Skip to main content

Sør-Island med vandringer

Geysir – StrokkurGeysir – Strokkur
Blå LaguneBlå Lagune
Blå LaguneBlå Lagune
GulfossGulfoss
GulfossGulfoss
LandmannalaugarLandmannalaugar
LandmannalaugarLandmannalaugar
ReykjavikReykjavik
ReykjavikReykjavik
SeljalandsfossSeljalandsfoss
SeljalandsfossSeljalandsfoss
SkogafossSkogafoss
SkogafossSkogafoss
ThingvellirThingvellir
ThingvellirThingvellir

Isbreer, varme kilder og mektige fossefall

Naturen på Island er variert og uberørt, og dette gjør turen til en unik opplevelse. Vulkansk og geotermisk aktivitet har satt sitt preg på den islandske naturen og formet landet. Vi starter vårt opphold med et varmt og mineralrikt bad i Den Blå Lagune – en fin start for å stresse ned kropp og sjel! Etter en natt i Reykjavík fortsetter vi til Sør-Island med sine isbreer, vulkaner, fossefall og fjell i alle former og størrelser. Vakre Thorsmörk har svart lavasand og høye fuglefjell, og er en stor kontrast til Nord-Atlanterens bølger som slår mot land. Vi kan også love spektakulære utsiktspunkter, en eventyrlig brevandring på blåis, og stopp ved både Skógafoss og Seljalandsfoss. Etter å ha opplevd høydepunktene på Sør-Island, avslutter vi turen med to netter i Reykjavík.

Vanskelighetsgrad: 3  (av 5)

Hurtigsøk

Dagsprogram

 • 1. dag: Oslo – Keflavik – Blå Lagune – Reykjavík

  Fly fra Oslo Lufthavn til Keflavik. Transfer til Den Blå Lagune for et deilig og velgjørende bad. Lagunen ligger midt i et lavafelt, og vannet i lagunen kommer fra geometriske kilder. Det mineralrike vannet holder en temperatur på 36-39 grader, og gjør godt for både hud og stressnivå. Vi kjører videre til Reykjavik hvor vi sjekker inn på Fosshotel Reykjavík (3*). Middag på egen regning.

  Blå lagune IslandBlå lagune Island
 • 2. dag: Reykjavík – Hella. Vandring i Thorsmörk og Seljalandsfoss

  Frokost. I dag skal vi på vandring i Thorsmörk – en vakker dal under isbreen Mýrdalsjökull. Dalen har fått navnet sitt etter Guden Tor, og området er ett av de mest populære turområdene på Island. Terrenget har skog, elver og klare bekker - og ettersom dalen ligger beskyttet mellom breer og fjell har den et godt klima. For å komme frem til området vi skal vandre i, må vi krysse mange elver. Noen av disse kan være en utfordring å komme over, og eneste mulighet for å kjøre på disse tøffe veiene og over elvene er med spesialbygde kjøretøyer. Vi har erfarne sjåfører som har god erfaring med denne type villmarkskjøring. Vi stopper ved en vakker lagune på tungen av Gígjökull. Området har raviner, flere enn 170 plantearter, busker og mose og et endeløst valg av turmuligheter. Fra en av toppene får vi praktfull utsikt over dalen. Vandringen tar 2-3 timer, og vi stopper for piknik lunsj. På retur til hotellet får vi oppleve Seljalandsfoss; et majestetisk fossefall som renner slik at vi kan gå bak fossen. Vi fortsetter til Hotel Stracta (4*) i Hella for innsjekk og felles middag.

 • 3. dag: Sørkysten med brevandring, Skógafoss, Reynisfjara og lava show

  Etter frokost kjører vi langs sørkysten. Vi stopper ved nok et mektig fossefall, Skógafoss. Vi tar flere korte vandreruter i dag. Ett av dagens høydepunkter vil være en av verdens vakreste strender med svart lavasand, Reynisfjara, som omringet av praktfulle fuglefjell, grotter og imponerende fjellformasjoner. Det er en opplevelse å stå her og se Nord-Atlanterens høye bølger slå mot land. Vi er også omringet av mektige isbreer, og med stegjern, isøks og annet nødvendig bre- og sikkerhetsutstyr skal vi på en enkel brevandring på Sólheimajökull – en bretunge som strekker seg fra den store isbreen Mýrdalsjökull. Dette er et eventyr i blåisen med isskulpturer, robuste fjellformasjoner dannet av breen og spektakulære omgivelser. Det kreves ingen forkunnskaper for brevandringen. Vi får også med oss et lavashow, og vi spiser lunsj på egen regning under dagen. Felles middag.

  SkogafossSkogafoss
 • 4. dag: Landmannalaugar og Hekla – Reykjavík

  Frokost og utsjekk fra hotellet. I dag skal vi til Landmannalaugar – en naturperle i det islandske høylandet. Vi passerer vulkanen Hekla som sies å ha vært inngangen til helvete i Middelalderen. Vulkanen har hatt omtrent 20 vulkanutbrudd med ødeleggende resultater, men har vært lite aktiv de siste årene. Vi får også se krateret Ljótipollur på vei til Landmannlaugar. Området er et naturlig underverk med storslått natur. Det mest karakteristiske for Landmannalaugar er de fargerike rhyolittfjellene. Vi går tur på 2-3 timer og spiser lunsjpakke underveis. Landmannalaugar er ett av de mest geologisk aktive områdene på Island, og vi avslutter med et deilig bad i de varme kildene. Her kan vi nyte freden og kraften av rå natur. Vi kjører videre til Reykjavík hvor vi sjekker inn på Fosshotel Reykjavík (3*). Middag på egen regning.

  LandmannalaugarLandmannalaugar
 • 5. dag: Reykjavík – alternativ utflukt til Gullfoss, Geysir og Thingvellir

  Frokost på hotellet. Tid til å utforske Reykjavik på egenhånd.
  Mot pristillegg: Utflukt til Gullfoss, Geysir og Thingvellir. Turen går først til imponerende Gullfoss, og deretter til Geysir-området med den aktive geysiren ”Strokkur”. Her går vi mellom rykende svovelkilder og putrende leirkratere for å oppleve geysiren på nært hold. Lunsj på egenhånd på Hotel Geysir. Vi besøker også Thingvellir Nasjonalpark. Her er vi på historisk grunn. Islands Allting ble stiftet her i år 930. Nasjonalparken er et vakkert naturområde hvor vi også kan se hvor de eurasiske kontinentalplatene sklir fra hverandre og danner en dyp kløft.
  Mot pristillegg: 3-retters avskjedsmiddag på restaurant i Reykjavík.

  ThingvellirThingvellir
 • 6. dag: Reykjavík – Oslo

  Frokost på hotellet, og dagen til egen disposisjon. Transfer til flyplassen i Keflavik, og retur med kveldsfly til Oslo Lufthavn.

 • Programmet er preliminært.

  Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen.

Kart

Reisekalender
23/5Den svenske vestkysten med GDFra kr. 11 950,-
4/6Kroatia - YogaturFra kr. 14 990,-
4/6Vandretur AlgarveFra kr. 15 990,-
5/6Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 12 990,-
10/6Vandretur AmalfikystenFra kr. 18 690,-
12/6Fottur i Dolomittene Fra kr. 17 990,-
23/6Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
23/6Vakre Vestlandet med GDFra kr. 15 990,-
30/6Vandretur Hardangervidda og HallingskarvetFra kr. 9 990,-
10/7Fottur i Dolomittene Fra kr. 20 790,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80