Fjord, fjell og Bergen

Bli med oss på en tur til det vakre Vestlandet, med sine høye fjell og dype fjorder og "Vestlandets hovedstad", Bergen. Etter overnatting i fjellbygda Geilo, reiser vi med Bergensbanen over Hardangervidda til Myrdal og vi opplever turen ned med den unike Flåmsbana, en jernbanestrekning uten sidestykke i Europa. Den tar oss til Flåm helt innerst i Aurlandsfjorden, en sidearm til den 204 km. lange og opptil 1308 meter djupe Sognefjorden. Omringet av stupbratte fjellsider, buldrende fossefall og trange daler er Flåm et slags naturens paradis. Videre egner vi tiden vår til Bergen, med sine stolte tradisjoner innen sjøfart, handel og kultur. Byen med sine 220.000 innbyggere kryper oppover fjellene, skuer utover sjøen og tar oss i favn. Her vandrer vi i levende historie, mens vi samtidig befinner oss i en moderne by.

Pris fra kr.:
8 690,-
Dager:5
Inkludert i grunnprisen: Busstransport i 5 dager, 4 hotellovernattinger i dobbeltrom, 4 frokoster og 3 middager, togbilletter Bergensbanen og Flåmsbana, utflukter og innganger iflg. turbeskrivelse, reiseleder fra Peer Gynt Tours.
TransportType:Buss
Bestill reise

Dagsprogram

Onsdag 2. september                   Oslo – Geilo
Avreise med buss fra Oslo lufthavn kl. 12.00 og Oslo Bussterminal kl. 12.45. Turen går så via Sandvika og  Hønefoss, før vi fortsetter på Rv7 gjennom Hallingdalen til Gol, og videre til Geilo der vi sjekker inn på Ustedalen Hotel & Resort. Det blir felles middag på hotellet om kvelden.

Torsdag 3. september                  Geilo – Flåm - Bergen
Frokost på hotellet. Vi tar Bergensbanen over Hardangervidda fra Geilo til Myrdal. Her skal vi over på Flåmsbana, som er en av verdens mest spektakulære togreiser. Den er 20 km lang, har en høydeforskjell på 865 meter, en stigningsgrad på 1 meter på 18, samtidig som den slynger seg gjennom 20 tunneler på til sammen 6 km. Toget stopper også ved de aller fineste utsiktsstedene og etter mange inntrykk ankommer vi Flåm. Her venter bussen, og vi fortsetter nå til Bergen. Fremme i Bergen blir det innsjekk på Hotel Zander K og felles middag på hotellet om kvelden.

Fredag 4. september                     Bysightseeing i Bergen
Frokost på hotellet. Vi møter nå vår lokalguide og blir med på en interessant bysightseeing for å gjøre oss litt bedre kjent med Bergen By. Vi ser Bryggen, Håkonshall og vi skal få oppleve det yrende livet på fisketorget. Deretter litt tid på egenhånd i byen. Til avtalt tid møtes vi ved bussen og fortsetter til Troldhaugen. Her får vi en guidet tur gjennom Edvard Griegs villa. Villaen på Troldhaugen ble ferdigstilt i 1885 og ekteparet Edvard og Nina Grieg bodde her de siste 22 somrene av Edvards liv. Stedet er i dag museum og fylt av interessante minner om Grieg. Troldhaugen består i dag av Villaen, Komponisthytten og ekteparets gravsted, så vel som et moderne museumsbygg og konsertsalen Troldsalen. Resten av ettermiddagen/kvelden til egen disposisjon i byen.

Lørdag 5. september                    Bergen
Frokost på hotellet. Dagen er til fri disposisjon i Bergen, og mange vil kanskje ta en tur med Fløibanen og få flott utsikt over byen. På Fløien Restaurant går det også an å kjøpe dagens lunsj. Andre vil kanskje holde seg i sentrum og besøke noen av attraksjonene der, som byens museer eller Galleriet Kjøpesenter. Om kvelden samles vi til felles middag på hotellet.

Søndag 6. september                   Bergen – Oslo
Frokost på hotellet og utsjekk. Avreise fra Bergen kl. 08.30.  Tiden er kommet for å ta farvel med vestlandshovedstaden og sette kursen hjemover. Vi tar nødvendige pauser underveis.
Dagen kjørerute er via Flåm, over Filefjell til Vang, og vi fortsetter videre på E16 ned gjennom Valdres, via Hønefoss og Sandvika til Oslo Bussterminal. Ankomst her ca. kl.  18.30 og Oslo lufthavn ca. kl. 19.30.

Avganger & priser

Dato Avreisested Reisemål Ledige plasser Pris fra kr.
2/9/2020 Fjord, fjell og Bergen Mer enn 8 8 690,- BestillMer informasjon

Turfakta

Ta kontakt for tilslutning med fly fra andre byer.
Påstigning utenom Oslo Bussterminal og Oslo Lufthavn etter avtale, langs oppgitt kjørerute.

Tillegg enkeltrom:         Kr 1650,- pr. person

Se her for flere rundreiser!

Se her for flere turer i Norge!

 

Powered by Travelize