Skip to main content

Neum - En seniorfavoritt

NeumNeum
CevapiCevapi
Dobbeltrom med havutsiktDobbeltrom med havutsikt
Dobbeltrom mot omgivelseneDobbeltrom mot omgivelsene
Hotellets restaurantHotellets restaurant
Hotellets lobbyHotellets lobby
Gamlebroen Stari Most i MostarGamlebroen Stari Most i Mostar
Ston i KroatiaSton i Kroatia

Bli med på vår nye seniorfavoritt til den skjulte perlen Neum i Bosnia-Hercegovina. Den sjarmerende kystbyen, landets eneste tilgang til Adriaterhavet, tilbyr en blanding av historisk arv, naturskjønn utsikt og avslappende atmosfære. Neum er kjent for sitt milde klima, krystallklare vann og strender som innbyr til ro og velvære. Utforsk de smale brosteinsbelagte gatene, lokale markeder og bosniske retter på koselige restauranter. Vi skal på utflukter både i Bosnia-Herzegovina og Kroatia, nyte ferien og hygge oss sammen i Neum. Under oppholdet bor vi på Hotel Vapore Neum (4*) som er et pent, moderne hotell med fin beliggenhet både sentralt og rett ved stranden. Rommene har balkong og utsikt enten mot havet eller mot omgivelsene/fjellene. Resepsjon og hyggelig takterrasse med utsikt i 8. etg. Hotellet har også egen bar/pub og terrasse også nede ved strandpromenaden, basseng og restaurant med store vinduer mot havet.

 

Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling mer enn 95 dager før avreise!

Hurtigsøk

Dagsprogram

 • 1. dag: Oslo – Dubrovnik - Neum

  Vi flyr til Dubrovnik i Kroatia og fortsetter med buss til Neum i Bosnia-Herzegovina. Bussturen tar ca. 1,5 timer. Innsjekk på Hotel Vapore Neum (4*). Ingen felles middag pga. sen ankomst.

 • 2. dag: I Neum

  Frokost. Dagen fri til avslapning på hotellet, eller til å utforske Neum på egen hånd. Felles middag.

 • 3. dag: Utflukt til Mostar

  Frokost. I dag skal vi på spennende utflukt med guide til den historiske byen Mostar, et av Bosnia-Hercegovinas mest ikoniske reisemål. Mostar, grunnlagt i det 15. århundre, er best kjent for den majestetiske Stari Most (Gamlebroen), som elegant strekker seg over elven Neretva. Broen, bygget av osmanerne på 1500-tallet, ble dessverre ødelagt under krigen på 1990-tallet, men har siden blitt gjenoppbygget og står i dag som et symbol på fred og gjenforening. Byens historiske sentrum, med sine smale, brosteinsbelagte gater, er fylt med ottomanske hus, moskeer og livlige markeder. I dag er Mostar en levende by som tiltrekker seg turister fra hele verden. Her er tradisjonelle håndverksbutikker, lokale delikatesser på sjarmerende kaféer, og et pulserende kulturliv. Lunsj inkludert i løpet av dagen og tilbake på hotellet blir det felles middag.

  Gamlebroen Stari Most i MostarGamlebroen Stari Most i Mostar
 • 4. dag: I Neum

  Frokost. Dagen på egen hånd eller til å hygge seg i fellesskap med andre fra gruppen. Kanskje er det dagen for en spasertur langs havet. Hotellet har også en spa-avdeling for interesserte. Felles middag.

 • 5. dag: Utflukt til Pelješac-halvøya i Kroatia

  Frokost. I dag skal vi på utflukt med guide fra Neum til Pelješac-halvøya i Kroatia. Halvøya er kjent for sitt fantastiske landskap, utsøkte viner og sjarmerende kystbyer. Vi reiser gjennom pittoreske omgivelser, og får muligheten til å se noe av det beste denne vakre regionen har å tilby. Underveis ser vi anlegg for dyrking av østers før vi gjør vår første stopp i den historiske byen Ston, berømt for sin imponerende festningsmur (5,5 km. lang) og eldgamle saltpanner. Etterpå fortsetter vi videre på halvøya, hvor vi nyter spektakulær utsikt over Adriaterhavet og de omkringliggende øyene. Vi besøker også en av Pelješacs mange vingårder, kjent for produksjonen av noen av Kroatias beste viner. Her får vi smake på lokale varianter og lære om vinproduksjonsprosessene som har blitt perfeksjonert gjennom generasjoner.
  I dag blir det tradisjonell Cevapi-lunsj under utflukten og felles middag når vi er tilbake på hotellet.

  Ston i KroatiaSton i Kroatia
 • 6.-7. dag: I Neum

  Frokost. Hyggelige dager til å slappe av og kose seg på egen hånd eller sammen med andre i gruppen. Felles middag.

 • 8. dag: Neum – Dubrovnik – Oslo

  Frokost. Vi har noen timer til rådighet på morgenen, før vi sjekker ut og setter kursen mot Dubrovnik i Kroatia. Vel fremme blir det byvandring med guide i en av Europas best bevarte middelalderbyer. Guiden tar oss med gjennom de historiske gatene, hvor vi ser imponerende landemerker som byens ikoniske murer, den storslåtte Onofrio-fontenen og det vakre Fransiskanerklosteret. OBS. brosteinsgater og ikke så godt egnet for de med gangbesvær. I Dubrovnik blir det også tid til lunsj på egenhånd.

  Deretter transfer til flyplassen i Dubrovnik. Direktefly tilbake til Oslo Lufthavn.

Kart

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris fra kr.
06.05.2025Oslo LufthavnSeniorfavoritt NeumMer enn 813 990,-BestillMer informasjon

Turfakta

Tillegg pr. person:
Dobbeltrom med havutsikt:             Kr.       500,-
Enkeltrom:                                           Kr.    1.900,-
Enkeltrom med havutsikt:                 Kr.    2.400,-

OBS! På denne turen skal vi flere ganger krysse grensen mellom Bosnia-Herzegovina og Kroatia. Vi må ha passet tilgjengelig på transferer og på utflukter til Kroatia.

Norske borgere trenger ikke visum til Bosnia-Harzegovina. Men passet ditt må være gyldig i minimum 3 måneder etter utreisedatoen. For andre nasjonaliteter må dette sjekkes i forkant av reisen. 

I Bosnia-Herzegovina er myntenheten Bosniske mark (KM-konvertibel marka), men Euro er alternativ valuta som aksepteres de fleste steder. Evt. kan man veksle fra Euro lokalt.

Pga. frister på flybillettene er det viktig at turen bestilles i god tid. Siste kostnadsfrie avbestilling (kun adm. gebyr) av denne turen er 95 dager før avreise. Se forøvrig deltakerbeviset for betingelser.  

Se her for flere seniorfavoritter!

Reisekalender
23/7FinnmarkFra kr. 18 990,-
14/8Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 12 990,-
19/8Vandretur ValdresFra kr. 9 490,-
25/8Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
3/9Vandretur GardasjøenFra kr. 21 990,-
3/9Vandretur SiciliaFra kr. 19 990,-
4/9Nord-VestlandetFra kr. 10 990,-
8/9Vandretur Hardangervidda og HallingskarvetFra kr. 9 990,-
9/9Vandretur AmalfikystenFra kr. 19 990,-
9/9Seniorfavoritt - GeirangerFra kr. 9 990,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80