Skip to main content

Langtidsferie Sorrento - Italia

Marina Grande - SorrentoMarina Grande - Sorrento
AmalfikystenAmalfikysten
CasertaCaserta
NapoliNapoli
NapoliNapoli
PasteumPasteum
PompeiPompei
Positano - AmalfikystenPositano - Amalfikysten
CapriCapri
CapriCapri
Ravello - AmalfikystenRavello - Amalfikysten
SorrentoSorrento
SorrentoSorrento
SorrentoSorrento
Hotel Villa MariaHotel Villa Maria
Hotel Villa MariaHotel Villa Maria - standard dobbeltrom
Hotel Villa MariaHotel Villa Maria
Hotel Villa MariaHotel Villa Maria
Hotel Villa MariaHotel Villa Maria

Sorrento ligger idyllisk til på kalkesteinsklippene i enden av Napolibukten. Byen har flott arkitektur, brostein, historiske attraksjoner, små butikker, koselige restauranter, frodige og grønne hager. Vi bor på hotell sentralt i Sorrentos bykjerne. Det blir god tid til å nyte det gode livet: ta det med ro og rusle rundt i de trange brosteinsgatene, spise lange deilige lunsjer og sette seg i en solstol og bare nyte utsiktene. Vi kan også følge fotsporene til Ibsen og mange andre forfattere og kunstnere som kom hit for å finne inspirasjon. Sorrento er et fint utgangspunkt for å oppleve den vakre Amalfikysten og ta hydrofoil til naturskjønne Capri. Vi kan love vakre utsiktspunkter mot det turkise havet, åser med duften av sitroner, olivenlunder, små klippelandsbyer og postkortvakre steder.

 

 


Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling mer enn 125 dager før avreise!

Hurtigsøk

Hotel Villa Maria (4*)

Hotel Villa Maria et typisk italiensk hotell med totalt 90 rom. Hotellet ligger sentralt i bykjernen i Sorrento. Fra hotellet er kort vei til den koselige gågaten og gamlebyen med restauranter og butikker. Hotellet har takterrasse med solsenger, jaccuzzi og utsikt over Vesuv og Napolibukten. Hotellet har også oppvarmet svømmebasseng i sommerhalvåret, samt pool bar hvor vi kan kjøpe småretter, cocktails og andre drikkevarer. Et lite treningsstudio er tilgjengelig for bruk innendørs. Med den sentrale beliggenheten i byen ligger alt til rette for å leve livet i Sorrento. Lyd av dagliglivet i en by kan forekomme. Vi gjør oppmerksom på at det er vanlig med noe vedlikeholdsarbeider i lavsesong på hoteller i Italia. 

Frokost og middag på hotellet er inkludert hver dag. Frokosten på hotellet består av en typisk italiensk buffet, og restauranten serverer klassisk, italiensk mat og spesialiteter fra Sorrento-området til middag. Til middagene er det inkludert ¼ vann og ¼ husets vin.

Standard dobbeltrom er ca. 17 m2 og har balkong. På rommene er det dobbeltseng, minibar, tråløst wifi, hårføner, safe, garderobeskap og TV. Utsikt mot omgivelsene og de grønne åsene som omgir Sorrento. Delvis havutsikt (avstand) mulig mot tillegg i pris.

Enkeltrom er ca. 11 m2, og har ikke balkong. Ellers samme fasiliteter.

(Om man reiser alene kan man bestille dobbeltrom som enkeltrom mot ekstra tillegg i pris.)

Service

Det er med reiseleder fra Peer Gynt Tours på turen, og det er med lokalguider på utfluktene. Dagen etter ankomst vil det bli holdt et informasjonsmøte. Reiseleder kan bistå ved små og store utfordringer. Vakttelefon ved alvorlige hendelser og sykdom hele døgnet. I tillegg har hotellet døgnåpen resepsjon med engelsktalende personale.

Utflukter

På velkomstmøtet vil det bli informert om de ulike utfluktene som tilbys under oppholdet. Inkludert er sightseeing til fots i Sorrento, og to bussutflukter med lokalguide som gir god mulighet til å bli bedre kjent med den vakre Amalfikysten og det flotte området rundt Sorrento.

Sightseeing i Sorrento – 3 timers rundtur til fots med lokalguide i Sorrento. Vi rusler rundt i de smale brosteinsgatene og gjør oss kjent med den koselige byen. Vi får blant annet se historiske attraksjoner, romantiske parker med sitron- og appelsintrær og små koselige butikker. Byen inngikk i kunstnernes turistrute på 1700-1800-tallet, og mange forfattere og kunstnere har besøkt byen. Vi får også høre mer om dette.

