Skip to main content
Torbole

Vandretur Gardasjøen - Nord Italia

TorboleTorbole
Lake LedroLake Ledro
Lake MolvenoLake Molveno
LimoneLimone
Monte BaldoMonte Baldo
Monte BaldoMonte Baldo
Ponale stienPonale stien
TorboleTorbole

Bli med på flotte vandringer ved Italias største innsjø! Området rundt innsjøen byr på grønne åser og fjell, småveier og turstier, sjarmerende landsbyer og middelalderarkitektur, vingårder, sitrus- og oliventrær. Gardasjøen er lik Mjøsa i flate og volum. I nord er innsjøen smalere enn i sør, og landskapet mer dramatisk. I tillegg til den varierte naturen og de pittoreske landsbyene, må det nevnes at det blårosa fargespillet i solnedgangen over Gardasjøen er fascinerende vakkert. Dette er en forestilling av lys og farger ingen ønsker å gå glipp av. Ved Gardasjøen går også livet litt langsommere, og det er i tillegg til vandredagene, to fridager til å utforske mer av området, besøke flere byer, ta en båttur eller kose seg ved innsjøen eller bassenget.

Vanskelighetsgrad: 2 (av 5)

 

 

 

 

Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling mer enn 95 dager før avreise!

Hurtigsøk

Dagsprogram

 • 1. dag: Oslo – Milano – Gardasjøen

  Direktefly fra Oslo Lufthavn til Milano. Transfer til Bike Hotel Caravel i Torbole som ligger i nordenden av Gardasjøen. Den lille fiskelandsbyen ligger i åssiden til Monte Baldo, og fra hotellet er det 300 meter å gå til stranden. Byen har hus med røde tegelsteinstak, og med de grønne åsene i ryggen og flott utsikt mot den turkise Gardasjøen, ligger byen fint til. Den sjarmerende byen har en liten havn, middelalderarkitektur, slottsruiner, kirker, olivenlunder, maleriske klipper og jettegryter som tidligere er dannet av isbreer. Byen er også populær for brettseiling. Hotellet har restaurant, bar og utendørs svømmebasseng. Vi spiser felles middag på hotellet.

 • 2. dag: Limone med vandring, gamlebyen og besøk i sitronhage

  Frokost. Vi tar båt over til den lille byen Limone på vestsiden av Gardasjøen. Hit gikk det ikke veier før i 1932, og all trafikk måtte gå sjøveien eller langs bratte fjellstier – som til mange av de andre byene ved innsjøen. Byen var isolert, og innbyggerne levde av fiske, sitron- og olivendyrking. Limone har bevart fiskelandsby-atmosfæren, og har en sjarmerende havn, trange gater og koselig bebyggelse. Vi starter vår vandring langs den pittoreske strandpromenaden før vi følger løpet av San Giovanni-strømmen til en oljemølle. Vi tar en avstikker til Alto Garda naturpark, før vi kommer tilbake til Limone. Vi besøker gamlebyen og en sitronhage før vi tar båten tilbake til Torbole. Middag på hotellet.
  Enkel vandrerute uten mye stigning. Varighet vandring ca. 3 timer.

  LimoneLimone
 • 3. dag: Vandring rundt innsjøen Molveno

  Frokost. Buss fra hotellet. I dag skal vi vandre rundt den vakre Molveno Lake, som ligger ca. en time nord for Gardasjøen. Det er det turkisgrønne vannet i innsjøen i kontrast til strendene med hvite små rullesteiner og de ville alpetoppene rundt, som gjør området spesielt vakkert. Vi stopper ved ruinene av Napoleons festningsverk som ble bygd av østerrikerne for å holde Napoleon Bonaparte tilbake. Vi fortsetter vandringsstien til noen små vannfall i den andre enden av innsjøen før vi fortsetter i kupert terreng og over Ponte di Bior broen til det koselige bysentrumet i Molveno som ligger på en høyde over innsjøen. Buss tilbake til hotellet, og felles middag.
  Enkel vandrerute uten mye stigning. Varighet vandring ca. 3 timer.

