Fottur Transilvania - Romania

Slott innhyllet i tåke og blodtørstige vampyrer er ofte det man forbinder med Transilvania, men regionen har Romanias vakreste severdigheter, magiske byer og storslått natur. Vi tar deg med på tur i Transilvania, hvor vi kombinerer noe kultur med vandringer i et spektakulært landskap. Transilvania ligger sentralt i landet, og er omringet av fjellkjeden Karpatene. I de vakre landskapene ligger også UNESCO-opplevelsene tett.

Med en fot i nåtid og en fot i middelalderen får vi med oss byer som Sighisoara som er Europas lengst bebodde festningsby, og Brasov med sin idylliske gamleby. Vi bor også på hyggelig hotell i Sibiu som må sies å være en av Europas flotteste byer.

Vanskelighetsgrad: 3 (av 5)

Pris fra kr.:
13 990,-
Dager:8
Inkludert i grunnprisen: Fly Oslo–Sibiu t/r, 7 hotellovernattinger i dobbeltrom, 7 frokoster og 7 middager, busstransport og vandringer iflg. programmet, engelsktalende vandre-/lokalguide, entreer til severdigheter iflg. programmet, reiseleder fra Peer Gynt Tours.
TransportType:Austrian Airlines
Bestill reise

Dagsprogram september

1. dag              Oslo Lufthavn – München – Sibiu 
Vi flyr med Lufthansa via München til Sibiu. Transfer til Hotel Continental Forum (4*)  i Sibiu. Byen er en av Transilvanias kronjuveler med gotiske kirker, Brukenthal-palasset som nå er museum, Art Nouveau-arkitektur, et godt bevart festningstårn, hyggelige kafeer, eleganse og sjarm. Felles middag.  

2. dag             Vandring Paltinis – Cindrel Peak 
Etter frokost skal vi på vår første vandring i Cindrel fjellene som omringer vakre Sibiu. Vi kjører 50 minutter/36 km til Paltinis, ett av Romanias eldste skisteder. Her starter vi vandringen til Cindrel Peak, 2.245 m.o.h.  Felles middag. 
Varighet vandring: 5 timer. Høydeforskjell: Oppstigning  504 høydemeter /nedstigning 183 høydemeter.

3. dag             Vandring Balea Lake – Fagarașfjellene 
Frokost. På vei til Baleasjøen følger vi en av verdens mest interessante veier, Transfagarasan Highway (kjøretid 1,5 timer/78 km). Vi vandrer fra Baleasjøen som er dannet av smeltevann fra en isbre, og opp i Fagarașfjellene. Felles middag.
Varighet vandring: 3-4 timer.

4. dag              Brasov – Draculaslottet – Prejmer 
I dag skal vi først til Brasov. Byen er omringet av et vakkert fjellandskap - og har en koselig gamleby med brosteinsbelagte gater, historiske severdigheter, kafeer og flotte bygg.  Vi ser blant annet det gamle rådhuset og «Den svarte kirken» fra 1477. Deretter fortsetter vi til det kjente Draculaslottet, Bran Castle.  Vi besøker også den vakre byen Prejmer med sin befestede kirke, som er på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Den er omgitt av en 12 meter høy mur, og har hele 270 rom. Felles middag.

5. dag             Vandring Cindrelfjellene – Crint, Sibiel  
Vi går en enkel vandrerute gjennom Cindrelfjellene til Crint. Etter vandringen kjører vi til Sibiel. Vi er invitert hjem til en familie i landsbyen på middag. Turen dit går med hest og kjerre (20-30 minutter), og returen til Sibiu er med buss.  
Varighet vandring: 3-4 timer. Høydeforskjell: Oppstigning  650 høydemeter.

6. dag             Sighisoara – Biertan – Malancrav 
Vi reiser til Sighisoara; en av de aller best bevarte og romantiske middelalderbyene i Europa. Sightseeing til  fots i gamlebyen som har brosteinsgater og fargerik arkitektur. Vi fortsetter til landsbyene Biertan og Malancrav hvor vi får oppleve ekte landsbyliv. Tilbake i Sibiu spiser vi felles middag.

7. dag             Cisnadioara – Magura Peak – Prislop – Rasinari  
I dag kjører vi via den sjarmerende landsbyen Cisnadioara før vi skal vandre til fjelltoppen Magura. Dette blir en dag med flott vandring og besøk i de små landsbyene Prislop og Rasinari. Etter middag koser vi oss på en hyggelig terrasse i gamlebyen.
Varighet vandring: 3-4 timer. Høydeforskjell: Oppstigning  700 høydemeter.

8. dag             Sibiu – München – Oslo Lufthavn   
Frokost. Transfer til flyplassen i Sibiu. Vi flyr Lufthansa via München til Oslo Lufthavn.

Programmet er preliminært. Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen.

