Skip to main content
Foto: Croisi Europe

Elvecruise Rhinen

MS EuropeMS Europe
MS EuropeMS Europe
MS EuropeMS Europe
MS EuropeMS Europe
MS EuropeMS Europe
Lorelei - illustrasjonsfotoLorelei - illustrasjonsfoto
Rüdesheim - illustrasjonsfotoRüdesheim - illustrasjonsfoto

Bli med på vårt flotte elvecruise på Rhinen fra Strasbourg i Frankrike. Underveis besøkes historiske tyske byer, deriblant vinhovedstaden Rüdesheim og historiske Koblenz og Mainz. Vi passerer også den berømte Lorelei-klippen og får høre legenden om den vakre kvinnen Loreley som gjennom sin sang ledet mange sjømenn på Rhinen til forlis. Turen går med skipet MS Europe, og på vårt fem døgns cruise har man god tid til å nyte omgivelsene.  Eget panoramadekk med solstoler. Full pensjon og drikkevarer er inkludert om bord – derav en gallamiddag. Vi har også vinsmaking i Rüdesheim og en guidet tur i Mainz inkludert i prisen. En herlig ferie venter!

 

Rabatt

Rabatt kr. 500,- pr. person
ved bestilling mer enn 95 dager før avreise. 

Hurtigsøk

Dagsprogram

 • Spesielt om Elvecruise.
  Av og til kan det forekomme at vannstand el. endrer seg pga. naturbaserte hendelser, og at dette påvirker muligheten til å seile den oppsatte ruten. Rederiene forbeholder seg retten til å endre seilingsruter, program o.l. der hendelser de ikke er herre over oppstår. I slike tilfeller må den reisende akseptere at turens program endres hva gjelder innhold, transport og overnatting.

  Ellers er det viktig å vite at ofte må maskinen i skipet gå hele døgnet for å produsere strøm, og man må da påregne å høre dette. Man må også påregne lyder fra omgivelsene.

 • 1. dag: Oslo - Frankfurt - Strasbourg i Frankrike.

  Vi flyr direkte fra Oslo Lufthavn til Frankfurt med Lufthansa, og tar buss videre til Strasbourg. Vi sjekker inn i valgt lugarkategori på elvebåten MS "LA EUROPE". Alle lugarene er utvendige, og er fordelt på 3 dekk, - der lugarene på øvre dekk kan bestilles mot tillegg i pris. Deretter inviterer vi på velkomstcocktail, der kapteinen presenterer betjeningen. Felles middag med drikke. Skipet er fransk og menyene deretter – men vi får også smake på lokale produkter underveis. Mht. drikke så er dette et "all inclusive" cruise, der de fleste drikkevarene i baren også er inkludert. Skipet legger først fra kai tidlig på natten. En fin kveld venter.

  MS EuropeMS Europe
 • 2. dag: Strasbourg – Rüdesheim i Tyskland. Langt opphold i Rüdesheim.

  Frokost, lunsj og middag samt drikke inkludert ombord. Skipet går fra kai i løpet av natten, og tidlig på dagen seiler vi forbi kjente historiske byer som Speyer og Mannheim. Etter Mainz så nærmer vi oss snart vinhovedstaden Rüdesheim, der vi tar et lengre opphold. Her venter et sjarmerende bysentrum, byens vinmarker samt et spennende musikkabinett-museum. Vinsmaking blir det også tid til. Byen er spesielt kjent for sitt mangfold innen Riesling hvitvin, og den må vi selvsagt smake på. Etter å ha spist middag om bord, venter den berømte gågaten Drosselgasse med sine mange kaféer og skjenkesteder. Her er det levende musikk flere steder. Slå deg ned og nyt ferien. Dette blir en trivelig kveld.

  Rüdesheim - illustrasjonsfotoRüdesheim - illustrasjonsfoto
 • 3. dag: Rüdesheim – Koblenz. Om bord – opplev historiske Koblenz.

