Skip to main content

Skoletur Berlin

Berlin er ikke bare en myldrende og interessant storby - den er også blitt selve symbolet på frihet og fredsvilje. Byen vrimler av attraksjoner – og er et ypperlig reisemål for en skoletur! Ingen annen hovedstad har spilt en slik rolle i europeisk historie som Berlin, og i dag finnes det flere museer på temaet. En klassetur til Berlin kan derfor gi en innsikt i den europeiske historien, samt et hyggelig og sosialt samvær for deg og dine klassekamerater.

Forslag på ting å gjøre i Berlin:

Bysightseeing
Blir her med buss og skandinavisktalende guide på en 3 timers sightseeingtur i Berlin. Av severdigheter man da vil få se kan vi nevne Brandenburger Tor, Riksdagen, minneskirken Gedächtniskirche på hovedgaten Kurfürstendamm, Hitlers berømte paradegate Unter den Linden, restene av muren ved Checkpoint Charlie - deriblant ”East Side Gallery”, den nyutviklede bydelen i svært moderne stil ved Potsdamer Platz (der muren lå) m.m.

Utflukt til Sachsenhausen
Vi reiser til den  tidligere konsentrasjonsleiren Sachsenhausen sammen med en skandinavisktalende guide. Vi kjører ut til Oranienburg, og guiden informerer også underveis. Mange nordmenn satt i denne leiren under krigen – og mange av disse møtte sin skjebne her. I løpet av 2 timer går dere gjennom leirområdet sammen med lokale guider (engelsktalende)  – som vil orientere om alt det tragiske som skjedde her under siste krig.

Et besøk i det fantastiske badeparadiset TROPICAL ISLANDS.  
(Ligger 6 mil fra Berlin – ca. 1 times kjøring hver vei) Dette er et innendørs tropisk paradis på hele 66.000 kvm – i en tidligere Zeppelinerfabrikk. Her finner man hele 13.000 vakre sydhavsblomster, flere laguner med hvit herlig sand – hvor dere også kan bade, hele 8000 kvm. med tropisk regnskog, spennende jungelstier, en mangrovesump, landsbyer i sydlandsk byggestil m.m. Den tropiske regnskogen er eget tema her – og her kan også et faglig opplegg tilrettelegges. 

Stasi-fengselet
Stasi-fengselet er i dag et minnesmerke, men var i 39 år et hemmelig fengsel hvor Stasi utviklet sine beryktede forhørsmetoder. Fangene bestod særlig av "republikkflykninger", personer som førsøkte å flykte til det demokratiske vesten, og opposisjonelle. Det ble i hovedsak brukt psykisk tortur, bl.a. gjennom isolering og usikkerhet. Bygningene og anleggene er bevart i original tilstand, og tildligere fanger og guider viser dere rundt i anlegget.

 

Vi skreddersyr reisen for din gruppe på ønskede datoer. Ta kontakt for et pristilbud, så finner vi også frem til riktig bosted og aktiviteter for din klasse.

Kontakt oss i her for en god start på planleggingen!

Se her for flere skoleturer!

Hurtigsøk
Reisekalender
23/5Den svenske vestkysten med GDFra kr. 11 950,-
4/6Kroatia - YogaturFra kr. 14 990,-
4/6Vandretur AlgarveFra kr. 15 990,-
5/6Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 12 990,-
10/6Vandretur AmalfikystenFra kr. 18 690,-
12/6Fottur i Dolomittene Fra kr. 17 990,-
23/6Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
23/6Vakre Vestlandet med GDFra kr. 15 990,-
30/6Vandretur Hardangervidda og HallingskarvetFra kr. 9 990,-
10/7Fottur i Dolomittene Fra kr. 20 790,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80