Vandretur Algarve

Vandring ved en grønn og spektakulær kyststripe.

Algarvekysten byr på store naturopplevelser. Kyststrekningen der sør-Portugal møter Atlanterhavet er 160 kilometer lang. Vest for Albufeira finner vi dramatiske klippe-formasjoner, mens landskapet østover er mye flatere. Albufeira er vårt utgangspunkt for vandringene. Den har en sjarmerende gamleby, og ligger idyllisk til med små hvite hus på klippekanter over en deilig sandstrand. De daglige vandringene er på 6 -11 km;  de fleste går langs kysten - mens to går på mindre stier med fine opplevelser utenfor allfarveg.

Vanskelighetsgrad vandreturer: 2  (av 5)

Rabatt

Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling
mer enn 95 dager før avreise!

 

 

 

Pris fra kr.:
10 300,-
Dager:8
Inkludert i grunnprisen: Fly Oslo–Faro t/r, transfers med buss iflg. turbeskrivelse, 7 overnattinger på 4*Hotel Baia Grande, Albufeira, 7 frokoster og 3 middager, 5 vandringer iflg. turbeskrivelse, engelsktalende vandreguide, reiseleder fra Peer Gynt Tours.
Transporttype:Norwegian
Bestill reise

Dagsprogram 3/10

1. dag        Gardermoen – Faro – Albufeira 
Fly fra Oslo Lufthavn til Faro. Transfer til Hotel Baia Grande (4*), som har eget utendørs basseng og ligger 800 meter fra stranden. Middag på hotellet. Vi går gjennom praktisk informasjon og vandreruten neste dag. 

2. dag        Burgau – Praia da Luz – Porto Mós 
Etter frokost starter vi dagens vandring i Burgau, og går til Praia da Luz. Begge disse var opprinnelig små fiskelandsbyer. Praia da Luz har klart å bevare mye av sin sjarm. Byen og bukta er beskyttet av Rocha Negra, en klippe som ble formet av lavastrøm fra en vulkan i området for 150 millioner år siden. Byen har også et fort som skulle avverge angrep fra pirater. Vi vandrer gjennom de trange gatene i byen, og videre den vakre kyststrekningen til Porto Mós. Vi kan beundre fargerike klipper som er formet forskjellig av hav og vind, og vi kan se sjøfugler og blomster på veien. Vi avslutter vandringen i Porto Mós, og roen man vil føle ved å komme til den vakre stranden er en belønning i seg selv. Individuell middag eller sammen med reiseleder på egen regning. Distanse: 11 km. Varighet: 4 timer. 

3. dag        Monchique Trail 
Vi spiser frokost på hotellet. Vi kjører en liten time fra kysten til Serra de Monchique, og kommer inn i en annen verden. Her er det en frodig grønn vegetasjon, svingete veier, små hvitkalkede hus og fuglesang. Fjellene er i stor grad dekket av eukalyptustrær, korkeik og furutrær som lukter deilig. Om våren er det også en overflod av lavendel, rosmarin og andre ville urter og blomster. Monchique-fjellene er også ett av stedene i Portugal hvor truede arter som hauk, ørn og øgler har funnet tilflukt. Utsikten er spektakulær. Felles middag på hotellet. Distanse: 7 km. Varighet: 2,5 timer. 

4. dag        Dagen til egen disposisjon 
Frokost. I dag er det mulighet for å slappe av ved bassenget, gå til stranden eller dra inn til Albufeira (5 km). I Albufeira kan man rusle fra kafé til kafé og nyte havets herlige retter til en god pris. Og vi kan vel ikke reise fra Albufeira uten å ha smakt de berømte, grillede sardinene. Når det nærmer seg lunsjtid følger lukten av sardiner oss overalt. Lunsj og middag på egenhånd. 

5. dag        Vandring i Barrocal og marked 
I dag skal vi oppleve mer av det ville landskapet i Serro do Barrocal. Etter frokost skal vi først til et matmarked for å handle inn til piknik (hver enkelt handler). Barrocal er et unikt geologisk område, og her finnes også noen av de vakreste og mest sjeldne villblomstene på Algarvekysten. Her kan vi også få et glimt av bietere, hubroer, fjellvåk og den sjeldne haukørnen. Individuell middag eller sammen med reiseleder på egen regning. Distanse: 6,4 km. Varighet: 2,5 timer. 

6. dag        Vandring S. Vincent – Amoreira – Monte Clerigo – Arrifana 
Vi spiser frokost på hotellet før vi tar fatt på dagens vandreetappe. Vi følger kysten fra Kapp St. Vincent med sanddyner og røft kystlandskap. Sterk vind, intens sol og hav har ført til tørt jordsmonn med saltbelegg – og her er det kun de tøffeste i planteverden som krekling, rosmarin, timian, fjellroser og einer som overlever. Vi fortsetter til elvemunningen av Amoreira – et paradis for fugleinteresserte. Her kan det være lurt å ha med kikkert. Videre fortsetter vi til strendene Monte Clerigo og Arrifana. Lunsj og middag på egen regning. Distanse: 11 km. Varighet: 4 timer. 

