Skip to main content

Vintur til Sicilia

Sicilia er Middelhavets største øy, skilt fra fastlandet ved det 3 km. brede Messinastredet. Med sin flotte beliggenhet i Italias sørøstlige hjørne ble Sicilia i 2009 kåret til verdens aller beste ferieøy! Selv om mange forbinder øya med mafiavirksomhet, så er Sicilia i dag først og fremst kjent for rik historie, arkitektoniske perler, utsøkt gastronomi og fantastisk badeliv. Den sicilianske vinen har et godt omdømme blant vinkjennere, og i tillegg til rød- og hvitvin nytes gjerne også både gode dessertviner, mandellikør og den italienske klassikeren Grappa, som inntas etter middag for å hjelpe fordøyelsen.

Hurtigsøk

Dagsprogram

 • Dette programmet er et eksempel. Vi tilpasser programmet etter gruppens ønsker og mulige løsninger, hva gjelder innhold, antallet dager, samt ønsker for transport, overnatting og måltider.

 • 1. dag: Oslo – Catania

  Oppmøte på Oslo Lufthavn Gardermoen til avtalt tid for flyreise til Catania. Ved ankomst venter buss for transport til vårt sentralt beliggende hotell. Middag på hotellet om kvelden.

 • 2. dag: Besøk på vingårdene Passopisciaro di Sicilia og Taormina

  Frokost på hotellet, før turen går til vindistriktet Passopisciaro di Sicilia, for et besøk på en typisk vingård, Cottanera. Her blir det omvisning i vinkjelleren, med påfølgende vinsmaking av to typer vin, og servert en god lunsj med lokale produkter. Om ettermiddagen går turen videre til Taormina – «Perlen av det ioniske hav», der det blir tid til å rusle på egenhånd for å shoppe på den sjarmerende gaten Corso Umberto. Det blir retur til hotellet til avtalt tid, og middag på egenhånd denne kvelden. Det finnes flere restauranter å velge i med gangavstand fra hotellet.

 • 3. dag: Vingårdsbesøk i Caltagirone

  Frokost på hotellet. Denne dagen besøker dere Caltagirone, som er kjent for sin håndlagede keramikk. Her blir det tid til egen disposisjon, og muligheter for å kjøpe souvernirer. Turen går videre til vingården Gianfranco Daino, der det blir vinsmaking og lunsj. Vingården består av 30 hektar, og er dedikert i produksjonen av god vin laget med miljøvennlige og naturlige teknikker. Om ettermiddagen blir det retur til hotellet for felles middag.

 • 4. dag: Palermo, vingårdsbesøk og Cefalú

  Frokost på hotellet. Om morgenen tar dere turen til Palermo, som er hovedstaden på Sicilia og rik på historiske kulturskatter. Her blir det tid til egen disposisjon, før turen fortsetter til Cantine Duca di Salaparuta for vinsmaking og lunsj. På veien tilbake til hotellet blir det et besøk i Cefalú, med litt tid til egen disposisjon. Felles middag på hotellet.

 • 5. dag: Lipari og Vulcano

  Frokost på hotellet før avreise til Port of Milazzo der dere fortsetter med motorbåt til Lipari. Der blir det også besøk hos en vinprodusent i gangavstand. Det er også mulig å besøke gamlebyen med sin arkeologiske park og katedralen. Etter litt tid på egenhånd går båten videre langs «Faraglioni» og «the Horse’s Cave». Dere kommer til Vulcano og stopper for å kunne ta sulfatrike gjørmebad i et avmerket område. På veien hjem blir det utsikt mot «Rock of Papa Giovanni». Det blir middag på egenhånd denne kvelde

 • 6. dag: Catania – Stockholm – Oslo

  Frokost på hotellet før utsjekk. Til avtalt tid blir det busstransport tilbake til flyplassen for flyreise hjem til Norge.

Reisekalender
23/5Den svenske vestkysten med GDFra kr. 11 950,-
4/6Kroatia - YogaturFra kr. 14 990,-
4/6Vandretur AlgarveFra kr. 15 990,-
5/6Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 12 990,-
10/6Vandretur AmalfikystenFra kr. 18 690,-
12/6Fottur i Dolomittene Fra kr. 17 990,-
23/6Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
23/6Vakre Vestlandet med GDFra kr. 15 990,-
30/6Vandretur Hardangervidda og HallingskarvetFra kr. 9 990,-
10/7Fottur i Dolomittene Fra kr. 20 790,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80