Skip to main content

Rørosmartnan

 • med hotellopphold i Røros by!

Rørosmartnan kombinerer folkeliv, handel, kultur og tradisjoner på en måte som du ikke kan oppleve noe annet sted. Verdenskulturminnet Røros bergstad danner en unik ramme for folkefesten. Dette er først og fremst en handelsmartna, med ca. 250 utstillere i gata og i Martnashallen. Men martnan bugner også av kulturelle innslag hele uka og hele døgnet: Konserter, dans, spontane innslag i gata, revy, god mat og drikke, høy stemning på serveringsstedene, liv i bakgårdene, historieformidling, tivoli og kjøring med hest og slede. Med hest og slede kommer forbønder og lasskjørere fra Sverige, Østerdalen, Hedmark, Gudbrandsdalen, Gauldal, Selbu og Tydal. De losjerer i ferdasgårder i sentrum. Her, og i de andre gårdsrommene, kan vi få oss en opplevelse som gir følelsen av å trå inn i en annen tid.

Hurtigsøk

Dagsprogram

 • 1. dag: Oslo - Røros

  Avreise fra Oslo Bussterminal og videre fra Oslo lufthavn. Deretter følger vi veien mot Elverum og oppover Østerdalen til Røros. Stopp med mulighet til å kjøpe litt å bite i på veien. Vel fremme på Røros sjekker vi inn på Røros Hotell (miljøfyrtårn sertifisering). Vi bor altså midt i smørøyet for det som skal skje de neste dagene, kun noen minutters gange fra sentrum. Alle får da mulighet til å oppleve martnan og byen både på dag og kveld etter eget ønske. Som gjest på Røros Hotell har du også fri tilgang til hotellets bad- & velværeavdelig. Vi spiser felles middag.

 • 2. dag: Rørosmartnan – åpningsdagen

  Frokost. Denne dagen får vi mulighet til å oppleve ett av de årlige høydepunktene under martnan. Nemlig åpningsseremonien. Denne foregår på malmplassen og her blir det høytidelig åpning med taler, folkedans og musikk og ikke minst inntog med ca. 80 heste-ekvipasjer. Dette må vi få med oss!

  Deretter åpner martnan med nesten 250 markedsboder ute i gatene og i hallen. Her er folkeliv, handel, kulturinnslag, hestekjøring og herlig stemning. Siden vi bor så sentralt kan alle utnytte martnan og programmet slik de selv ønsker. På kvelden samles vi til felles middag på hotellet.

  Rørosmartnan – åpningsdagen
 • 3. dag: Rørosmartnan - hjemreise

  Frokost. Martnan åpner ved 10-tiden, og det blir mulighet for å utnytte formiddagen til handel, lunsj og hygge etter eget ønske. Ved 13-tiden samles vi ved bussen, klare for hjemreisen. Full av gode minner fra folkelivet på Røros tar vi korteste veien mot Oslo, og gjør nødvendige stopp underveis.

  Rørosmartnan - hjemreise

Kart

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris fra kr.
17.02.2025Oslo BussterminalRørosmartnan 2025Mer enn 88 990,-BestillMer informasjon

Turfakta

Tillegg for enkeltrom: Kr. 2.000,-

Siste kostnadsfrie avbestilling (kun adm. gebyr) av denne turen er 70 dager før avreisedøgnet starter. F.o.m. 69 dager og frem til avreise er gebyret 100% av turprisen. Avreiseinfo sendes ut ca. 14 dager før avreise.

Reisekalender
23/5Den svenske vestkysten med GDFra kr. 11 950,-
4/6Kroatia - YogaturFra kr. 14 990,-
4/6Vandretur AlgarveFra kr. 15 990,-
5/6Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 12 990,-
10/6Vandretur AmalfikystenFra kr. 18 690,-
12/6Fottur i Dolomittene Fra kr. 17 990,-
23/6Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
23/6Vakre Vestlandet med GDFra kr. 15 990,-
30/6Vandretur Hardangervidda og HallingskarvetFra kr. 9 990,-
10/7Fottur i Dolomittene Fra kr. 20 790,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80