Skip to main content

Mitt Dovrefjell

  • Norgesturer
  • Vandretur
På moskussafariPå moskussafari
DovrefjellDovrefjell
DovrefjellDovrefjell
MoskussafariMoskussafari
Moskus på DovrefjellMoskus på Dovrefjell
Guiding på VårstigenGuiding på Vårstigen
På vei mot SnøhettaPå vei mot Snøhetta
Rast med utsikt - DovrefjellRast med utsikt - Dovrefjell
Snøhetta - DovrefjellSnøhetta - Dovrefjell
Viewpoint SnøhettaViewpoint Snøhetta

Når jeg mange ganger har dratt over Dovrefjellplatået, med bil eller tog, har det slått meg  hvor majestetisk dette området er. Stort og vidt. Og med Snøhetta som troner innbydende litt lenger inn.

Tekst og foto: reiseleder Kjell Brennskag

Flere ganger har jeg tatt turen til fots innover i området,slik mange gjør, og overnattet på hyttene i området. Eller i telt. NÅ vet jeg hvor dristig det egentlig var. Å være inne i et slikt fjellområde er noe som mange av oss setter stor pris på. Der vi føler oss som en del av naturen og kjenner på at vi er så små i denne sammenhengen. Den gode opplevelsen av samhørighet med naturen.

Da Peer Gynt Tours la opp til tur hit til Dovrefjell var jeg ivrig på å få være reiseleder. Turene har gjort at min fascinasjon og interesse for området har blitt enda større. Jeg har, ved å være med på turene hit, lært utrolig mer enn det jeg kunne gjøre på egen hånd. Opplevelsen blir dermed også mer komplett. Jeg innrømmer at jeg er historisk / romantiker og elsker å gå på stier og være i områder der folk har gått og har vært i aktivitet tusener av år før meg. Men noen må gi meg innsikt i dette, og vi har vært så heldige å ha veldig gode lokale guider med oss.

Se turprogrammet og beskrivelser her!

Dahl, som kan det meste om Pilgrimsleden og de gamle kongsveiene, om den eldgamle historia om Dovrefjell, og dessuten kan gi oss botanisk kunnskap. Området skjuler nemlig et fantastisk botanisk mangfold som er helt unikt! Og videre lokalguidene vi samarbeider med som forteller oss om den aktiviteten som har vært her i tusener av år, bl.a. villreinfangst, som var en utrolig viktig næring tilbake i tid.

Rune er vår guide på moskussafari. Han er kunnskapsrik og lærer oss om moskusen og hvordan vi forholder oss til disse store eksotiske dyrene som holder til her i området. Og det er vi som er gjester på dyrenes område og vi må forholde oss deretter! Moskussafari er spennende. Området er såpass småkupert at vi kan støte på moskus plutselig og bak nærmeste haug! Eller vi får sett dem bare på langt hold, hvis vi finner dem. Her er det ingen garanti.

Vil du bli med på disse spennende opplevelsene? Klikk her for å melde deg på!

Noen av oss som er med på turene har lyst til å gå opp på Snøhetta. Fra toppen av Snøhetta kan man få en fantastisk utsikt, hvis det er klart vær. Men heller ikke her er det noen garanti. Det er en flott tur uansett. Her det mye steinur,og jeg tenker med beundring på hvordan Birgit Skarstein kom seg opp dit, dog med god hjelp av Lars Monsen og flere, for noen år siden.

Vi har flotte dager på turen, og vi bor godt på Kongsvold Fjellstue. Slik reisende over fjellet har gjort i hundrevis av år. Her får vi føle det historiske/romantiske ved å bo på historisk grunn. Personalet på Kongsvold Fjellstue er helt fantastisk! God service, og et utrolig godt humør. Kongsvold Fjellstue har en lang tradisjon med et veldig godt kjøkken! Jeg tror at alle som har vært med turene dit hittil har vært svært begeistret for maten der.

Jeg gleder meg veldig til å få være reiseleder på flere turer til Dovrefjell!

Hurtigsøk
Reisekalender
23/6Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
23/6Vakre Vestlandet med GDFra kr. 15 990,-
30/6Vandretur Hardangervidda og HallingskarvetFra kr. 9 990,-
10/7Fottur i Dolomittene Fra kr. 20 790,-
23/7FinnmarkFra kr. 18 990,-
14/8Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 12 990,-
19/8Vandretur ValdresFra kr. 9 490,-
25/8Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
3/9Vandretur GardasjøenFra kr. 21 990,-
3/9Vandretur SiciliaFra kr. 19 990,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80