse: 15 km. Varighet vandring: 5 timer/total utflukt 8 timer. Høydeforskjell: Opp/ned 549 m.

 • 3. dag: Baleasjøen – Fagarașfjellene

  Frokost. På vei til Baleasjøen følger vi en av verdens mest interessante veier - Transfagarasan Highway (kjøretid 1,5 timer/78 km). Vi vandrer fra Baleasjøen som er dannet av smeltevann fra en isbre - og opp til Vanatoarea lui Buteanu som er den 5. høyeste toppen i Fagarașfjellene. Felles middag. Vandredistanse: 12 km. Varighet vandring: 4 timer/total utflukt 7 timer. Høydeforskjell: Opp 500 m./ned 490 m.

  TransfagarasanTransfagarasan
 • 4. dag: Valgfri utflukt til Brasov og Draculaslottet

  Frokost. Valgfri utflukt mot tillegg: Vi reiser først til vakre Brasov. Byen er omringet av vakkert fjellandskap, og har en koselig gamleby med brosteinsgater, historiske severdigheter og flotte bygg. Vi ser bl.a. det gamle rådhuset og «Den sorte kirken». Deretter fortsetter vi til det kjente Draculaslottet, Bran Castle. Retur til Sibiu. Felles middag. Total utflukt 9 timer/kjøring 330 km.

  Bran CastleBran Castle
 • 5. dag: Cindrelfjellene

  Frokost. Enkel vandrerute gjennom Cindrelfjellene. Vi går fra den pittoreske landsbyen Fântânele, og gjennom kultur- og gjeterlandskap. Fra Sibiel kloster drar vi med hest og kjerre til en familie i landsbyen. Her får vi servert middag. Retur til Sibiu. Vandredistanse: 24 km. Varighet vandring: 5 timer. Høydeforskjell: Opp 670 m./ned 450 m.

 • 6. dag: Sighisoara – Biertan – Malancrav

  Frokost. Vi reiser til Sighisoara; en av de aller best bevarte og romantiske middelalderbyene i Europa. Byen er på UNESCOs verdensarv liste. Sightseeing til fots i gamlebyen som har brosteinsgater og fargerik arkitektur. Vi fortsetter til landsbyene Biertan og Mᾰlâncrav. Middag i Sibiu. Total utflukt 7 timer/kjøring 230 km.

  BiertanBiertan
 • 7. dag: Cisnadioara – Magura Peak – Rasinari

  Frokost. Dagens vandring starter i den sjarmerende landsbyen Cisnᾰdioara. Vandring til fjelltoppen Magura. Dette blir en dag med flott utsikt over Fagarasfjellene, og som ender i den lille landsbyen Rᾰṣinari. Middag i gamlebyen i Sibiu. Vandredistanse: 26 km. Varighet vandring: 4 timer/total utflukt 6 timer. Høydeforskjell: Opp 900 m./ned 850 m.

 • 8. dag: Sibiu – München – Oslo

  Frokost og tid på egenhånd. Transfer til flyplassen. Vi flyr med Lufthansa via München til Oslo Lufthavn.

 • Programmet er preliminært.

  Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen.

Kart

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris fra kr.
10.09.2024Oslo LufthavnFottur Transilvania - RomaniaMer enn 817 990,-BestillMer informasjon

Turfakta

Ta kontakt for tilslutningsbilletter fra andre flyplasser.

Tillegg enkeltrom p.p:      Kr. 3.000,-

Tillegg for utflukt til Basov og Draculaslottet p.p.: Kr. 800,-

Oppgitte priser er basert på valutakurser pr. 01.08.23.

Våre turer er gradert etter vanskelighetsgrad: 1 (enkel) – 5 (utfordrende). Denne turen har vanskelighetsgrad 4+.

Vi tar forbehold om eventuelle nødvendige endringer av avreisedato, flytider og flyselskap grunnet usikkerhet i fremtidig flytilbud. Det tas også forbehold om prisjusteringer som følge av endrede transportpriser, valutakurser eller skatter og avgifter som ligger utenfor arrangørens kontroll.

Pga. frister på flybillettene er det viktig at turen bestilles i god tid. Siste kostnadsfrie avbestilling (kun adm. gebyr) av denne turen er 95 dager før avreise. Se forøvrig deltakerbeviset for betingelser. 

Se her for flere vandreturer

Reisekalender
23/5Den svenske vestkysten med GDFra kr. 11 950,-
4/6Kroatia - YogaturFra kr. 14 990,-
4/6Vandretur AlgarveFra kr. 15 990,-
5/6Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 12 990,-
10/6Vandretur AmalfikystenFra kr. 18 690,-
12/6Fottur i Dolomittene Fra kr. 17 990,-
23/6Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
23/6Vakre Vestlandet med GDFra kr. 15 990,-
30/6Vandretur Hardangervidda og HallingskarvetFra kr. 9 990,-
10/7Fottur i Dolomittene Fra kr. 20 790,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80