Skip to main content

Vandretur Wales

Wales er en bortgjemt perle med frodige daler, vakre fjell, beitemarker, uberørte viker med sandstrender og ikoniske klipper. Den sjarmerende lillebroren til England har en historie å fortelle, og waliserne har bevart språket og kulturen sin med stolthet. Vi skal vandre i den sørlige delen med frodige Brecon Beacon National Park og Gower-halvøya med sine vakre kyststier. Dagsetappene er på 8-12 km. Vi skal bo i Bridgend  som ligger midt mellom Cardiff og Swansea. Hovedstaden Cardiff er også vel verdt et besøk.

Vanskelighetsgrad: 3 (av 5)

Hurtigsøk

Dagsprogram

 • 1. dag: Oslo – London – Bridgend

  Direktefly fra Oslo Lufthavn til London Gatwick. Transfer til Best Western Heronston Hotel & Spa (4* - miljøsertifisert - Green Tourism Silver) som ligger i Bridgend, mellom Cardiff og Swansea i det sørlige Wales. Hotellet har The Crane Restaurant, Ewennys Bar & Grill, innendørs svømmebasseng, treningsrom, spa- og velværeavdeling. Middag på hotellet.

 • 2. dag: Wales Coast Path, Gower-halvøya – klippevandring til Three Cliffs Bay

  Etter frokost kjører vi til Gower-halvøya, ca. 15 km. Halvøya har noen av de vakreste delene av kyststien "Wales Coast Path" - en tursti som går langs hele kystlinjen av Wales. Halvøya har kalkesteinsklipper, gylne strender, frodige åskammer og gamle ruiner – og ble allerede i 1956 utpekt som Storbritannias første "Area of Outstanding Natural Beauty". Området er spektakulært og godt bevart, og vi skal innom den vakre Three Cliffs Bay. Vi spiser nistepakke underveis. Ettermiddagen fri på Swansea Beach eller i byen som har et hyggelig havneområde, mange severdigheter og puber. Felles middag. Vandredistanse: 10 km. Enkel rute uten mye stigning.

  Wales Coast Path, Gower-halvøya – klippevandring til Three Cliffs Bay
 • 3. dag: Wales Coast Path, Gower-halvøya – vandring til Rhossili Bay og The Worms Head

  Frokost. Vandringen i dag skal også gå langs den spektakulære kyststien «Wales Coast Path" på Gower-halvøya. I dag skal vi innom Rhossili Bay og The Worms Head, to kjente landemerker i Wales. Rhossili Bay er som Three Cliffs Bay, en av de vakreste strendene i Storbritannia. Nistepakke underveis. Felles middag. Vandredistanse: 10 km. Enkel rute uten mye stigning.

 • 4. dag: Cardiff, Tintern Abbey, gruvemuseum og whiskysmaking (mot tillegg)

  Frokost. Mot tillegg: Utflukt til Cardiff som er den mest engelske, livlige og moderne byen i Wales. Den sjarmerende hovedstaden har kulturelle attraksjoner og en hyggelig atmosfære. Middelalderslottet Cardiff Castle har lenge vært byens stolthet, mens Millennium Stadium er ett av de nyeste tilskuddene. Vi skal også til Tintern Abbey; en av de største klosterruinene i Wales. Derfra kjører vi videre til "Big Pit Coal Museum" og til Penderyn whisky destilleri for en smaksprøve. Felles middag.

  Cardiff, Tintern Abbey, gruvemuseum og whiskysmaking (mot tillegg)
 • 5. dag: Breacon Beacon National Park – vandring langs elver og fosser

  Etter frokost skal vi vandre i et område i Breacon Beacon National Park som er kjent for sine mange fossefall. Nasjonalparken ligger ca. 30 minutters kjøretur fra hotellet, og er en av tre nasjonalparker i Wales. Vi vandrer langs elver og fossefall, og går på baksiden av den vakre fossen Sgwd yr Eira (som betyr «foss av snø»). Nistepakke underveis. Felles middag. Vandredistanse: 10 km i et område på 70-250 m.o.h.

 • 6. dag: Brecon Beacon National Park – vandring til fjelltoppen Pen y Fan

  Frokost. Breacon Beacon er en fjellkjede i det sørøstlige Wales. Det høyeste fjellet er Pen y Fan på 886 m.o.h., som også er det nest høyeste i Wales. Nasjonalparken omfatter fjellene, et frodig åslandskap, en rekke fosser og de vakre områdene rundt med sjarmerende landsbyer. I dag skal vi opp på det høyeste punktet, Pen y Fan. Nistepakke underveis. Felles middag. Vandredistanse: 10 km. Oppstigning fra 440 til 886 m.o.h., og nedstigning til 270 m.o.h.

  Brecon Beacon National Park – vandring til fjelltoppen Pen y Fan
 • 7. dag: Brecon Beacon National Park – kanalvandring og landsbyer

  Etter frokost skal vi i dag vandre mellom sjarmerende landsbyer, og oppleve mer av den walisiske landsbygda. Vi starter vandringen i Brecon og følger The Brecon and Monmouthshire Canal til Crickhowell. Ruten langs kanalen er naturskjønn, og underveis er det flere muligheter for en god og hyggelig lunsj. Avskjedsmiddag.

 • 8. dag: Bridgend – London – Oslo

  Frokost. Transfer tilbake til flyplassen London Gatwick, og direktefly til Oslo Lufthavn.

 • Programmet er preliminært.

  Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen.

Kart

Reisekalender
9/10Vandretur AmalfikystenFra kr. 17 990,-
10/10Vandring og vin i ToscanaFra kr. 15 990,-
10/10Vandretur AlgarveFra kr. 14 990,-
11/10Magiske JordanFra kr. 23 990,-
11/10Vandretur Catalonia - Costa BravaFra kr. 14 990,-
16/10Vandretur AmalfikystenFra kr. 16 990,-
18/10Vandretur ProvenceFra kr. 17 990,-
18/10Seniorfavoritt - MallorcaFra kr. 11 990,-
20/10Melia Costa del Sol - 3 uker - SandefjordFra kr. 19 990,-
20/10Melia Costa del Sol - 3 uker - fra TrondheimFra kr. 20 690,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80