Skip to main content

Fottur Transilvania - Romania

SibiuSibiu
BrasovBrasov

Slott innhyllet i tåke og blodtørstige vampyrer er ofte det man forbinder med Transilvania, men regionen har Romanias vakreste severdigheter, magiske byer og storslått natur. Vi tar deg med på tur hvor vi kombinerer kultur med vandringer i et spektakulært landskap. Transilvania ligger sentralt i landet, og er omringet av fjellkjeden Karpatene. I de vakre landskapene ligger også UNESCO-opplevelsene tett., og med en fot i nåtid og en i middelalderen får vi med oss byer som Brasov, Sibiu og Bucuresti, som sies å være noen av Europas flotteste byer. La fjellstøvlene prøve noe nytt, og bli med oss på tur til Romania!


Vanskelighetsgrad: 4 (av 5)

Hurtigsøk

Dagsprogram

 • 1. dag: Oslo – Bucuresti– Draculaslottet – Brasov

  Vi flyr med Norwegian direkte til Bucuresti. På flyplassen blir vi møtt av vår engelsktalende vandre-/lokalguide. Vi besøker det kjente draculaslottet, Bran Castle. Her får vi oppleve mystikk og magi. Vi fortsetter til Brasov, og sjekker inn på Hotel Coroana Brasov (3*) for to netter. Felles middag på lokal restaurant.
  Kjøreavstand/-tid: 180 km - 3 timer.

 • 2. dag: Brasov – vandring i Poiana Brasov – byrundtur i Brasov

  Frokost. Vi kjører til Poiana Brasov hvor vi starter dagens vandring. Poiana Brasov ligger i en høyde på 1.030 m.o.h. og er en kjent skidestinasjon – men så snart sommeren kommer, omvandles området til en grønn juvel full av flotte vandreruter. Vi vandrer i det vakre fjellandskapet før vi om ettermiddagen kjører tilbake til Brasov for byrundtur. Vi vandrer i den koselige gamlebyen med brosteinsbelagte gater, historiske severdigheter og flotte bygg. Vi ser blant annet det gamle rådhuset og «Den svarte kirken» fra 1477. Felles middag på lokal restaurant.
  Kjøreavstand: 36 km. Lengde/varighet vandring: Ca. 8 km/4 timer. Høydeforskjell: Opp-/nedstigning + 450 m/-450 m. Total utflukt: 8 timer.

 • 3. dag: Balea Lake – Fagarașfjellene – Sibiu

  Frokost og utsjekk. På vei til Baleasjøen følger vi en av verdens mest interessante veier, Transfagarasan Highway (kjøretid 1,5 timer/78 km). Her får vi se bare fjelltopper, isbreer, fosser og vakre daler. Vi vandrer fra Baleasjøen som er dannet av smeltevann fra en isbre, og opp i Fagarașfjellene. I Sibiu sjekker vi inn på Golden Tullip Hotel (4*) hvor vi skal bo i fire netter, og vi spiser felles middag på hotellet.
  Kjøreavstand: 180 km. Lengde/varighet vandring: Ca. 5 km/4 timer. Høydeforskjell: Opp-/nedstigning + 350 m/-350 m. Total utflukt: 8 timer.

 • 4. dag: Sibiu med ASTRA Open-Air Museum

  Etter frokost skal vi i dag utforske den sjarmerende middelalderbyen, Sibiu, til fots. Byen er en av Transilvanias kronjuveler med gotiske kirker, Brukenthal-palasset som nå er museum, Art Nouveau-arkitektur, et godt bevart festningstårn, hyggelige kafeer og små torg. Om ettermiddagen går vi videre til ett av de største utendørsmuseene i Europa, The ASTRA Open-Air Museum. Museet har som mål å gjøre kulturarven til etniske minoriteter tilgjengelig for et større publikum. Vel tilbake på hotellet, spiser vi felles middag.
  Total utflukt: 8 timer (til fots).