7. dag        Senhora da Rocha til Farol de Alfazina 
Frokost . Vi starter dagens vandring ved kapellet Nossa Senhora da Rocha som ligger vakkert til på en klippe mot Atlanterhavet. Vi vandrer via noen strender og fortsetter på klippene til den lille kystbyen Benagil og til den vakre stranden Carvalho som ligger usjenert til. Vi avslutter vandringen ved fyret Alfanzina. Lunsj på egenhånd, og felles avskjedsmiddag på en koselig og tradisjonell restaurant. Transfer til og fra restauranten er inkludert. Distanse: 10 km. Varighet: 4 timer. 

8. dag        Albufeira – Faro – Gardermoen 
Frokost på hotellet, og dagen til egen disposisjon. Om ettermiddagen blir det transfer til flyplassen, og retur med kveldsfly til Oslo Lufthavn.

Programmet er preliminært. Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen.

Dagsprogram 22/5

1. dag        Gardermoen – Faro – Albufeira
Fly fra Oslo Lufthavn til Faro. Transfer til Hotel Baia Grande (4*). Innsjekk og middag.    

2. dag        Burgau – Praia da Luz – Porto Mós
Vi starter vandringen i Burgau, og går til Praia da Luz - begge opprinnelig små fiskelandsbyer.  Praia da Luz har bevart sin sjarm, og er beskyttet av klippen Rocha Negra; formet av lavastrøm fra en vulkan for 150 mill. år siden. Byen har trange gater og et fort som skulle avverge piratangrep. Vi går videre langs den vakre kysten til Porto Mós. Vi kan beundre fargerike klipper, sjøfugler og blomster - og finne roen på den vakre stranden i Porto Mós. Middag på egen regning. Distanse: 11 km. Varighet: 4 timer.

3. dag        Monchique Trail
Vi kjører en liten time til Serra de Monchique. Her er frodig grønn vegetasjon, svingete veier, små hvitkalkede hus og fuglesang. Fjellene er dekket av eukalyptustrær, korkeik og furutrær som lukter deilig. Om våren er det også en overflod av lavendel, rosmarin og andre ville urter og blomster. Monchique-fjellene er også ett av stedene i Portugal hvor truede arter som hauk, ørn og øgler har funnet tilflukt. Middag. Distanse: 7 km. Varighet: 2,5 timer.

4. dag        Dagen til egen disposisjon
Dagen til avslapping ved bassenget, på stranden (800 m) eller nyte Albufeira (5 km). I Albufeira kan man nyte havets herlige retter. Ved lunsjtider følger lukten av de berømte, grillede sardinene oss overalt. Individuell lunsj og middag.

5. dag        Vandring i Barrocal og marked
Vi skal oppleve det ville landskapet i Serro do Barrocal. Stopp på marked for å handle til piknik (individuelt). Barrocal er et unikt geologisk område med noen av de vakreste og mest sjeldne villblomstene på Algarvekysten. Vi kan også få glimt av hubroer, fjellvåk og den sjeldne haukørnen. Individuell middag. Distanse: 6,4 km. Varighet: 2,5 timer.

6. dag        Vandring S. Vincent – Amoreira – Monte Clerigo – Arrifana 
Vi følger kysten fra Kapp St. Vincent med sanddyner og røft kystlandskap. Sterk vind, intens sol og hav har ført til tørt jordsmonn med saltbelegg. Her er det kun de tøffeste i planteverden som overlever - som rosmarin, timian og fjellroser. Vi fortsetter til elvemunningen av Amoreira – et paradis for fugleinteresserte (ta med kikkert!) – og til strendene Monte Clerigo og Arrifana. Lunsj og middag på egen regning. Distanse: 11 km. Varighet: 4 timer.

7. dag        Senhora da Rocha til Farol de Alfazina
Vandringen starter ved kapellet Nossa Senhora da Rocha som ligger vakkert til på en klippe. Vi fortsetter til den lille kystbyen Benagil og til den vakre stranden, Carvalho, som ligger usjenert til. Vandringen avsluttes ved fyret Alfanzina. Individuell lunsj og felles avskjedsmiddag på tradisjonell restaurant. Distanse: 10 km. Varighet: 4 timer.

8. dag        Albufeira – Faro – Gardermoen
Formiddagen til egen disposisjon. Transfer til flyplassen, og retur med kveldsfly til Oslo Lufthavn.

Programmet er preliminært. Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen.

Kart

Avganger & priser

Dato Avreisested Reisemål Ledige plasser Pris fra kr.
22/5 Oslo Lufthavn Vandretur Algarve Mer enn 8 10 300,- BestillMer informasjon

Turfakta

Tillegg for enkeltrom: Kr. 1.400,-
Avbestillingsbeskyttelse pr. person: 6 % av totalpris per person

Pga. frister på flybillettene er det viktig at turen bestilles i god tid. Siste kostnadsfrie avbestilling (kun adm. gebyr) av denne turen er 90 dager før avreise. Se forøvrig deltakerbeviset for betingelser.

Valuta: Euro

Se her for flere vandreturer!

Powered by Travelize