Vakre Amalfikysten – Heldagsutflukt med buss og lokalguide langs den vakre Amalfikysten. Før kystveien ble etablert, var bratte stier eller sjøveien eneste mulighet for å komme seg mellom de små klippebyene. Smale veier slynger seg rundt steile fjell som stuper rett ned i havet, og små pastellfargede landsbyer klamrer seg fast i de bratte åssidene. Landsbyene har alle sitt eget særpreg, og den vakre kyststrekningen har mange flotte utsiktspunkter. Vi besøker eksklusive Positano som opprinnelig var en søvnig liten fiskerlandsby – men som nå er en livlig by med restauranter og små koselige butikker. Vi reiser videre til Amalfi - hvor Henrik Ibsen bodde på Hotel Luna og hvor han fullførte ”Et dukkehjem”. Byen er også berømt for sitt håndlagde papir og annet kunsthåndverk, og vi besøker byens katedral. Deretter tar vi en liten omvei fra den vanlige Amalfikyst-ruten, og opp til byen Ravello, 350 m.o.h. Her er det en mye roligere atmosfære enn den man finner i kystbyene, og utsikten er formidabel. Vi besøker katedralen og Villa Rufolo.

Sorrentos vakre omgivelser – Halvdagsutflukt til landsbygda og langs kysten med flotte utsiktspunkter, frodige åser med sitron- og olivenlunder og besøk hos en bonde hvor vi får smake den italienske sitronlikøren Limoncello og hjemmelagde skinker og mozzarellaost.

Mot tillegg kan du også bli med på følgende heldagsutflukter med skandinavisk-/engelskspråklig guider:

(utfluktene arrangeres ved minimum 15 deltakere - vi ber om at du forhåndsbestiller)

Capri – Vi tar hydrofoilen fra Sorrento til Capri sammen med lokalguide om morgenen. Minibuss inkludert på Capri. Øya er kjent for sin vakre natur, med klipper og det klare sjøgrønne middelhavsvannet. Vi bruker dagen til å besøke byene Capri og Anacapri. I Anacapri besøker vi Villa San Michele med sin vakre hage. Vi spaserer i Augustus´ hager og til det berømte «Piazzetta» før vi om ettermiddagen tar hydrofoilen tilbake til Sorrento.

 

Pompeii og Vesuv – Bussutflukt til Pompeii for guidet omvisning i det arkeologiske området. Pompeii er en oldtidsby fra 600-tallet f.Kr. Byen var en livlig romersk by med bad, teater, handel og bordeller, før den i år 79 e.Kr. ble begravd i aske fra vulkanen Vesuv. Da hadde byen en befolkning på 8-10.000 mennesker. Pompeii ble gjenoppdaget på midten av 1700-tallet, og det pågår fortsatt utgravninger. Vi fortsetter til Vesuv. Det tar oss ca. 20 minutter å gå opp til krateret hvor vi får en formidabel utsikt.

 

Napoli – Utflukt til Napoli med buss og lokalguide. Vi besøker det arkeologiske museet i Napoli som rommer skatter fra Pompeii og Herculaneum. Samlingen inneholder greske og romerske statuer, fresker, mosaikker og andre kunstobjekter av svært høy kvalitet. Det blir også god tid til å nyte Napoli med de smale gatene og livlige byliv med pizzeriaer, kafeer og butikker. En rusletur i gamlebyen er som å gå rundt i kulissene til en mafiafilm. Vi besøker også den vakre Cattedrale di San Gennaro.

 

Paestum – Utflukt til ruinene av Paestum. Underveis stopper vi på en bøffelfarm som produserer mozzarellaost. Vi får høre om produksjonen og prøvesmake osten. Ved ankomst Paestum får vi se ruinene og de tre fantastiske doriske templene – noen av de best bevarte greske templene i verden. Etter ruinene besøker vi det arkeologiske museet der noen av de vakreste kunstverkene i Magna Hellas kan sees.

 

Caserta – De kongelige slottet i Caserta er kjent for sin enorme størrelse og overdådige stil. Slottet ble bygget i barokkstil med Versailles som modell. Kong Charles IV av Bourbon ønsket å imponere slik som Ludvig XIV hadde gjort med Versailles. Palasset har 5 etasjer med 1200 rom, en park med 120 hektar og en botanisk hage som er kalt «The English Garden». Vi besøker hovedetasjen og parken.

Kart

Reisekalender
23/7FinnmarkFra kr. 18 990,-
14/8Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 12 990,-
19/8Vandretur ValdresFra kr. 9 490,-
25/8Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
3/9Vandretur GardasjøenFra kr. 21 990,-
3/9Vandretur SiciliaFra kr. 19 990,-
4/9Nord-VestlandetFra kr. 10 990,-
8/9Vandretur Hardangervidda og HallingskarvetFra kr. 9 990,-
9/9Vandretur AmalfikystenFra kr. 19 990,-
9/9Seniorfavoritt - GeirangerFra kr. 9 990,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80