Dagsprogram juni

1. dag              Oslo Lufthavn – Wien – Sibiu
Vi flyr med Austrian Airlines via Wien til Sibiu. Transfer til Hotel Golden Tulip (4*) i Sibiu. Byen er en av Transilvanias kronjuveler med gotiske kirker, Brukenthal-palasset som nå er museum, Art Nouveau-arkitektur, et godt bevart festningstårn, hyggelige kafeer, eleganse og sjarm. Felles middag.  

2. dag             Vandring Paltinis – Cindrel Peak
Etter frokost skal vi på vår første vandring i Cindrel fjellene som omringer vakre Sibiu. Vi kjører først ca. 36 km til Paltinis, ett av Romanias eldste skisteder. Her starter vi vandringen til Cindrel Peak, 2.245 m.o.h.  Felles middag. 
Varighet vandring: 5 timer. Høydeforskjell: Opp ca. 500 høydemeter /ned ca. 180 høydemeter.

3. dag             Vandring Balea Lake – Fagarașfjellene
Frokost. På vei til Baleasjøen følger vi en av verdens mest interessante veier - Transfagarasan Highway (kjøretid 1,5 timer/78 km). Vi vandrer fra Baleasjøen - som er dannet av smeltevann fra en isbre, og opp i Fagarașfjellene. Felles middag.  
Varighet vandring: 3-4 timer.

4. dag              Brasov – Draculaslottet – Prejmer
I dag skal vi først til Brasov. Byen er omringet av et vakkert fjellandskap - og har en koselig gamleby med brosteinsbelagte gater, historiske severdigheter, kafeer og flotte bygg.  Vi ser blant annet det gamle rådhuset og «Den svarte kirken» fra 1477. Deretter fortsetter vi til det kjente Draculaslottet, Bran Castle.  Vi besøker også den vakre byen Prejmer med sin befestede kirke, som er på UNESCOs liste over  verdens  kulturarv. Den er omgitt av en 12 meter høy mur, og har hele 270 rom. Felles middag.

5. dag             Vandring Cindrelfjellene – Crint, Sibiel  
Vi går en enkel vandrerute gjennom Cindrelfjellene til Crint. Etter vandringen kjører vi til Sibiel. Vi er invitert hjem til en familie i landsbyen på middag, og turen dit går med hest og kjerre. (20-30 minutter) Returen til Sibiu er med buss.  
Varighet vandring: 3-4 timer. Høydeforskjell: Opp ca. 650 høydemeter.

6. dag             Sighisoara – Biertan – Malancrav
Vi reiser til Sighisoara; en av de aller best bevarte og romantiske middelalderbyene i Europa. Sightseeing til fots i gamlebyen som har brosteinsgater og fargerik arkitektur. Vi fortsetter til landsbyene Biertan og Malancrav hvor vi får oppleve ekte landsbyliv. Tilbake i Sibiu spiser vi felles middag.

7. dag             Cisnadioara – Magura Peak – Prislop – Rasinari  
I dag kjører vi via den sjarmerende landsbyen Cisnadioara, før vi skal vandre til fjelltoppen Magura. Dette blir en dag med flott vandring og besøk i de små landsbyene Prislop og Rasinari. Etter middag koser vi oss på en hyggelig terrasse i gamlebyen.
Varighet vandring: 3-4 timer. Høydeforskjell: Opp ca. 700 høydemeter.

8. dag             Sibiu – Wien – Oslo Lufthavn
Frokost. Transfer til flyplassen i Sibiu. Vi flyr Austrian Airlines via Wien til Oslo Lufthavn.

Avganger & priser

Filter
Dato Avreisested Reisemål Ledige plasser Pris fra kr.
15/6 Oslo Lufthavn Vandretur Transilvania - Romania Mer enn 8 13 990,- BestillMer informasjon
Dato Avreisested Reisemål Ledige plasser Pris fra kr.
24/8 Oslo Lufthavn Vandretur Transilvania - Romania Mer enn 8 14 990,- BestillMer informasjon
Dato Avreisested Reisemål Ledige plasser Pris fra kr.
15/9 Oslo Lufthavn Vandretur Transilvania - Romania Mer enn 8 13 990,- BestillMer informasjon

Turfakta

Ta kontakt for tilslutningsbilletter fra andre flyplasser.

Tillegg for enkeltrom:        Kr.   2.000,-

Våre turer er gradert etter vanskelighetsgrad: 1 (enkel) – 5 (utfordrende). Denne turen har vanskelighetsgrad 3. 

Pga. frister på flybillettene er det viktig at turen bestilles i god tid. Siste kostnadsfrie avbestilling (kun adm. gebyr) av denne turen er 95 dager før avreise. Se forøvrig deltakerbeviset for betingelser. 

Se her for flere vandreturer

Powered by Travelize