Skip to main content

Aktuell informasjon i fbm. koronavirus... Les mer her

Elvecruise Rhinen

Bli med på vårt flotte elvecruiseRhinen fra Strasbourg i Frankrike. Underveis besøkes historiske tyske byer, deriblant vinhovedstaden Rüdesheim og historiske Koblenz og Mainz. Vi passerer også den berømte Lorelei-klippen og får høre legenden om den vakre kvinnen Loreley som gjennom sin sang ledet mange sjømenn på Rhinen til forlis. Turen går med premium-skipet MS Gérard Schmitter, og på vårt 4 døgns cruise har man god tid til å nyte omgivelsene.  Eget panoramadekk med solstoler. Full pensjon og drikkevarer er inkludert om bord – derav en gallamiddag. En herlig ferie venter!

 

Rabatt

Rabatt kr. 500,- pr. person
ved bestilling mer enn 95 dager før avreise. 

Hurtigsøk

Dagsprogram

 • Spesielt om Elvecruise.
  Av og til kan det forekomme at vannstand el. endrer seg pga. naturbaserte hendelser, og at dette påvirker muligheten til å seile den oppsatte ruten. Rederiene forbeholder seg retten til å endre seilingsruter, program o.l. der hendelser de ikke er herre over oppstår. I slike tilfeller må den reisende akseptere at turens program endres hva gjelder innhold, transport og overnatting.

  Ellers er det viktig å vite at ofte må maskinen i skipet gå hele døgnet for å produsere strøm, og man må da påregne å høre dette. Man må også påregne lyder fra omgivelsene.

 • 1. dag: Oslo - Strasbourg i Frankrike.

  Om morgenen flyr vi fra Oslo Lufthavn via Frankfurt til flyplassen i Strasbourg. Herfra kun en kort busstur til den flotte elvebåten MS "Gérard Schmitter", der vi sjekker inn i valgt lugarkategori. Alle lugarene er utvendige, og er fordelt på 3 dekk. Lugarene på midtre og øvre dekk kan bestilles mot tillegg i pris. Deretter inviterer vi på velkomstcocktail, der kapteinen presenterer betjeningen. Felles middag med drikke. Skipet er fransk og menyene deretter, men vi får også smake på lokale produkter underveis. Dette er et "all inclusive" cruise, der de fleste drikkevarene i baren også er inkludert. Skipet legger først fra kai tidlig på natten. En fin kveld venter.

  Oslo - Strasbourg i Frankrike.
 • 2. dag: Strasbourg – Rüdesheim i Tyskland. Langt opphold i Rüdesheim.

  Frokost, lunsj og middag samt drikke inkludert ombord. Skipet går fra kai i løpet av natten, og tidlig på dagen seiler vi forbi kjente historiske byer som Speyer og Mannheim. Etter Mainz så nærmer vi oss snart vinhovedstaden Rüdesheim, der vi tar et lengre opphold. Her venter et sjarmerende bysentrum, byens vinmarker samt et spennende musikkabinett-museum. Vinsmaking blir det også tid til. Byen er spesielt kjent for sitt mangfold innen Riesling hvitvin, og den må vi selvsagt smake på. Etter å ha spist middag om bord, venter den berømte gågaten Drosselgasse med sine mange kaféer og skjenkesteder. Her er det levende musikk flere steder. Slå deg ned og nyt ferien. Dette blir en trivelig kveld.

  Strasbourg – Rüdesheim i Tyskland. Langt opphold i Rüdesheim.
 • 3. dag: Rüdesheim – Koblenz. Om bord – opplev historiske Koblenz.

  Frokost, lunsj og middag samt drikke inkludert ombord. Skipet går fra kai i løpet av natten, og vi seiler nå nedover den vakreste delen av Rhindalen mot den historiske byen Koblenz, som ligger ved "Deutsches Eck", der elvene Rhinen og Mosel møtes. Underveis ser vi vakre slott, slottsruiner og staute vinmarker i skråningene ned mot Rhinen. Ankomst Koblenz utpå ettermiddagen, og nå kan man sammen med vår reiseleder rusle en tur i land for å se seg om i den gamle byen.

 • 4. dag: Koblenz – Mainz.

  Frokost, lunsj og middag samt drikke inkludert. Skipet snur i Koblenz, og kursen settes nå tilbake gjennom Rhindalen, forbi mange, gamle og vakre vinbyer. På veien passerer vi den berømte Lorelei-klippen, og her vil reiselederen fortelle historien om Lorelei, som ifølge sagnet var en vakker kvinne som kastet seg utfor denne 120 meter høye klippen i kjærlighetssorg. Ankomst til historiske Mainz om ettermiddagen, og de som ønsker kan bli med på en guidet tur til byens Gutenberg-museum. Det var her trykkekunsten ble «funnet opp» av Johann Gutenberg på 1400-tallet. Ved Mainz møtes ellers elvene Rhinen og Main, og byen er en av de eldste i Tyskland med en historie fra før Kristi fødsel – da Romerrikets yttergrense lå her.

 • 5. dag: Mainz - Mannheim. Gallamiddag. Om bord – utflukt til Heidelberg.

  Frokost, lunsj og middag samt drikke inkludert. I dag har vi inkludert en utflukt med buss og guide til den historiske universitetsbyen Heidelberg. Her rusler vi opp til byens kjente slott sammen med guiden vår, og vel oppe får vi en storslått utsikt ut over byens sentrum samt elven Neckar. Deretter får vi oppleve Gamlebyen nede i sentrum. Noe tid på egen hånd, før ferden går tilbake til elvebåten vår igjen i Mannheim. I kveld kan vi by på gallakveld med tilhørende middag, og vi kler oss pent. Skipet vårt seiler mot Strasbourg i løpet av natten.

  Mainz - Mannheim. Gallamiddag. Om bord – utflukt til Heidelberg.
 • 6. dag: I Strasbourg.

  Frokost om bord før vi drar i land. I dag drar vi først på sightseeingtur med buss og lokal guide. Strasbourg er hovedstad i provinsen Alsace og har en praktfull katedral som vi skal besøke, og vi kan også oppleve det pittoreske kvartalet La Petit France. Deretter noe tid til egne aktiviteter. Om ettermiddagen sjekker vi inn på et godt hotell i byens sentrum. Felles middag om kvelden.

  I Strasbourg.
 • 7. dag: Strasbourg – Schaffhausen – Zürich flyplass - Oslo

  Frokosten nytes før utsjekking. Nå går ferden mot den sveitsiske grensen via Villingen-Schwenningen i Schwarzwald. Snart er vi framme ved Rheinfalle – som med sin 30 meters høyde er det høyeste fossefallet i elven Rhinen. Et flott skue! Deretter tar vi oss tid til en stopp i sentrum av historiske Schaffhausen, før ferden ender opp ved flyplassen Kloten utenfor Zürich. Herfra blir det utpå ettermiddagen avreise direkte tilbake til Oslo Lufthavn.

Kart

Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80