Skip to main content

Kristiansund & Smøla

  • Temareiser
  • Norgesturer
Atlanterhavsveien fra svevestienAtlanterhavsveien fra svevestien
Fra Gurisenteret på EdøyaFra Gurisenteret på Edøya
KaffebrennerietKaffebrenneriet
Olsen Naustet på VeiholmenOlsen Naustet på Veiholmen
Olsen Naustet - NordmørstapasOlsen Naustet - Nordmørstapas
Smøla VindparkSmøla Vindpark

I desember 2022 avsluttet vi som jobber i Peer Gynt Tours en travel sesong med å reise på felles tur til Kristiansund og Smøla. Her fikk vi noen fantastiske dager med sol og blikkstilt hav, helt ut i havgapet!

Tekst: Marianne Kråbøl Forårsveen
Foto: Per Rune Dyrnes / Bente Johnsen Salgado / Finn-Erik Carlsen

I Kristiansund nøt vi utsikten fra Varden før vi ble med verdens eldste fortsatt rutegående transportmiddel, Sundbåten, til «Tahiti». 

Vi fikk servert deilig nykvernet kaffe og svele på Handelshuset Patrick Volckmar, Norges eldste kaffebrenneri. Og trivelige SMIA Fiskerestaurant leverte som alltid deilig mat, med lokale retter på menyen, i tømmerhuset hvor det var smiedrift helt frem til 1987. 

Atlanterhavsveien er alltid fascinerende, enten den oppleves med kraftige vindkast og uvær, eller i finvær som denne gangen. Rusleturen på svevestien ga mulighet for fine fotomotiver før vi fikk servert deilig fiskesuppe på Bjartmars Favorittkro.

På fergeturen ut til Smøla i solnedgang, fikk vi en forsmak av hva som ventet oss der ytterst i havgapet! Her ventet også smølværingen Einar på oss, som i flere år har guidet våre grupper her ute. På Gurisenteret fikk vi en interessant orientering om lakseoppdretten på Smøla og reiser man hit i juli kan man oppleve utespelet «Fru Guri av Edøy» akkurat her. Smøla Vindpark med sine 68 vindmøller var også et fascinerende skue.

Ytterst på Smøla ligger fiskeværet Veiholmen og lenger ut mot storhavet er det vel nesten ikke mulig å komme. Et lite, levende samfunn i fantastiske omgivelser! Her fikk vi en morsom og lærerik værvandring sammen med Roald, som har bodd her ute hele sitt liv. Levende fortalte han historier både på godt og vondt om hvordan det er og har vært å bo her ute i havgapet.

Hva med å oppleve dette på en tur med din gruppe? Vi anbefaler en tur til Kristiansund og Smøla på det varmeste, med opplevelser knyttet til havet, naturen og menneskene som bor der, samt gode og lokale mattradisjoner.

Spesielt interessert i lokal mat og drikke? Se her for tematisert turforslag på Smøla!

Ta kontakt med oss for et skreddersydd turopplegg. 
Vi tilpasser for alle typer grupper fra seniorforening til firmatur, og har de beste kontaktene for en godt opplegg! Klikk her!

Hurtigsøk
Reisekalender
23/5Den svenske vestkysten med GDFra kr. 11 950,-
4/6Kroatia - YogaturFra kr. 14 990,-
4/6Vandretur AlgarveFra kr. 15 990,-
5/6Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 12 990,-
10/6Vandretur AmalfikystenFra kr. 18 690,-
12/6Fottur i Dolomittene Fra kr. 17 990,-
23/6Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
23/6Vakre Vestlandet med GDFra kr. 15 990,-
30/6Vandretur Hardangervidda og HallingskarvetFra kr. 9 990,-
10/7Fottur i Dolomittene Fra kr. 20 790,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80