Skip to main content

Vandretur Algarve

Vandring ved en grønn og spektakulær kyststripe.

Algarvekysten byr på store naturopplevelser. Kyststrekningen der sør-Portugal møter Atlanterhavet er 160 kilometer lang, og har flott natur for vandreturer. Vest for Albufeira finner vi dramatiske klippeformasjoner, mens landskapet østover er mye flatere. Albufeira er vårt utgangspunkt for vandringene. Denne lille byen ligger idyllisk til med små hvite hus på klippekanter over en deilig sandstrand, og har også en sjarmerende gamleby. De daglige vandringene er på 6-11 kilometer, og går delvis langs vannkanaler - og delvis på mindre stier som gir oss fine opplevelser utenfor allfarveg.   

Vanskelighetsgrad: 2-3 (av 5)

 

 

 

 

Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling mer enn 95 dager før avreise!

Hurtigsøk

Video

Dagsprogram

 • 1. dag: Oslo – Faro – Albufeira

  Fly fra Oslo Lufthavn til Faro. Transfer til Albufeira. Innsjekk på Hotel Baia Grande (4*). Felles middag.

 • 2. dag: Vandretur Burgau – Praia da Luz – Porto Mós.

  Frokost. Vi starter vandringen i Burgau og går i dag til Praia da Luz, - begge opprinnelig små fiskelandsbyer. Praia da Luz har bevart sin sjarm, og er beskyttet av klippen Rocha Negra; som ble formet av lavastrøm fra en vulkan for 150 mill. år siden. Byen har trange gater og et fort som skulle avverge piratangrep. Vi går videre langs den vakre kysten til Porto Mós. Her kan vi beundre fargerike klipper, sjøfugler og blomster - og vi kan finne roen på den vakre stranden i Porto Mós. Buss t/r. Middag på egen regning. Distanse: 11 km. Varighet: 4 timer.

  Vandretur Burgau – Praia da Luz – Porto Mós.
 • 3. dag: Vandring på Monchique Trail.

  Frokost. Vi kjører i dag en liten time til Serra de Monchique. Her er frodig grønn vegetasjon, svingete veier, små hvitkalkede hus og fuglesang. Fjellene er dekket av eukalyptustrær, korkeik og furutrær som lukter deilig. Om våren er det også en overflod av lavendel, rosmarin og andre ville urter og blomster. Monchique-fjellene er også ett av stedene i Portugal hvor truede arter som hauk, ørn og øgler har funnet tilflukt. Buss t/r. Felles middag. Distanse: 7 km. Varighet: 2,5 timer.

 • 4. dag: Dagen til egen disposisjon

  Frokost. Dagen til avslapping ved bassenget, på stranden (800 m) eller til å nyte Albufeira (3 km unna). I Albufeira kan man bl.a. nyte herlige retter fra havet. Ved lunsjtider følger lukten av de berømte, grillede sardinene oss overalt. Individuell lunsj og middag.

 • 5. dag: Vandring i Barrocal og markedsbesøk.

  Frokost. Vi skal oppleve det ville landskapet i Serro do Barrocal. Vi blir hentet med jeeper på hotellet, og stopper på et marked for å handle til piknik (individuelt). Barrocal er et unikt geologisk område med noen av de vakreste og mest sjeldne villblomstene på Algarvekysten. Vi kan også få glimt av hubroer, fjellvåk og den sjeldne haukørnen. Individuell middag. Distanse: 6,4 km. Varighet: 2,5 timer.

 • 6. dag: Vandring St. Vincent-kysten – Amoreira – Monte Clerigo – Arrifana.

  Frokost. Vi følger i dag deler av kysten fra Cape St. Vincent med sanddyner og røft kystlandskap. Sterk vind, intens sol og hav har ført til tørt jordsmonn med saltbelegg. Her er det kun de tøffeste i planteverdenen som overlever - som rosmarin, timian og fjellroser. Vi fortsetter til elvemunningen av Amoreira – et paradis for fugleinteresserte (Ta med kikkert!) – og til strendene Monte Clerigo og Arrifana. Lunsj og middag på egen regning. Buss t/r. Distanse: 11 km. Varighet: 4 timer.

  Vandring St. Vincent-kysten – Amoreira – Monte Clerigo – Arrifana.
 • 7. dag: Vandretur «Senhora da Rocha» til «Farol de Alfazina».

  Frokost. Vandringen starter ved kapellet Nossa Senhora da Rocha som ligger vakkert til på en klippe. Vi fortsetter til den lille kystbyen Benagil og til den vakre stranden, Carvalho, som ligger usjenert til. Vandringen avsluttes ved fyret Alfanzina. Individuell lunsj og felles avskjedsmiddag på tradisjonell restaurant. Buss t/r. Distanse: 10 km. Varighet: 4 timer.

 • 8. dag: Albufeira – Faro – Oslo

  Frokost. Formiddagen til egen disposisjon. Transfer til flyplassen, og retur med kveldsfly til Oslo Lufthavn.

 • Programmet er preliminært.

  Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen. Enklere rute er mulig!

Kart

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris fra kr.
10.09.2024Oslo LufthavnVandretur Algarve416 990,-BestillMer informasjon
08.10.2024Oslo LufthavnVandretur Algarve116 990,-BestillMer informasjon
22.04.2025Oslo LufthavnVandretur AlgarveMer enn 816 990,-BestillMer informasjon
20.05.2025Oslo LufthavnVandretur AlgarveMer enn 816 990,-BestillMer informasjon

Turfakta

Ta kontakt for tilslutningsbilletter fra andre flyplasser.

                                         4/6, 8/10     10/9              22/4, 20/5
Tillegg for enkeltrom:  
  Kr. 2.050,-    Kr. 2.700,-    Kr. 2.200,-

Fra 21. mai 2024 innføres det en lokal turistskatt i Albufeira. Denne er på 2 EUR pr. person pr. dag, og må betales på hotellet ved innsjekk. 

Vanskelighetsgrad: 2-3 (av 5)

Oppgitte priser for 2024 er basert på en valutakurs pr. 01.08.23.
Oppgitte priser for 2025 er basert på en valutakurs pr. 31.05.24

Vi tar forbehold om eventuelle nødvendige endringer av avreisedato, flytider og flyselskap grunnet usikkerhet i fremtidig flytilbud. Det tas også forbehold om prisjusteringer som følge av endrede transportpriser, valutakurser eller skatter og avgifter som ligger utenfor arrangørens kontroll.

Pga. frister på flybillettene er det viktig at turen bestilles i god tid. Siste kostnadsfrie avbestilling (kun adm. gebyr) av denne turen er 95 dager før avreise. Se forøvrig deltakerbeviset for betingelser.

Valuta: Euro

Se her for flere vandreturer!

Reisekalender
23/7FinnmarkFra kr. 18 990,-
14/8Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 12 990,-
19/8Vandretur ValdresFra kr. 9 490,-
25/8Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
3/9Vandretur GardasjøenFra kr. 21 990,-
3/9Vandretur SiciliaFra kr. 19 990,-
4/9Nord-VestlandetFra kr. 10 990,-
8/9Vandretur Hardangervidda og HallingskarvetFra kr. 9 990,-
9/9Vandretur AmalfikystenFra kr. 19 990,-
9/9Seniorfavoritt - GeirangerFra kr. 9 990,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80