Vandretur Algarve

Vandring ved en grønn og spektakulær kyststripe.

Algarvekysten byr på store naturopplevelser. Kyststrekningen der sør-Portugal møter Atlanterhavet er 160 kilometer lang. Vest for Albufeira finner vi dramatiske klippeformasjoner, mens landskapet østover er mye flatere. Albufeira er vårt utgangspunkt for vandringene. Den har en sjarmerende gamleby, og ligger idyllisk til med små hvite hus på klippekanter over en deilig sandstrand. De daglige vandringene er på 6 -11 km;  de fleste går langs kysten - mens to går på mindre stier med fine opplevelser utenfor allfarveg.

Vanskelighetsgrad: 2-3  (av 5)

Rabatt

Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling
mer enn 95 dager før avreise!

 

 

 

Pris fra kr.:
10 990,-
Dager:8
Inkludert i grunnprisen: Fly Oslo–Faro t/r, transfers med buss iflg. turbeskrivelse, 7 hotellovernattinger i dobbeltrom, 7 frokoster og 3 middager, 5 vandringer iflg. turbeskrivelse, engelsktalende vandreguide, reiseleder fra Peer Gynt Tours.
TransportType:Norwegian
Bestill reise

Dagsprogram

1. dag        Gardermoen – Faro – Albufeira
Fly fra Oslo Lufthavn til Faro. Transfer til Hotel Baia Grande (4*), som ligger litt utenfor Albufeira .   (Luna Hotel Da Oura, 4*, i oktober 2019)   Innsjekk og middag.    

2. dag        Burgau – Praia da Luz – Porto Mós
Vi starter vandringen i Burgau, og går til Praia da Luz - begge opprinnelig små fiskelandsbyer.  Praia da Luz har bevart sin sjarm, og er beskyttet av klippen Rocha Negra; formet av lavastrøm fra en vulkan for 150 mill. år siden. Byen har trange gater og et fort som skulle avverge piratangrep. Vi går videre langs den vakre kysten til Porto Mós. Vi kan beundre fargerike klipper, sjøfugler og blomster - og finne roen på den vakre stranden i Porto Mós. Middag på egen regning. Distanse: 11 km. Varighet: 4 timer.

3. dag        Monchique Trail
Vi kjører en liten time til Serra de Monchique. Her er frodig grønn vegetasjon, svingete veier, små hvitkalkede hus og fuglesang. Fjellene er dekket av eukalyptustrær, korkeik og furutrær som lukter deilig. Om våren er det også en overflod av lavendel, rosmarin og andre ville urter og blomster. Monchique-fjellene er også ett av stedene i Portugal hvor truede arter som hauk, ørn og øgler har funnet tilflukt. Middag. Distanse: 7 km. Varighet: 2,5 timer.

4. dag        Dagen til egen disposisjon
Dagen til avslapping ved bassenget, på stranden (800 m) eller nyte Albufeira (3 km). I Albufeira kan man nyte havets herlige retter. Ved lunsjtider følger lukten av de berømte, grillede sardinene oss overalt. Individuell lunsj og middag.

5. dag        Vandring i Barrocal og marked
Vi skal oppleve det ville landskapet i Serro do Barrocal. Stopp på marked for å handle til piknik (individuelt). Barrocal er et unikt geologisk område med noen av de vakreste og mest sjeldne villblomstene på Algarvekysten. Vi kan også få glimt av hubroer, fjellvåk og den sjeldne haukørnen. Individuell middag. Distanse: 6,4 km. Varighet: 2,5 timer.

6. dag        Vandring St. Vincent – Amoreira – Monte Clerigo – Arrifana 
Vi følger kysten fra Kapp St. Vincent med sanddyner og røft kystlandskap. Sterk vind, intens sol og hav har ført til tørt jordsmonn med saltbelegg. Her er det kun de tøffeste i planteverden som overlever - som rosmarin, timian og fjellroser. Vi fortsetter til elvemunningen av Amoreira – et paradis for fugleinteresserte (ta med kikkert!) – og til strendene Monte Clerigo og Arrifana. Lunsj og middag på egen regning. Distanse: 11 km. Varighet: 4 timer.

7. dag        Senhora da Rocha til Farol de Alfazina
Vandringen starter ved kapellet Nossa Senhora da Rocha som ligger vakkert til på en klippe. Vi fortsetter til den lille kystbyen Benagil og til den vakre stranden, Carvalho, som ligger usjenert til. Vandringen avsluttes ved fyret Alfanzina. Individuell lunsj og felles avskjedsmiddag på tradisjonell restaurant. Distanse: 10 km. Varighet: 4 timer.

8. dag        Albufeira – Faro – Gardermoen
Formiddagen til egen disposisjon. Transfer til flyplassen, og retur med kveldsfly til Oslo Lufthavn.

Programmet er preliminært. Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen.

Kart

Avganger & priser

Dato Avreisested Reisemål Ledige plasser Pris fra kr.
8/10 Oslo Lufthavn Vandretur Algarve Ikke mulig å bestille 11 990,- Ikke mulig å bestilleMer informasjon
Dato Avreisested Reisemål Ledige plasser Pris fra kr.
19/5 Oslo Lufthavn Vandretur Algarve Mer enn 8 10 990,- BestillMer informasjon

Turfakta

Ta kontakt for tilslutningsbilletter fra andre flyplasser.

                                        21/5, 10/9         8/10                      
Tillegg for enkeltrom:  
  Kr. 1.400,-       Kr. 2.000,-  

Vanskelighetsgrad: 2-3 (av 5)

Pga. frister på flybillettene er det viktig at turen bestilles i god tid. Siste kostnadsfrie avbestilling (kun adm. gebyr) av denne turen er 95 dager før avreise. Se forøvrig deltakerbeviset for betingelser.

Valuta: Euro

Se her for flere vandreturer!

Powered by Travelize