Skip to main content

Aktuell informasjon i fbm. koronavirus... Les mer her

Elvecruise i Moseldalen

På dette elvecruiset går ferden fra Köln til vakre Moseldalen med sine mange kjente vinbyer. Ferden langs elven gir oss magisk innsikt i den vakre naturen i området. En eventyrlig rute full av grasiøse kurver og fruktbare åssider. Frodige vingårder ligger idyllisk til mellom klipper og pittoreske landsbyer, og klimaet gir gode forhold for Moseldalens 2000 år gamle vintradisjon. I de koselige landsbyene er folket gjestmilde, og de besøkende får en fantastisk følelse av det noe avslappede livet her. Vi seiler med A-ROSA FLORA, som er en førsteklasses elvebåt. Full pensjon med drikke inkludert.

 

Rabatt

Rabatt kr 500,- pr. person 
 ved bestilling mer enn 95 dager før avreise. 

Hurtigsøk

Dagsprogram

1. dag             Oslo – Düsseldorf – Køln. Elvecruiset starter.                                                                                                               
Avreise tidlig på dagen fra Oslo Lufthavn til Düsseldorf og videre med buss til Køln. På ettermiddagen sjekker vi inn på vår flotte elvebåt, og finner oss til rette i de valgte lugarkategoriene. Alle lugarene er utvendige og har aircondition og safe, - noen også en liten balkong. Hele skipet holder god standard, og byr på lounge med bar og dansegulv, gode SPA-tilbud, trimrom og badstue, samt et lite basseng og solstoler på det store soldekket. Skipets kokker byr på "live cooking" og rederiet A-ROSA har et variert og godt mattilbud, med både mineralvann, lokale viner og øl inkludert i prisen.

Om ettermiddagen starter vårt spennende elvecruise, som første dag går oppover Rhinen i retning Koblenz, der elvene Rhinen og Mosel møtes i det elvekrysset som kalles for "Deutsches Eck". Mange vil nok gjøre seg litt kjent om bord, og uansett møtes vi om kvelden til felles middag med tilhørende drikke.

2. dag             I Cochem. Cochem - Zell                                                                                                                                    
 Frokost, lunsj og middag ombord. Ankomst vinbyen Cochem i Moseldalen ca. kl. 09.00. Hele regionen rundt Cochem er som beskrevet i et eventyr, og byens landemerke er utvilsomt "Reichsburg", et fantastisk slott som tårner over både byens sentrum og elven Mosel. Her har vi inkludert en utflukt til fots i byens sentrum samt en utflukt med minibuss opp til borgen, for å nyte den storslåtte utsikten derfra. Tidlig på ettermiddagen går ferden videre til vinbyen Zell, der vi legger oss til ro for kvelden og deler av natten. Zell er for øvrig hjembyen til hvitvinen "Schwartze Katz" som i årtier har vært veldig populær i Norge. Reiselederen vil fortelle dere årsaken til det navnet.

3. dag             I Bernkastel Kues                                                                                                                                      
Frokost, lunsj og middag ombord. Vi ankommer den idylliske middelalderbyen Bernkastel-Kues allerede på morgenen, og blir liggende her til sent på kvelden. Dagen i dag er fri til egne opplevelser - enten man vil nyte livet om bord med ulike SPA-tilbud eller kombinere dette med en rusletur i land. En tur innom den historiske vinstuen Spitzhäuschen, en stopp ved det 600 år gamle rådhuset eller ved Michaela-fontenen på torget er gode tips. Vår reiseleder er tilgjengelig for gode råd.  Opplev den uforglemmelige atmosfæren i en pittoresk gammel by full av historie og kultur. (Man kan også om bord i skipet melde seg på en organisert utflukt i land.)

4. dag             I Mehring   - utflukt til Trier                                                                                                                                  
Frokost, lunsj og middag ombord.  I dag går ferden med buss og guide til den gamle romerbyen Trier, en historisk by med verdensarvstatus hos UNESCO. Nyt tiden din i denne flotte byen, som regnes som Tysklands eldste by. Den ble grunnlagt av den romerske Keiser Augustus i år 16 før Kristus, og byr på et vell av kirker, slott, romerske bad, og andre historiske monumenter. Av kjente romerske severdigheter kan nevnes kirken "Basilica of Constantine", Igel-søylen, broen Römerbrucke samt den kjente byporten Porta Nigra, laget av sandstein. Retur tilbake til skipet i løpet av dagen.  Elvebåten snur her i Mehring, og setter tidlig på kvelden kursen tilbake i retning mot Koblenz og elven Rhinen.

5. dag             Cruise i Moseldalen. I Koblenz                                                                                                                                            
Frokost, lunsj og middag ombord.  Formiddagen nytes om bord. Tidlig på ettermiddagen ankommer vi pittoreske Koblenz, også en av Tysklands meget gamle byer. Den ligger i elvekrysset der Mosel går over i Rhinen, og byens historie strekker seg over mer enn 2000 år, og har et rikt utvalg av severdigheter. Vi har her inkludert en utflukt med kabelbane opp til den nest største bevarte borgen i Europa – gigantiske Ehrenbreitstein. Om du ikke blir målløs på veien opp, så blir du det når du kan nyte den flotte utsikten herfra. Etterpå går vi til fots gjennom Gamlebyen tilbake til skipet, der en siste trivelig kveld om bord venter.

 6. dag             Køln – Düsseldorf – Oslo                                                                                                                                                                                                             
Vårt spennende elvecruise ender i Köln på morgenkvisten, og etter en siste frokost om bord går ferden i buss til flyplassen i Düsseldorf. Herfra flyr vi tilbake til Oslo Lufthavn, og ankommer Norge igjen i løpet av formiddagen.

Kart

Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80