Vandretur Tenerife

Tenerife er full av vakre stier gjennom variert landskap med store kontraster. Her kunne du vandret uten stopp i måneder, uten å rekke over alle. Vi har derfor valgt ut en liten håndfull med turer som introduserer oss for noen av de nevnte kontrastene. Kjenner du bare sol- og strandliv på sørsiden av Tenerife, vil du garantert bli overrasket og betatt av det varierte landskapet nord på øya! Vi får oppleve alt fra «månelandskapet» rundt Teide til tropisk regnskog, historisk jordbrukslandskap, vingårder, landsbyer og utsikter som kommer til å gjøre at vi ønsker oss tilbake!

 

Rabatt

Rabatt kr. 500,- pr. person 
ved bestilling mer enn 95 dager før avreise.

Pris fra kr.:
14 990,-
Dager:8
Inkludert i grunnprisen: Fly Oslo–Tenerife t/r, 7 hotellovernattinger i dobbeltrom, 7 frokoster og 6 middager på hotellet, 2 pikniklunsjer og 3 lunsjer, 1 middag inkl. drikke på lokal Guanchinche, 5 vandringer med skandinavisktalende guide, smaksprøver av lokalprodusert ost, brød og vin, busstransport iflg. turbeskrivelse, reiseleder fra Peer Gynt Tours.
TransportType:Norwegian
Bestill reise

Dagsprogram

1.dag              Oslo Lufthavn - Puerto de la Cruz
Vi flyr til Tenerife sør, og det blir busstransport til den frodige nordsiden av øya for innsjekk på Hotel Taoro Garden (4*). Hotellet ligger fint til ved Taoro Park, en park med planter, fontener og flott utsikt over Puerto de la Cruz. Velkomstmiddag på hotellet.


2. dag             Teide og Roques de Garcia National Park
Vi kjører til El Portillo Visitor Center, der vi starter med en liten tur i museet som forteller alt vi trenger å vite om nasjonalparken. Vi fortsetter så til taubanen som tar oss opp mot Teide. Her går vi opp til første eller til andre utsiktspunkt, og får storslagen utsikt over det vulkanske landskapet i Teide Nasjonalpark som er listet på UNESCO’s Verdensarvliste. Vi tar taubanen ned igjen og fortsetter til Roques de Garcia, der vi starter med piknik-lunsj. Etter maten blir det en ca. 4,5 km. lang rundtur i vulkanlandskapet. Vi får se Roque Cinchado, som er den mest fotograferte fjellformasjonen i verden. Retur til hotellet om ettermiddagen. Middag på hotellet.
Transporttid: 2 timer og 20 minutter. Vandring: ca. 7 km. Varighet vandring: 3 timer og 15 minutter. Høydeforskjell: ca. 270 meter.

3. dag              Cruz del Carmen – Chinamada
Busstransport til Anaga, med stopp ved utsiktspunktet La Jardina, før vi fortsetter til Cruz del Carmen, der vi starter dagens vandring. Vi blir nå bedre kjent med landskapsvernområdet Anaga Rural Park, der sjeldne planter og dyrelivet i den magiske skogen gir oss en følelse av at tiden har stått stille i millioner av år. Vi får flott panoramautsikt over kysten og fjellene. Vi ankommer landsbyen Chinamada. Her kan vi slappe av eller bli med på en valgfri vandring rundt Chinamada og opp til utsiktspunktet Aguaiade. 3-retters lunsj med drikke inkludert på en sjarmerende familierestaurant i en grotte, før bussen tar oss tilbake til hotellet. Middag på hotellet.
Transporttid: 2 timer. Vandring: ca. 6 – 8 km. Varighet vandring: 2 timer og 45 min. – 3 timer og 45 min. Høydeforskjell: ca. 375 meter opp og ca. 750 meter ned.

4. dag              Erjos – Las Portelas
Vi kjører til Erjos, der vi starter vandringen i landsbyen Erjos de El Tanque. Her følger vi en sti oppover lia og får flott utsikt over fjellkjeden Teno og fjellandsbyen Masca, som er en av de mest pittoreske stedene på øya. Det blir pikniklunsj underveis før vi starter nedstigningen mot Las Portelas. Underveis blir det stopp på en gård for å smake lokale produkter som ost, brød og vin. Tilbake i bussen kjører vi til Garachico, der det blir en liten byvandring med mulighet for å kjøpe lokal iskrem. Retur til hotellet og middag på hotellet om kvelden.
Transporttid: ca. 2 timer. Vandring: 9,6 km. Varighet vandring: 4 – 4,5 time. Høydeforskjell: ca. 290 meter opp og 630 meter ned.

5. dag              Puerto de la Cruz
Frokost og middag på hotellet. Dagen er ellers til fri disposisjon i byen. Noen vil kanskje ha en rolig dag ved hotellets svømmebasseng, mens andre kanskje vil bruke tiden i byen der det er gode muligheter for shopping.

6. dag             Las Lagunetas – Agua Garcia
Busstransport til Las Lagunetas, der vi starter vandringen til Agua Garcia. Vi går i et landskap av fjell og skog. Området spiller en viktig rolle når det gjelder jordvern og opprettholdelse av grunnvannskildene. Deretter blir det transport videre til vingården Bodegas Monje. Her lærer vi mer om gårdens historie og får servert 3-retters lunsj sammen med viner av topp kvalitet. Fra terrassen har vi flott utsikt over Teide og kysten. Retur til hotellet og middag på hotellet om kvelden.
Transporttid: 1 time og 50 min. Vandring: ca. 9,5 km. Varighet vandring: 3,5 – 4 timer. Høydeforskjell: ca. 100 meter opp og 730 meter ned.

7. dag            Afur – Taganana
Vi kjører til Afur, der vi starter dagens vandring til Taganana. Vi går i uberørt kystlandskap med flott utsikt. Vi blir bedre kjent med landsbyen Taganana før vi kjører til San Andres, som er kjent for sine fiskerestauranter. Her spiser vi lunsj før retur til hotellet. Om kvelden kjører vi ut til en lokal Guachinche i Orotavadalen. Dette er en lokal «taverna» typisk for Tenerife, som serverer tradisjonell mat basert på lokale råvarer.
Transporttid: 2,5 timer. Vandring: ca. 9 km. Varighet vandring: ca. 3,5 timer. Høydeforskjell: ca. 410 meter opp og 460 meter ned.

8. dag            Puerto de la Cruz – Oslo Lufthavn
Transport tilbake til flyplassen på sørsiden av øya for flyreise tilbake til Oslo Lufthavn Gardermoen.

 

Programmet er preliminært. Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen. 

Avganger & priser

Dato Avreisested Reisemål Ledige plasser Pris fra kr.
26/4 Oslo Lufthavn Vandretur Tenerife Mer enn 8 14 990,- BestillMer informasjon

Turfakta

Ta kontakt for tilslutningsbilletter fra andre flyplasser.

Tillegg for enkeltrom:                Kr. 2.400,-

P.g.a. av frister på flybillettene er det viktig at turen bestilles i god tid. Siste kostnadsfrie avbestilling (kun adm. gebyr) av denne turen er 95 dager før avreise. Se forøvrig deltakerbeviset for betingelser.  

 

Se her for flere vandreturer!

 

Powered by Travelize