Skip to main content

Elvecruise Rhinen

Bacharach am RheinBacharach am Rhein
Rüdesheim am RheinRüdesheim am Rhein
StrasbourgStrasbourg
StrasbourgStrasbourg

Bli med på et innholdsrikt cruise på elven Rhinen – gjennom viktig og interessant del av Europas kultur og historie. Vi reiser med en trivelig elvebåt gjennom idylliske Rhindalen til Strasbourg i Frankrike. På ferden besøker vi flere historiske tyske byer samt franske Strasbourg, - før vi drar tilbake til Køln. Elvebåten vår heter DCS Amethyst Classic, og på vårt fem døgns cruise har man god tid til å nyte omgivelsene og livet om bord. Full pensjon er inkludert på hele cruiset. Alle får bo i utvendige lugarer, og disse ligger enten på hoveddekk, eller øvre dekk. Her finnes også en velværeavdeling med innendørs basseng og badstue. Betjeningen byr på variert underholdning – og både gallaaften, og levende musikk i panoramabaren hver kveld.

Hele fire utflukter er inkludert - en herlig ferie venter!

 

 

 

 

Rabatt kr. 500,- pr.person ved bestilling mer enn 125 dager før avreise!

Hurtigsøk

Dagsprogram

 • Spesielt om Elvecruise.
  Av og til kan det forekomme at vannstand el. endrer seg pga. naturbaserte hendelser, og at dette påvirker muligheten til å seile den oppsatte ruten. Rederiene forbeholder seg retten til å endre seilingsruter, program o.l. der hendelser de ikke er herre over oppstår. I slike tilfeller må den reisende akseptere at turens program endres hva gjelder innhold, transport og overnatting.

  Ellers er det viktig å vite at ofte må maskinen i skipet gå hele døgnet for å produsere strøm, og man må da påregne å høre dette. Man må også påregne lyder fra omgivelsene.

 • 1. dag: Oslo – Brüssel – Köln

  Vi flyr direkte fra Oslo Lufthavn til Brüssel med Brussels Airlines tidlig om morgenen, og tar buss videre til Køln. Det blir tid til egen disposisjon i Køln før vi går om bord på elvebåten DCS Amethyst Classic, og sjekker inn på valgt lugarkategori. Vi får servert kapteinens velkomstdrink og velkomstmiddag om bord. Avreise fra Köln kl. 22.00.

 • 2. dag: Koblenz – Rüdesheim

  Frokost om bord før vi blir med på bysightseeing i Koblenz. Vi starter med en byvandring i byen som ligger på "Tysklands hjørne". Dette er en av de eldste byene i Tyskland og vi går forbi den historiske bymuren med fontenen Shängelbrunnen og andre historiske severdigheter. Det blir deretter tur med kabelbanen opp til fortet Ehrenbreitstein der vi får en fantastisk utsikt over Koblenz. Vi returnerer til båten som har avgang kl. 13.00 og setter kursen mot Rüdesheim. Vi spiser lunsj og middag om bord og ankommer Rüdesheim ca. kl. 19.30

 • 3. dag: Rüdesheim – Mannheim

  Vi forlater Rüdesheim om natten for å seile mot Mannheim. Ankomst Mannheim kl. 13.00 - der skipet blir liggende til kl. 19.00. Byen ligger idyllisk til ved elven Neckar – der denne renner sammen med Rhinen. Noe tid tilgjengelig for egne aktiviteter, før skipet setter kursen sydover mot Strasbourg og Frankrike. Felles middag om bord.

 • 4. dag: Strasbourg

  Vi spiser frokost om bord før vi blir med på sightseeing i Strasbourg som er hovedstaden i Alsaceregionen. Sideelven Ill omgir den godt bevarte Gamlebyen som står på UNESCOs Verdensarvliste. Her finner vi pittoreske bindingsverkshus, smale gater og typiske arker. Landemerket i byen er Strasbourgkatedralen som ble bygd fra 1176 til 1439. Vi spiser lunsj på båten, og om ettermiddagen blir vi med på utflukt langs vinruten gjennom Alsace og Colmar. Vinruten er 170 km. lang og ble etablert i 1953. Den går gjennom vinregionen Alsace og er en av de eldste turistrutene i Frankrike. Colmar er en av de største byene langs vinruten, og byen er kjent for sin gode bevarte arkitektoniske arv. Vi er tilbake på båten til middag og har avgang fra Strasbourg kl. 21.00.

 • 5. dag: Wiesbaden

  Frokost om bord mens vi ankommer Wiesbaden kl. 12.00. Byen ligger rett ovenfor munningen av elven Main og er hovedstaden i den tyske delstaten Hessen. Herfra tar vi en utflukt gjennom det flotte kulturlandskapet Rheingau, inkl. et besøk i Eberbach-Klosteret. Med imponerende bygninger fra 1100- 1300 tallet er klosteret det mektigste middelalderske arkitektoniske mesterverket i Hessen. Tid til egen disposisjon før avgang fra Wiesbaden kl. 22.00. Det blir gallamiddag om bord.

 • 6. dag: Køln – Brüssel – Oslo

  Frokost om bord og ankomst Köln ca. kl. 08.00. Vårt spennende elvecruise ender i Köln utpå morgenkvisten, og til avtalt tid går vi ombord bussen til flyplassen i Brüssel. Herfra flyr vi med Brussels Airlines tilbake til Oslo Lufthavn.

Kart

Reisekalender
20/4Vandretur KyprosFra kr. 16 990,-
22/4Vandretur AmalfikystenFra kr. 18 390,-
30/4Madeira med BlomsterfestivalFra kr. 21 990,-
30/4Seniorfavoritt - MallorcaFra kr. 12 990,-
23/5Den svenske vestkysten med GDFra kr. 11 950,-
4/6Kroatia - YogaturFra kr. 14 990,-
4/6Vandretur AlgarveFra kr. 15 990,-
5/6Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 12 990,-
10/6Vandretur AmalfikystenFra kr. 18 690,-
12/6Fottur i Dolomittene Fra kr. 17 990,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80