Dagsprogram

 • 1. dag: Oslo - Puerto de la Cruz

  Vi flyr til Tenerife sør. Transfer til den frodige nordsiden av øya. Innsjekk på Hotel Taoro Garden (4*). Hotellet ligger fint til ved Taoro Park – som har planter, fontener og flott utsikt over Puerto de la Cruz. Velkomstmiddag.

 • 2. dag: Teide og Roques de Garcia National Park

  Vi kjører til El Portillo Visitor Center for en liten tur innom museet. Vi tar taubane mot Teide, og går opp til et utsiktspunkt. Storslagen utsikt over det vulkanske landskapet i Teide Nasjonalpark som er på UNESCO’s verdensarvliste. Taubane tilbake. Vi fortsetter til Roques de Garcia for piknik og 4,5 km lang vandring i vulkanlandskapet. Vi får se Roque Cinchado - den mest fotograferte fjellformasjonen i verden. Felles middag.
  Kjøretid: 2,5 timer. Vandring: ca. 7 km. Varighet vandring: 3 timer. Høydeforskjell: ca. 270 m

 • 3. dag: Cruz del Carmen – Chinamada

  Buss til Anaga og utsiktspunktet La Jardina. Vi fortsetter til Cruz del Carmen hvor vi starter dagens vandring. Vi gjør oss kjent med verneområdet Anaga Rural Park. Dyrelivet og de sjeldne plantene i den magiske skogen gir oss følelsen av at tiden har stått stille i millioner av år. Vi ankommer landsbyen Chinamada. Her kan vi slappe av eller bli med på vandring rundt Chinamada og opp til utsiktspunktet Aguaiade. 3-retters lunsj med drikke på en sjarmerende familierestaurant i en grotte. Felles middag. Kjøretid: 2 timer. Vandring: 6–8 km. Varighet vandring: ca. 3-4 timer. Høydeforskjell: opp ca. 375 m./ned ca. 750 m.

 • 4. dag: Erjos – Las Portelas

  I dag starter vi vandringen i landsbyen Erjos. Vi følger en sti og får flott utsikt over fjellkjeden Teno og fjellandsbyen Masca; en av de mest pittoreske stedene på øya. Piknik underveis. Nedstigning mot Las Portelas. Stopp på en gård for å smake lokale produkter som ost, brød og vin. Buss til Garachico for en liten byvandring med mulighet for å kjøpe lokal iskrem. Felles middag.
  Kjøretid: ca. 2 timer. Vandring: ca. 9,5 km. Varighet vandring: ca 4,5 timer. Høydeforskjell: opp ca. 290 m./ned ca. 630 m.

 • 5. dag: Puerto de la Cruz

  Dagen til fri disposisjon. Noen vil kanskje ha en rolig dag ved hotellets svømmebasseng, mens andre kanskje vil bruke tiden i byen der det er gode handlemuligheter. Felles middag.

 • 6. dag: Las Lagunetas – Agua Garcia

  Buss til Las Lagunetas hvor vi starter vandringen til Agua Garcia. Vi går i et landskap med fjell og skog. Området spiller en viktig rolle når det gjelder jordvern og opprettholdelse av grunnvannskildene. Buss til vingården Bodegas Monje. Vi lærer om gårdens historie, og får servert 3-retters lunsj med viner av topp kvalitet. Fra terrassen har vi flott utsikt over Teide og kysten. Felles middag.
  Kjøretid: 1,5 timer. Vandring: ca. 9,5 km. Varighet vandring: 3,5–4 timer. Høydeforskjell: opp ca. 100 m./ned ca. 730 m.

 • 7. dag: Afur – Taganana

  I dag vandrer vi i uberørt kystlandskap fra Afur til landsbyen Taganana. Vi har litt tid i byen før vi kjører til San Andres hvor vi spiser lunsj på fiskerestaurant. Om kvelden kjører vi til en lokal Guachinche i Orotavadalen - en lokal «taverna» som er typisk for Tenerife, og som serverer tradisjonell mat basert på lokale råvarer. Kjøretid: 2,5 timer. Vandring: ca. 9 km. Varighet vandring: ca. 3,5 timer. Høydeforskjell: opp ca. 410 m./ned ca. 460 m.

 • 8. dag: Puerto de la Cruz – Oslo

  Transfer til flyplassen, og direktefly tilbake til Oslo Lufthavn.

 • Programmet er preliminært.

  Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen.