Skip to main content

Kjære reisevenner - nå er vi klare for langtidsferie igjen!

  • Langtidsferie

Våre reiseledere Janie Christina og Anne har vært på en liten rekognoseringstur til vårt herlige Costa del Sol, for å se hvordan flytur, transfer, hoteller og restauranter fungerer i virkeligheten. Fullvaksinerte kan nå nemlig reise ganske uproblematisk i Europa. Her følger deres betraktninger:

Reisen til Spania

Reisen vår startet fra Gardermoen grytidlig mandag morgen med DY 1800 med kurs for Malaga. Oslo Lufthavn, som til vanlig er veldig travel og kan minne om en bikube, virket svært stille denne morgenen.

Sjekket inn på automater som tidligere, leverte bagasjen og gikk gjennom sikkerhetskontrollen – alt i løpet av noen få minutter. Husk å huke av for at du har gyldig koronasertifikat på innsjekkingsautomaten.

Vi viste koronasertifikat/QR koden for EU/EØS ved gaten. Det er pr. 08.09.2021 påbudt med munnbind både på flyplassene og om bord i flyene.

Vi fløy med Norwegian denne gangen, og det tilbys snacks og drikke av ymse art for salg om bord på flyet. Andre måltider må forhåndsbestilles.

Ved ankomst Malaga, ble vi loset enkelt inn til sjekk av de spanske helsemyndighetenes innreisepapirer. Disse papirene må fylles ut på forhånd – tidligst 48 timer før avreise. (Informasjon om dette sendes ut før avreise – og det var greit å fylle ut). Dokumentet kan lagres på telefonen, eller man kan skrive det ut på papir. Dersom du har alt også på papir, slipper du stress hvis telefonen skulle gå tom for strøm el. Ellers intet å bemerke ved ankomsten, alt var som normalt, bare ikke veldig travelt.

I Torremolinos

Vel fremme i Torremolinos, ble vi møtt av det fantastisk hyggelige personalet på Hotel Melia Costa del Sol. Både gjestene våre og vi reiseledere var savnet. Her var det ekte gjensynsglede!

Smittevernet på Hotel Melia Costa del Sol blir svært godt ivaretatt – de holder faktisk litt strengere krav enn det spanske helsemyndigheter anbefaler.

Hotellene serverer som vanlig rikholdig buffet til frokost og middag, og maten som tilbys er smakfullt og delikat anrettet.

For lunsj er restaurant Proa (a la carte) på Hotel Melia nå stengt, slik at det er den vanlige buffetrestauranten som gjelder. Hotellet har imidlertid åpnet en ny Chirinugito (strandbar) på andre siden av veien – mot sjøen – som har blitt kjempelekker. Den åpner ved lunsj tider.

Pr. 08.09.2021, er det obligatorisk å bruke munnbind både inne i hotellets fellesarealer, i butikker og på restauranter. Man fjerner selvfølgelig munnbindet når man sitter til bords. Det er ikke påbudt med munnbind ute, så sant man kan holde god avstand.

Vi møtte våre lokale spanske partnere og hotelledelsen når vi var på besøk. De ga oss god informasjon. Smitten i Spania er heldigvis for nedadgående og progresjonen i vaksineringen er for oppadgående. Man forventer at man skal være tilbake til «normalen» i løpet av høsten. Ifølge ledelsen ved hotellet, er straks 90 % av den voksne befolkningen ferdig vaksinert og barn ned til 12 år, skal ha fått sin første dose før skolestart medio september.

Som enda en ekstra trygghet, må nevnes at myndighetene i Andalucia, via en forsikringsordning som er gratis for alle turister, i 2021 refunderer kostnader i forbindelse med sykehusopphold eller karantenehotell med inntil € 4000, dersom uhellet skulle være ute og man blir smittet av Covid-19 under oppholdet.

Turismen er sakte men sikker på vei tilbake til Costa del Sol. Og det er veldig viktig for regionen.

For øvrig var vi rundt i Torremolinos under vårt besøk. I sentrum, på kafeer, restauranter og på stranda. Overalt er folk flinke til å overholde helsemyndighetenes krav til munnbind, dersom man ikke kan holde trygg avstand til andre. Vi følte oss veldig trygge overalt hvor vi var.

Trygt å reise nå?

Oppsummeringen må bli at vi som er fullvaksinerte og lengter etter en tur til sørlige strøk, gjerne kan reise til Costa del Sol nå. Vi må selvfølgelig være forberedt på å følge spanske myndigheters regler for smittevern. Men det betyr ikke at ferien blir så veldig påvirket. Den skal bli avslappende og deilig som vanlig.

Hvis du nå føler deg litt tryggere – vi ble nemlig svært beroliget – håper vi å kunne ønske deg velkommen til noen herlige uker på Costa del Sol i oktober/november og igjen på nyåret.

Vi er klare og det er også personalet på Hotel Melia Costa del Sol og Hotel Gran Cervantes, som gleder seg til vi kommer!

Med hilsen Janie Christina og Anne

Hurtigsøk
Reisekalender
20/4Vandretur KyprosFra kr. 16 990,-
22/4Vandretur AmalfikystenFra kr. 18 390,-
30/4Madeira med BlomsterfestivalFra kr. 21 990,-
30/4Seniorfavoritt - MallorcaFra kr. 12 990,-
23/5Den svenske vestkysten med GDFra kr. 11 950,-
4/6Kroatia - YogaturFra kr. 14 990,-
4/6Vandretur AlgarveFra kr. 15 990,-
5/6Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 12 990,-
10/6Vandretur AmalfikystenFra kr. 18 690,-
12/6Fottur i Dolomittene Fra kr. 17 990,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80