  Lake MolvenoLake Molveno
 • 4. dag: Fridag ved Gardasjøen

  Etter frokost er dagen fri til å utforske området mer, kose seg ved hotellets svømmebasseng eller til å gå til stranden for et deilig sjøbad. Felles middag.

  TorboleTorbole
 • 5. dag: Vandring Monte Baldo

  Frokost. Buss fra hotellet. For å nå toppen av Monte Baldo tar vi kabelbanen. Vi vandrer langs stier og får en spektakulær utsikt mot Gardasjøen som glinser under oss. Vi tar kabelbanen tilbake til Malcesine – en av Gardasjøens mest sjarmerende byer. Byen har en vakker middelalderborg og trange brosteinsgater. Buss tilbake til hotellet. Felles middag.
  Enkel vandrerute uten mye stigning. Varighet vandring ca. 3 timer.

  Monte BaldoMonte Baldo
 • 6. dag: Vandring Ponale / Ledro Valley

  Frokost. Buss fra hotellet. I dag skal vi nyte en panoramavandring langs den gamle Ponale veien – som slynger seg oppover fra Riva del Garda og gjennom mange små tunneler til Ledro-dalen. Vi fortsetter med buss til Ledro Lake. Innsjøens turkise farge og omgivelsene er fengslende. Familien Foletto venter på oss i sitt gamle apotek som har vært i drift i mer enn et århundre. Gjennom en fascinerende omvisning vil de introdusere oss til en verden av helbredende planter og urter, og vise oss hvordan de lager kosmetiske hudkremer ved å bruke samme metode og ingredienser som har vært i bruk siden åpningen av apotek. Vi får servert duftende urtete, hjemmelaget kake og likør før vi returnerer til hotellet med buss. Felles middag.
  Enkel vandrerute uten mye stigning. Varighet vandring ca. 4 timer.

  Ponale stienPonale stien
 • 7. dag: Fridag ved Gardasjøen

  Frokost og middag på hotellet. Nok en rolig dag for å nyte dagen ved Gardasjøen. De som ønsker kan delta på en valgfri utflukt til en vingård mot tillegg. På vingården får vi høre om produksjonen, smake vin og servert lunsj.

 • 8. dag: Gardasjøen – Milano – Oslo

  Frokost. Transfer til flyplassen i Milano, og direktefly til Oslo Lufthavn.

Kart

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris fra kr.
03.09.2024Oslo LufthavnVandretur Gardasjøen521 990,-BestillMer informasjon
09.10.2024Oslo LufthavnVandretur Gardasjøen521 990,-BestillMer informasjon

Turfakta

Ta kontakt for tilslutningsbilletter fra andre flyplasser.

Tillegg for enkeltrom:  Kr. 2.800,-

Obligatorisk turistskatt betales av hver enkelt på reisemålet (ca. 2,50 euro pr. person pr. natt – forbehold om endringer)

Oppgitte priser er basert på valutakurser pr. 01.08.2023

Vanskelighetsgrad: 2 (av 5)

Vi tar forbehold om eventuelle nødvendige endringer av avreisedato, flytider og flyselskap grunnet usikkerhet i fremtidig flytilbud. Det tas også forbehold om prisjusteringer som følge av endrede transportpriser, valutakurser eller skatter og avgifter som ligger utenfor arrangørens kontroll.

Pga. frister på flybillettene er det viktig at turen bestilles i god tid. Siste kostnadsfrie avbestilling (kun adm. gebyr) av denne turen er 95 dager før avreise. Se forøvrig deltakerbeviset for betingelser.

Valuta: Euro

Se her for flere vandreturer!

Reisekalender
23/7FinnmarkFra kr. 18 990,-
14/8Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 12 990,-
19/8Vandretur ValdresFra kr. 9 490,-
25/8Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
3/9Vandretur GardasjøenFra kr. 21 990,-
3/9Vandretur SiciliaFra kr. 19 990,-
4/9Nord-VestlandetFra kr. 10 990,-
8/9Vandretur Hardangervidda og HallingskarvetFra kr. 9 990,-
9/9Vandretur AmalfikystenFra kr. 19 990,-
9/9Seniorfavoritt - GeirangerFra kr. 9 990,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80