Gardasjøen & Tyrol

Sol, kultur og alper.

Bli først med på rundreise til den nordlige delen av Gardasjøen og feriebyen Limone. Byen har en praktfull beliggenhet, omkranset av høye fjell. Her venter avslappende dager. Vi skal på båttur på Italias største innsjø for å besøke flere av de vakre byene med trange gater og ekte italiensk sjarm. Vi får også overvære en operaforestilling i Veronas berømte amfiteater – Aida i juli og Madame Butterfly i august. Vi tar turen videre over Dolomittene med buss, og ankommer tyrolerlandsbyen Seefeld i Østerrike. Her bor vi svært bra på Hotel Residenz Hochland som har en fin beliggenhet og et flott badeanlegg, og vi får oppleve mye av den fantastiske naturen og det miljøet alpene tilbyr.  

 

Status:
Ikke mulig å bestille

Dagsprogram

1. dag         Gardermoen – Milano – Limone
Vi flyr fra Oslo Lufthavn til Milano. Herfra busser vi til den lille koselige byen Limone, som ligger ved Italias populære innsjø Gardasjøen. Innsjekk på Hotel Sogno del Benaco (4*)/Hotel Garda Bellevue (4*), hvor vi skal bo i 5 døgn. Hotellene ligger rett ved siden av hverandre og i kort gangavstand til innsjøen. Felles middag om kvelden.

2. dag         Ved Gardasjøen – operautflukt til Verona
Frokost. Fritid for egne opplevelser/avkobling. Området har praktfull natur og innsjøen ligger noen minutters gange fra hotellet. På operadagen blir det tidlig middag (lunsj) før avreise til Verona og byens gamle romerske amfiteater. Deltakerne på juli-turen skal overvære den kjente operaforestillingen Rigoletto av den store operakomponisten Guiseppe Verdi. For deltakerne på august-turen blir det tidlig middag og avreise til Verona for operaforestillingen Nabucco av Guiseppe Verdi på dag 4 og båttur dag 2. NB! Operaprogram endret! Det er nummererte operabilletter til begge operaforestillingene, og sen retur til hotellet.

3. dag          Ved Gardasjøen
Frokost. Dagen fri til å nyte ferien. Vi anbefaler å ta en rusletur i gamlebyen, som ligger i nærheten av hotellet. Det sitter også vanligvis mange mennesker langs havnen og koser seg. Felles middag.   

4. dag         Heldagstur med båt på Gardasjøen
Etter frokost skal vi på båttur på Gardasjøen. Det er fra sjøsiden vi virkelig kan nyte det steile klippelandskapet langs Limonekysten, og det flatere og grønnere landskapet lenger sør. Vi får også se herskapelige plasser vi ikke når fra landeveien. Ved Gargnano finner vi Villa Feltrinelli hvor Mussolini og hans familie bodde. Vi gjør et stopp i billedskjønne Sirmione, som ligger på en smal halvøy med sin imponerende middelalderborg. Byen bugner av kultur og vakre historiske bygninger. Her blir det tid til å se seg om og til å spise lunsj på egen regning. Turen fortsetter forbi Scaligero Castle med sitt 31 meter høye tårn, og forbi Catullos grotter som sies å ha tilhørt den romerske poeten med samme navn. I Bardolino gjør vi et nytt stopp. Her bugner det av skjønnhet. Gamlebyen har vakre brosteinsgater og ekte italiensk sjarm. Bardolino er også kjent for sin produksjon av vin. Felles middag på hotellet.

5. dag          Ved Gardasjøen
Frokost og middag på hotellet. Igjen en rolig dag for å nyte ferien med soling, bading og avkobling i egen regi.

6. dag          Limone – Seefeld i Østerrike
Frokost før avreise. I dag venter en praktfull tur – først via Val di Fiemme (VM på ski 2003/2013), deretter videre gjennom fjellkjeden Dolomittene, hvor noe av den flotteste naturen i Europa finnes. Veiens høyeste punkt, Passo Sella, ligger hele 2.240 m.o.h. Vi kjører også forbi Val Gardena og Innsbruck på vei mot alpebyen Seefeld. Her venter et 3 døgns opphold på flotte Hotel Residenz Hochland (4*), som har en svært fin beliggenhet og et flott badeanlegg. 4-retters middag inkludert.

7. dag          I Seefeld
Frokost og 4-retters middag på hotellet. Seefeld er en nydelig liten tyrolerlandsby, men likevel er det mange forretninger, restauranter og koselige spaserveier her. Noen reiser vel til fjells i dag - først med "trikk" opp til ca. 1.800 m.o.h. – deretter til fots i den flotte naturen (eventuelt videre med svevebane enda høyere). Som arrangør av to OL og ett VM på ski, er vel Seefeld ellers godt kjent for de fleste.

8. dag          I Seefeld
Frokost og 4-retters middag på hotellet. En ny rolig dag på det flotte hotellet vårt, eller kanskje en rusletur til sentrum som også har mye å by på.

9. dag         Seefeld – München – Gardermoen
Frokost. I dag må vi forlate Seefeld, og gjennom flott natur kjører vi via Garmisch-Partenkirchen til flyplassen i München. Herfra flyr vi tilbake til Oslo Lufthavn.

Powered by Travelize