Skip to main content

Elvecruise i Moseldalen

På dette elvecruiset går ferden fra Køln til vakre Moseldalen med sine mange kjente vinbyer. Ferden langs elven gir oss en magisk innsikt i den vakre naturen i området. En eventyrlig rute full av grasiøse kurver og fruktbare åssider. Frodige vingårder ligger idyllisk til mellom klipper og pittoreske landsbyer, og klimaet gir gode forhold for Moseldalens 2000 år gamle vintradisjon. I de koselige landsbyene er folket gjestmilde, og de besøkende får en fantastisk følelse av det noe avslappende livet her. Vi seiler med DCS Amethyst Classic, med full pensjon om bord inkludert på hele turen. Alle bor i utvendige lugarer, og disse ligger enten på hoveddekk, eller øvre dekk. Her finnes også en velværeavdeling med innendørs basseng og badstue. Betjeningen byr på variert underholdning – med både en galla aften, og levende musikk i panoramabaren hver kveld.   

På DCS Amethyst Classic kan du nyte ferien - full pensjon og fire utflukter er inkludert!

 

 


Rabatt kr 500,- pr. person ved bestilling mer enn 125 dager før avreise. 

Hurtigsøk

Dagsprogram

 • Spesielt om Elvecruise
  Av og til kan det forekomme at vannstand el. endrer seg pga. naturbaserte hendelser, og at dette påvirker muligheten til å seile den oppsatte ruten. Rederiene forbeholder seg retten til å endre seilingsruter, program o.l. der hendelser de ikke er herre over oppstår. I slike tilfeller må den reisende akseptere at turens program endres hva gjelder innhold, transport og overnatting.

  Ellers er det viktig å vite at ofte må maskinen i skipet gå hele døgnet for å produsere strøm, og man må da påregne å høre dette. Man må også påregne lyder fra omgivelsene.

 • 1. dag: Oslo – Düsseldorf – Köln

  Fly direkte fra Oslo Lufthavn til Düsseldorf med SAS og videre med buss til Köln. Vi går om bord på DCS Amethyst Classic, og sjekker inn på valgt lugarkategori. Avgang kl. 15.30 – og snart er det klart for velkomstdrink og presentasjon av besetningen. Felles middag med vann og kaffe/te inkludert.

 • 2. dag: Beilstein

  Frokost, lunsj og middag om bord. Ankomst Beilstein kl. 09.00, og vi blir med på en sightseeing i den idylliske småbyen. Beilstein er også kjent som «The sleeping beauty of the Moselle» på grunn av sin beliggenhet og vakre omgivelser. Gamlebyen er veldig godt bevart, og her finner vi brosteinsgater, smale smug, vakre bindingsverkshus og bugnende blomsterkasser. Vi besøker også ruinene av slottet Metternich, som ligger på en høyde over byen. Slottet kan dateres tilbake til 1268, og herfra er det flott utsikt over Mosel og vingårdene. Vi seiler videre fra Beilstein kl. 16.00, og tilbringer kvelden om bord.

  BeilsteinBeilstein
 • 3. dag: Trier

  Ankomst Trier kl. 08.00. Etter frokost blir vi med på en sightseeing i Trier. Dette er Tysklands eldste by, og skal være grunnlagt av Keiser Augustus i år 16 før Kristus. Byens mangfoldige historie vises ved de mange historiske bygningene, parker, museer og romerske byggverk. På grunn av sine mange fortidsminner fra både romertiden og middelalderen, er byen oppført på Unescos liste over verdensarven.
  Lunsj og middag om bord, båten ligger til kai og det er mulighet for å tilbringe ettermiddagen og kvelden i Trier. Avgang fra Trier kl. 02.00.

  TrierTrier
 • 4. dag: Bernkastel-Kues – Cochem

  Frokost, og ankomst den idylliske middelalderbyen Bernkastel-Kues kl. 08.00. Her blir vi med på en byvandring. Byen ligger på begge sider av elven Mosel, og ble forbundet med bro over Mosel i 1905.
  I Kues finnes den eldste kjente bosetningen i Moseldalen, fra steinalderen. Rundt markedsplassen i Bernkastel ligger hyggelige butikker og vinforretninger, og vi får høre om den unike historien underveis. Bernkastel-Kues har også stor vinindustri, og er mest kjent for fruktige og søte Riesling-viner. Vi får med oss en vinsmaking i løpet av turen.
  Vi seiler videre kl. 12.00 til Cochem, og nyter lunsj og middag om bord. Ankomst vinbyen Cochem i Moseldalen kl. 19.00. Hele regionen rundt Cochem er som beskrevet i et eventyr, og byens landemerke er utvilsomt «Reichsburg», et fantastisk slott som tårner over både byens sentrum og elven Mosel.

 • 5. dag: Cochem – Koblenz – Bad Breisig

  Vi legger fra kai igjen kl. 07.00, frokost og lunsj om bord. Vi ankommer Koblenz kl. 13.00. Byen ligger i elvekrysset det Mosel går over i Rhinen, og byens historie strekker seg over mer enn 2000 år, og har et rikt utvalg av severdigheter. Her er det inkludert en byvandring i byen som ligger på "Tysklands hjørne". Dette er en av de eldste byene i Tyskland og vi går forbi den historiske bymuren med fontenen Shängelbrunnen og andre historiske severdigheter. Det blir også en tur med kabelbanen opp til fortet Ehrenbreitstein der vi får en fantastisk utsikt over Koblenz. Vi returnerer til båten som har avgang kl. 16.30, og setter kursen Bad Breisig, med ankomst kl. 18.00. Middag er inkludert om bord, og det er mulighet for å tilbringe kvelden i land. Båtavgang i løpet av natten.

  KoblenzKoblenz
 • 6. dag: Køln – Düsseldorf – Oslo

  Vårt elvecruise ender i Köln på morgenkvisten, og etter en siste frokost om bord går bussen til flyplassen i Düsseldorf. Herfra flyr vi tilbake til Oslo Lufthavn.

  Køln – Düsseldorf – Oslo

Kart

Reisekalender
23/6Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
23/6Vakre Vestlandet med GDFra kr. 15 990,-
30/6Vandretur Hardangervidda og HallingskarvetFra kr. 9 990,-
10/7Fottur i Dolomittene Fra kr. 20 790,-
23/7FinnmarkFra kr. 18 990,-
14/8Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 12 990,-
19/8Vandretur ValdresFra kr. 9 490,-
25/8Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
3/9Vandretur GardasjøenFra kr. 21 990,-
3/9Vandretur SiciliaFra kr. 19 990,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80