Flere ønsker å feriere i eget land

Norge kan by på noen av de vakreste naturfenomenene i Europa. Turer i vårt langstrakte land kan ta deg med til snødekte fjell og grønne fjorder, og et økende antall nordmenn velger å feriere i eget land. Lofoten, Finnmark, Bergen og Hardanger er noen av destinasjonene som er populære reisemål for nordmenn. 

Uforglemmelige Finnmark

Bytt ut sandstrender og storbyer med grensesprengende naturopplevelser oppe ved grensen. Finnmark er vill og vakker har alt fra steilt og barskt kystlandskap til rolige, milelange vidder. Finnmarks største trekkplaster er Europas nordligste punkt - Nordkapp. Et besøk hit bringer deg til "slutten av verden" der det iskalde Atlanterhavet og Ishavet møtes. 

For nordmenn er kanskje den russiske grensen og den rike historien fylket sitter igjen med fra andre verdenskrig ekstra spennende å få med seg. Norges største fylke har også en rekke flotte byer og steder som bør oppleves. Karasjok, Honningsvåg, Hammerfest og Alta er alle kjente navn som absolutt er verdt et besøk. Finnmark er også et samlepunkt for samisk kultur, og det er få steder du kommer tettere på urfolket enn fylket i nord.

Eventyrriket Lofoten

Majestetiske fjell, praktfulle fjorder og lange hvite strender har satt Lofoten på manges ønskeliste når ferien skal planlegges. Lofoten er overveldende vakkert og opplevelsene er mange. De som søker spektakulære naturopplevelser har definitivt kommet til riktig sted. Vakre fotturer med nydelig utsikt over maleriske fiskevær, sandstrender ut mot storhavet og staute fjelltopper imponerer selv den erfarne vandrer.

Lofotr Vikingmuseum er en fantastisk opplevelse hvor man blir tatt tilbake i tid og virkelig får føle på Lofotens sterke bånd til vikingtiden. Norsk Fiskeværsmuseum på Å, idylliske Kabelvåg og fascinerende Henningsvær er også steder man burde sørge for å få med seg under et besøk til Lofoten.

Bergen og Hardanger

Bergen er en europeisk kulturby og inngangsporten til majestetiske fjorder og fjell. Den fargerike byen mellom de syv fjell er rik på opplevelser og attraksjoner. En av de er Bryggen i Bergen, med sine 61 fredede bygninger og en plass på Unsecos Verdensarvliste. Fra Bergen kan man ta turen videre til Hardanger, som har vært et viktig reisemål siden 1800-tallet. Hardanger er en levende kulturarv og er kjent for nasjonalsymbol som hardingfela og hardangerbunaden. 

Med sitt milde klima er Hardanger blitt hele Norges frukthave, og man kan ikke forlate regionen før man har prøvesmakt ekte eplesider fra Hardanger. Turer ut med båt på fjorden er selvfølgelig et høydepunkt, hvor man får oppleve Hardangerfjorden i all sin prakt. 

Få mest mulig ut av norgesferien
Peer Gynt Tours hjelper til med planleggingen av gruppereiser i Norge og tilbyr flere spennende turer du kan melde deg på for å utforske vakre reisemål i Norge.


Se her for informasjon om våre turer i Norge!

Powered by Travelize