  Frokost, lunsj og middag samt drikke inkludert ombord. Skipet går fra kai i løpet av natten, og vi seiler nå nedover den vakreste delen av Rhindalen mot den historiske byen Koblenz, som ligger ved "Deutsches Eck", der elvene Rhinen og Mosel møtes. Underveis ser vi vakre slott, slottsruiner og staute vinmarker i skråningene ned mot Rhinen. Ankomst Koblenz utpå ettermiddagen, og nå kan man sammen med vår reiseleder rusle en tur i land for å se seg om i den gamle byen.

 • 4. dag: Koblenz – Mainz.

  Frokost, lunsj og middag samt drikke inkludert. Skipet snur i Koblenz, og kursen settes nå tilbake gjennom Rhindalen, forbi mange, gamle og vakre vinbyer. På veien passerer vi den berømte Lorelei-klippen, og her vil reiselederen fortelle historien om Lorelei, som ifølge sagnet var en vakker kvinne som kastet seg utfor denne 120 meter høye klippen i kjærlighetssorg. Ankomst til historiske Mainz om ettermiddagen, og de som ønsker kan bli med på en guidet tur til byens Gutenberg-museum. Det var her trykkekunsten ble «funnet opp» av Johann Gutenberg på 1400-tallet. Ved Mainz møtes ellers elvene Rhinen og Main, og byen er en av de eldste i Tyskland med en historie fra før Kristi fødsel – da Romerrikets yttergrense lå her.

  Lorelei - illustrasjonsfotoLorelei - illustrasjonsfoto
 • 5. dag: Mainz - Rastatt. Gallamiddag.

  Frokost, lunsj og middag samt drikke inkludert. Cruiset fortsetter mot Strasbourg, og på ettermiddagen ankommer vi Rastatt. Her kan man mot tillegg blir med på en utflukt til SPA byen Baden-Baden, eller en «tretopp-tur i Schwarzwald. Her krysser vi den tette skogen av bøk og furutrær til det imponerende utsiktstårnet som gir en fantastisk utsikt over landskapet.
  I kveld kan vi by på gallakveld med tilhørende middag, og vi kler oss pent. Skipet vårt seiler mot Strasbourg i løpet av natten.

 • 6. dag: Strasbourg - Frankfurt - Oslo

  Frokost om bord før vi går i land i Strasbourg. Vi tar buss til Frankfurt, og flyr videre med Lufthansa til Oslo Lufthavn.

  Strasbourg - Frankfurt - Oslo

Kart

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris fra kr.
05.08.2022Oslo LufthavnElvebåtcruise - RhinenFullt16 450,-FulltMer informasjon

Turfakta

Ta kontakt for tilslutningsbilletter fra andre flyplasser.

Tillegg per person:
2-sengs lugar på øvre dekk med stort vindu:          Kr. 1.500,-
Enkeltlugar midtre dekk:                                             Kr. 3.750,-

Vi tar forbehold om eventuelle nødvendige endringer av avreisedato, flytider og flyselskap grunnet usikkerhet i fremtidig flytilbud.Det tas også forbehold om prisjusteringer som følge av endrede transportpriser, valutakurser eller skatter og avgifter som ligger utenfor arrangørens kontroll.

Pga. tidlige frister hos rederiet og på flybillettene er det viktig at turen bestilles i god tid før avreise. Siste kostnadsfrie avbestilling (kun adm. gebyr) av denne turen er 150 dager før avreise. Se forøvrig deltakerbeviset for betingelser.  

 

Se her for flere elvecruise!

Reisekalender
6/7Fottur Dolomittene Fra kr. 13 990,-
12/7Elvebåtcruise - DonauFra kr. 14 990,-
19/7FinnmarkFra kr. 15 990,-
25/7Kirkenes og Sør-Varanger med GDFra kr. 13 650,-
27/7Lofoten Fra kr. 14 990,-
5/8Elvebåtcruise - RhinenFra kr. 16 450,-
14/8Seniorfavoritt - LoenFra kr. 14 990,-
22/8Vandretur ValdresFra kr. 8 490,-
23/8Seniorfavoritt - KroatiaFra kr. 11 990,-
23/8Vauldalen og Femunden med GDFra kr. 13 850,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80