Dagsprogram

 • 1. dag: Oslo – Lisboa – Estoril

  Fly til Lisboa. Transfer til Hotel Vila Galé Estoril (4* - miljøserifisert - Green Key) i Estoril på kysten utenfor Lisboa. Hotellet ligger noen minutters gange fra Tamariz-stranden, og har restaurant, pizzeria, bar, utendørs svømmebasseng og velværeavdeling. Middag på hotellet.

 • 2. dag: Vandring Sintra med vingårdsbesøk, Cascais og Estoril

  Frokost. Avgang med buss og lokalguide til Sintra. Den sjarmerende byen står på UNESCO`s liste over verdens kulturminner for sin flotte arkitektur, og var i sin tid også sommerresidens for kongefamilien. Sintra har også en praktfull beliggenhet mellom dramatiske fjelltopper. Vi starter vandringen i Capuchos, og utforsker området med en enkel vandring langs stier i den storslåtte naturen. Vi spiser medbrakt niste underveis, og ender dagens vandring på vinkjelleren Almoçageme – hvor vi får smake kjent og god vin fra Colares regionen. I dette området vokser vinrankene i sand, og dette er grunnen til at de overlevde den forferdelige vinlus-perioden på 1800-tallet. Vi kjører deretter til fiskehavnen i Cascais, langs Estoril-kysten og tilbake til hotellet. Felles middag.
  Vandredistanse: 10-11 km. Varighet vandring: 3-5 timer/total utflukt: 8 timer.

  Vandring Sintra med vingårdsbesøk, Cascais og Estoril
 • 3. dag: Vandring i Arrábida med Sesimbra og Azeitão

  Frokost. I dag krysser vi elven Tagus for å avdekke hemmelighetene på sørbredden. Fjellkjeden Serra da Arrábida strekker seg og faller over et område på 35 km mellom Cape Espichel og Palmela på den sørlige delen av Setubal-halvøya. Dagens vandring går i den vernede naturparken, Arrábida, hvor vi gjør oss kjent med flora og fauna. Parken er et fristed for sjeldne dyrearter, og har gamle slott, fantastiske strender og et særdeles vakkert landskap. Vi er så nær travle Lisboa, men området er så fredfullt og full av overraskelser. Etter vandringen fortsetter vi til fiskerlandsbyen Sesimbra som ligger inne i en blå bukt med fargerike båter. I tillegg til den pittoreske fiskehavnen, har byen smale gater, små kirker, en festning og et maurisk slott. I Sesimbra spiser vi «lunch with the view” på Restaurant Ribamar. Mens vi hører på bølgeskvulp og nyter utsikten, inntar vi et deilig fiskemåltid. Deretter fortsetter vi til Azeitão. Området er berømt for sine søte Moscatel viner, og vi får prøvesmake vinen sammen med lokalt brød og ost i en av områdets vinkjellere. Middag på egen regning.
  Vandredistanse: 8-10 km. Varighet vandring: 3-4 timer/total utflukt: 8 timer.

  Vandring i Arrábida med Sesimbra og Azeitão
 • 4. dag: Lisboa – sightseeing

  Frokost. Tid og lunsj på egen hånd. Om ettermiddagen skal vi på sightseeing med lokalguide i Lisboa. Åsene på begge sidene av byen trekker hus og kronglete gater sammen til et sjarmerende sentrum. Sightseeingen gir oss en smakebit på det som gjør Lisboa til det det er med trange smug, fargerike trikker, sjarm og sjel. Underveis får vi også smake noen portugisiske spesialiteter. Først går vi til fots gjennom Baixa-kvartalet for å få et innblikk i bylivet med butikker og hyggelige kafeer - og stopper for en «bika», en sterk kaffe som er populær i Portugal. Senere besøker vi et lokalt bakeri hvor vi får se hvordan de lager den tradisjonelle kaken «Pastel de Nata». Under turen får vi også smake en liten Ginginha sherry likør og klippfiskbollene “Pastel de bacalhau”. Vi avslutter turen med en liten fado-opplevelse der sangerinnen griper oss i hjertet med strofer om smertefull lengsel etter kjærlighet, og får servert et glass portvin. Vi kjører tilbake til hotellet, og spiser felles middag. Total turlengde: 4 timer.

  Lisboa – sightseeing
 • 5. dag: Fridag

  Frokost. Dagen fri til å kose deg på stranden eller ta turen inn til Lisboa. Middag på egen regning.

  Fridag
 • 6. dag: Vandring i Mafra med piknik og vinsmaking

  Frokost. Vi kjører med buss til Mafra. I Mafra finner vi Palácio Nacional de Mafra, Portugals ekstravagante klosterpalass. I nærheten ligger den tidligere kongeparken, Tapada Nacional de Mafra, som i sin tid var et jaktområde som fortsatt er full av ville dyr og planter. Det er i dette vakre området vi skal vandre. Vi avslutter vandringen med en deilig piknik på en lokal vingård. Vi får også lære om vinproduksjonen, dets prosesser og smake på vinen. Retur til hotellet, og kvelden fri til å spise middag på egen regning.
  Vandredistanse: 6,3 km. Varighet vandring: 3 timer/total utflukt: 8 timer.

  Vandring i Mafra med piknik og vinsmaking
 • 7. dag: Estoril – Oeiras. Palácio do Marquês de Pombal

  Frokost. Formiddagen fri for egne opplevelser og lunsj på egen regning. Om ettermiddagen tar vi toget til Oeiras. Byen har en historisk bydel med ett av de beste eksemplene på portugisiske herskapshus fra 1700-tallet, Palácio do Marquês de Pombal. Byens vinkjeller er også imponerende og har en liten eksklusiv produksjon. Vi får høre om vinproduksjonen og smake sterkvinen som blir produsert her. Felles avskjedsmiddag. Total turlengde: 4 timer.

  Estoril – Oeiras. Palácio do Marquês de Pombal
 • 8. dag: Lisboa – Oslo

  Frokost. Dagen til egen disposisjon. Transfer til flyplassen, og kveldsfly til Oslo Lufthavn.