 • 5. dag: Matmarked i Sibiu – Vandring Paltinis – Bătrâna Peak – Sibiu

  Etter frokost skal vi først på matmarkedet i Sibiu hvor vi kan smake lokale råvarer som pølser, oster og økologiske grønnsaker. Deretter skal vi på vandring i Cindrel fjellene som omringer vakre Sibiu. Vi kjører 50 minutter/36 km til Paltinis, som er Romanias eldste skisted fra 1894.Bătrâna Peak, 1920 m.o.h. Etter en velfortjent pause, starter vi nedstigningen mot Sibiu. Tid på egen hånd i byen før middag.
  Kjøreavstand/-tid: 36 km – 50 min. Lengde/varighet vandring: Ca. 15 km/5 timer. Høydeforskjell: Opp-/nedstigning + 650 m/-650 m. Total utflukt: 8 timer.

 • 6. dag: Vandring Cindrelfjellene – Sibiel – Sibiu

  Frokost. I dag skal vi vandre gjennom Cindrelfjellene. Vi går fra den pittoreske landsbyen Fantanele, og kommer til et flott kultur- og gjeterlandskap. Fra Sibiel kloster drar vi med hest og kjerre til en familie i Sibiel landsby som har invitert oss på middag. Retur til Sibiu.
  Kjøreavstand/-tid: 40 km - 45 min. Lengde/varighet vandring: Ca. 15 km/5 timer. Høydeforskjell: Opp-/nedstigning + 670 m/- 450 m. Total utflukt: 11 timer (inkl middag)

 • 7. dag: Sibiu – fritid – Bucuresti

  Frokost og utsjekk. Noe fritid I Sibiu før vi kjører til Bucuresti via Cozia og Olt-dalen. Om ettermiddagen blir det bysightseeing i Bucuresti. Romanias hovedstad er en historisk smeltedigel. Bucuresti kalles ofte «Lille Paris». Deler av sentrum har en arkitektur som minner om den franske hovedstaden, men kontrastene er store. Flotte bygg i Art Nouveau-stil står side om side med murhus fra kommunisttiden. Vi overnatter siste natten på Novotel City Centre (4*), og spiser felles middag.
  Kjøreavstand/-tid: 260 km – 4 t 30 min.

 • 8. dag: Bucuresti – Oslo

  Frokost. Transfer til flyplassen i Bucuresti. Direktefly med Norwegian til Oslo Lufthavn.

 • Programmet er preliminært.

  Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen.

Kart

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris fra kr.
21.08.2023Oslo LufthavnVandretur Transilvania - RomaniaMer enn 815 990,-BestillMer informasjon

Turfakta

Ta kontakt for tilslutningsbilletter fra andre flyplasser.

Tillegg enkeltrom p.p:      Kr. 3300,-

Våre turer er gradert etter vanskelighetsgrad: 1 (enkel) – 5 (utfordrende). Denne turen har vanskelighetsgrad 4. 

Vi tar forbehold om eventuelle nødvendige endringer av avreisedato, flytider og flyselskap grunnet usikkerhet i fremtidig flytilbud. Det tas også forbehold om prisjusteringer som følge av endrede transportpriser, valutakurser eller skatter og avgifter som ligger utenfor arrangørens kontroll.

Pga. frister på flybillettene er det viktig at turen bestilles i god tid. Siste kostnadsfrie avbestilling (kun adm. gebyr) av denne turen er 95 dager før avreise. Se forøvrig deltakerbeviset for betingelser. 

Se her for flere vandreturer

Reisekalender
5/6Vandretur AmalfikystenFra kr. 16 990,-
6/6Vandretur AlgarveFra kr. 13 990,-
12/6Vandretur AndorraFra kr. 15 590,-
13/6Stavanger og Haugalandet med GDFra kr. 15 990,-
14/6Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 11 990,-
14/6Fottur i Dolomittene Fra kr. 15 990,-
5/7Elvebåtcruise - DonauFra kr. 18 990,-
17/7Dalarna og Siljansjøen med GDFra kr. 10 550,-
26/7FinnmarkFra kr. 17 490,-
16/8Vandretur WalesFra kr. 18 990,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80