Skip to main content

Aktuell informasjon i fbm. koronavirus... Les mer her

Elvecruise Rhinen

Bli med på vårt flotte elvecruise på Rhinen fra Strasbourg i Frankrike. Underveis besøkes historiske tyske byer, deriblant Koblenz og vinhovedstaden Rüdesheim. Vi passerer også den berømte Lorelei-klippen og får høre legenden om den vakre kvinnen Loreley som gjennom sin sang ledet mange sjømenn på Rhinen til forlis. Turen går med premium-skipet MS ”Gérard Schmitter", og på vårt 4 døgns cruise har man god tid til å nyte omgivelsene.  Eget panoramadekk med solstoler. Full pensjon og drikkevarer er inkludert om bord – derav en gallamiddag. En herlig ferie venter!

 

Rabatt

Rabatt kr. 500,- pr. person
ved bestilling mer enn 95 dager før avreise. 

Hurtigsøk

Dagsprogram

1. dag              Oslo - Amsterdam – Strasbourg i Frankrike.
Om formiddagen flyr vi fra Oslo Lufthavn via Amsterdam til flyplassen i Strasbourg. Herfra kun en kort busstur bort til den flotte elvebåten MS "Gérard Schmitter", der vi sjekker inn i valgt lugarkategori.  Alle lugarene er utvendige, og er fordelt på 3 dekk, - der lugarene på midtre og øvre dekk kan bestilles mot tillegg i pris. Deretter inviterer vi på velkomstcocktail, der kapteinen presenterer betjeningen. Felles middag med drikke. Skipet er fransk og menyene deretter – men vi får også smake på lokale produkter underveis. Mht. drikke så er dette et "all inclusive" cruise, der de fleste drikkevarene i baren også er inkludert. Skipet legger først fra kai tidlig på natten. En fin kveld venter.

2. dag              Strasbourg – Koblenz i Tyskland.  Om bord – utflukt mulig.
Frokost, lunsj og middag samt drikke inkludert.  Skipet går fra kai i løpet av natten, og vi seiler mot byene Lauterbourg, Speyer og Mainz. Herfra fortsetter vi nedover den vakreste delen av Rhindalen mot den historiske byen Koblenz, - som ligger ved "Deutsches Eck", der elvene Rhinen og Mosel møtes. Underveis ser vi vakre slott, slottsruiner og staute vinmarker i skråningene ned mot Rhinen. Ankomst Koblenz utpå ettermiddagen, og nå kan man sammen med vår reiseleder rusle en tur i land for å se seg om i den gamle byen. Kvelden ellers fritt.

3. dag              Koblenz – Rüdesheim. Vi ligger ved kai i Rüdesheim
Frokost, lunsj og middag samt drikke inkludert. Skipet snur i Koblenz, og kursen settes nå mot Rhindalens vinhovedstad Rüdesheim. På veien passerer vi den berømte Lorelei-klippen, og her vil reiselederen fortelle historien om Lorelei, - som ifølge sagnet var en vakker kvinne som kastet seg utfor denne 120 meter høye klippen i kjærlighetssorg. Ankomst til populære Rüdesheim om ettermiddagen, og nå må vi selvsagt prøvesmake den lokale Riesling-vinen. Vi besøker derfor en kjent vinkjeller, både for å høre om vinproduksjonen og smake på flere vinsorter (inkl.)  Etter å ha spist middag om bord, venter den berømte gågaten Drosselgasse med sine mange kaféer og skjenkesteder. Her er det levende musikk flere steder - slå deg ned og nyt ferien.

4. dag              Rüdesheim – Speyer/Mannheim. Gallamiddag. Om bord – utflukt mulig.
Frokost, lunsj og middag samt drikke inkludert. Skipet setter kursen mot Speyer tidlig på morgenen, og herfra har vi inkludert en utflukt til den historiske universitetsbyen Heidelberg. Her rusler vi opp til byens slott sammen med guiden vår, og vel oppe får vi en storslått utsikt ut over elven Neckar.  Deretter får vi oppleve Gamlebyen nede i sentrum. Noe tid på egen hånd, før ferden går tilbake til elvebåten vår igjen i Mannheim.
I kveld kan vi by på gallakveld med tilhørende middag, og vi kler oss pent. Skipet vårt seiler mot Strasbourg i løpet av natten.

5. dag              I Strasbourg.
Frokost om bord før vi drar i land. I dag drar vi først på sightseeingtur med buss og lokal guide. Strasbourg er hovedstad i provinsen Alsace og har bl.a. en praktfull katedral som vi skal besøke, og vi kan også oppleve det pittoreske kvartalet La Petit France. Deretter noe tid til egne aktiviteter. Om ettermiddagen sjekker vi inn på et hotell i byens sentrum.  Felles middag om kvelden.

6. dag              Strasbourg - Frankfurt - Oslo
Frokosten nytes før utsjekking. Noe tid til egen aktiviteter før vi om formiddagen har egen transport ut til flyplassen i Strasbourg. Herfra blir det tidlig på ettermiddagen avreise via Amsterdam tilbake til Oslo Lufthavn.

Kart

Reisekalender
5/3Sundvolden Hotel - YogaturFra kr. 5 790,-
30/3Vandretur Catalonia - Costa BravaFra kr. 13 990,-
7/4Vandring og vin i PortugalFra kr. 15 990,-
17/4Kroatia - YogaturFra kr. 9 790,-
20/4Vandretur JordanFra kr. 20 990,-
23/4Svalbard - eksotisk, vilt og vakkert Fra kr. 11 990,-
24/4Slovenia - YogaturFra kr. 14 590,-
26/4Vandretur AmalfikystenFra kr. 14 990,-
29/4Seniorfavoritt - MallorcaFra kr. 10 990,-
18/5Vandretur MontenegroFra kr. 12 990,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80