Rørosmartnan

  • med hotellopphold midt i smørøyet

Rørosmartnan kombinerer folkeliv, handel, kultur og tradisjoner på en måte som du ikke kan oppleve noe annet sted. Verdenskulturminnet Røros bergstad danner en unik ramme for folkefesten. Dette er først og fremst en handelsmartna, med ca. 250 utstillere i gata og i Martnashallen. Men martnan bugner også av kulturelle innslag hele uka og hele døgnet: Konserter, dans, spontane innslag i gata, revy, god mat og drikke, høy stemning på serveringsstedene, liv i bakgårdene, historieformidling, tivoli og kjøring med hest og slede. Med hest og slede kommer forbønder og lasskjørere fra Sverige, Østerdalen, Hedmark, Gudbrandsdalen, Gauldal, Selbu og Tydal. De losjerer i ferdasgårder i sentrum. Her, og i de andre gårdsrommene, kan vi få oss en opplevelse som gir følelsen av å trå inn i en annen tid.

Pris fra kr.:
6 790,-
Dager:3
Inkludert i grunnprisen: Busstransport i 3 dager, 2 hotellovernattinger i dobbeltrom, 2 frokoster og 2 middager på hotellet, reiseleder fra Peer Gynt Tours.
TransportType:Buss
Bestill reise

Dagsprogram tur 15.-17. februar

Mandag 15. februar       Oslo - Røros       ca. 380 km
Avreise fra Oslo Bussterminal og videre fra Oslo lufthavn. Deretter følger vi veien mot Elverum og oppover Østerdalen til Røros. Stopp med mulighet til  å kjøpe litt å bite i på veien. Vel fremme på Røros sjekker vi inn på Bergstadens Hotell. Vi bor altså midt i smørøyet for det som skal skje de neste dagene, og alle får da mulighet til å oppleve martnan og byen både på dag og kveld etter eget ønske. Vi spiser felles 3-retters middag.

Tirsdag 16. februar         Rørosmartnan – åpningsdagen
Frokost. Denne dagen får vi mulighet til å oppleve ett av de årlige høydepunktene under martnan. Nemlig åpningsseremonien. Denne foregår på malmplassen og her blir det høytidelig åpning med taler, folkedans og musikk og ikke minst inntog med ca. 80 heste-ekvipasjer. Dette må vi få med oss!

Deretter åpner martnan med nesten 250 markedsboder ute i gatene og i hallen. Her er folkeliv, handel, kulturinnslag, hestekjøring og herlig stemning. Siden vi bor så sentralt kan alle utnytte martnan og programmet slik de selv ønsker. På kvelden samles vi til felles aftensbuffet på hotellet.

Onsdag 17. februar        Rørosmartnan - hjemreise
Frokost. Martnan åpner ved 10-tiden, og det blir mulighet for å utnytte formiddagen til handel, lunsj og hygge etter eget ønske. Ved 13-tiden samles vi ved bussen, klare for hjemreisen. Full av gode minner fra folkelivet på Røros tar vi korteste veien mot Oslo, og gjør nødvendige stopp underveis.

Dagsprogram tur 17.-19. februar

Onsdag 17. februar        Oslo - Røros       ca. 380 km
Avreise fra Oslo Bussterminal og videre fra Oslo lufthavn. Deretter følger vi veien mot Elverum og oppover Østerdalen til Røros. Stopp med mulighet til  å kjøpe litt å bite i på veien. Vel fremme sjekker vi inn på Røros Hotell. Vi bor altså midt i smørøyet for det som skal skje de neste dagene, og alle får da mulighet til å oppleve martnan og byen både på dag og kveld etter eget ønske. Vi spiser felles middag – martnasbuffet på hotellet.

Torsdag 18. februar       Rørosmartnan
Frokost. Martnan med nesten 250 markedsboder ute i gatene og i hallen åpner ved 10-tiden. Hver dag er det eget program med mange ting som skjer. Her er folkeliv, handel, kulturinnslag, hestekjøring og herlig stemning. Siden vi bor så sentralt kan alle utnytte martnan og programmet slik de selv ønsker. På kvelden samles vi til felles buffetmiddag på hotellet.

Fredag 19. februar          Rørosmartnan - hjemreise
Frokost. Det blir mulighet for å utnytte formiddagen til handel, lunsj og hygge etter eget ønske. Ved 13-tiden samles vi ved bussen, klare for hjemreisen. Full av gode minner fra folkelivet på Røros tar vi korteste veien mot Oslo, og gjør nødvendige stopp underveis.

Kart

Avganger & priser

Dato Avreisested Reisemål Ledige plasser Pris fra kr.
15/2/2021 Oslo Bussterminal Rørosmartnan Mer enn 8 6 990,- BestillMer informasjon
17/2/2021 Oslo Bussterminal Rørosmartnan Mer enn 8 6 790,- BestillMer informasjon

Turfakta

Tillegg for enkeltrom 15/2: Kr. 2.000,-
Tillegg for enkeltrom 17/2: Kr. 1.850,- 

Siste kostnadsfrie avbestilling (kun adm. gebyr) av denne turen er 95 dager før avreisedøgnet starter. F.o.m. 94 dager og frem til avreise er gebyret 100% av turprisen. Avreiseinfo sendes ut ca. 14 dgr før avreise.

Powered by Travelize