Fottur i Lofoten

Bli med på fottur i fantastiske Lofoten. Etter en fin flytur til Evenes, kjører vi via Svolvær til det kjente fiskeværet Reine i ytre Lofoten. Her står opplevelsene i kø, og vi kan by på et fem netters opphold i flotte rorbuer. Med lokalkjent vandreleder utforsker vi så eventyrriket med sine maleriske fiskevær, sandstrender ut mot storhavet, staute fjelltopper og flotte natur. For å nå enkelte utsiktpunkter må man regne med litt bratte partier og stigninger – det er det verdt!


Vanskelighetsgrad 4 (av 5).

 

Pris fra kr.:
18 990,-
Dager:6
Inkludert i grunnprisen: Fly Oslo–Evenes t/r, buss- og båttransporter iht. beskrivelse, 5 overnattinger i rorbuer, 5 x frokoster, 3 selvsmurte lunsjpakker/fylling av termos og 5 x 3-retters middager, utflukter/program iflg. turbeskrivelse, lokal vandreleder i Lofoten iht. beskrivelse, reiseleder fra Peer Gynt Tours.
TransportType:Norwegian
Bestill reise

Dagsprogram

1. dag              Oslo – Evenes – Reine                                                                     
Avreise med fly fra Oslo om morgenen direkte til Evenes. Ved ankomst går turen først til Svolvær – der vi kan kjøpe oss lunsj. Deretter kjører vi videre til det sjarmerende fiskeværet Reine – som har vært handelssted helt siden 1743. På Reine blir det et 5 døgns opphold på Reine Rorbuer by Classic Norway Hotels, der vi skal bo i 35m² rorbuer med privat bad/WC (ingen behøver dele). Anlegget ligger naturlig nok helt i sjøkanten, - og en strålende utsikt venter. Alle inkluderte måltider spiser vi på Gammelbua Restaurant som tilbyr mange spennende retter basert på lokale råvarer. Fersk fisk og kjøttretter etter sesong for å skape en «ekte» matopplevelse fra Lofoten. Resten av dagen fritt til å gjøre seg kjent med stedet. Felles middag.

2. dag              Vandretur til Bunesstranda, evt. også opp til Helvetestind. Båt t/r.
Frokost og smøring av inkludert lunsjpakke. Kaffe/te til egen termos inkludert. Fra Reine går ferden først med innleid skyssbåt til Vindstad. Herfra går vi på bygdeveien langs Bunesfjorden, deretter over eidet til den vakre Bunesstranda på yttersiden. (Ca. 1 times gange hver vei.)  Vi nyter den vakre naturen her utover dagen. De som ønsker det kan også ta en tur opp på Helvetestind. (602 m.o.h.)  OBS! Noe bratt oppstigning og noen luftige partier på vei opp, men utrolig flott utsikt. Etter hvert går vi samlet tilbake til Vindstad, og reiser tilbake til Reine igjen med båt. Felles middag og hyggelig samvær om kvelden.  Distanse: ca. 7 km. Varighet: ca. 5-6 timer. Lengre tur om man også drar opp på Helvetestind (602 m.o.h.)

3. dag             Vandretur til fjellet Ryten og Kvalvikstranda. Buss t/r. 
Frokost og smøring av inkludert lunsjpakke/fylling av termos før ferden går med egen buss til Fredvang i Flakstad Kommune ca. ½ time unna. I middels turterreng går vi først på en sti til fjelltoppen Ryten (543 m.o.h.) Herfra er det en fantastisk utsikt ut over storhavet og ned mot Kvalvikstranda, som her på yttersiden av Moskenesøya ligger spektakulært inneklemt mellom staute fjell. Etter besøket på Ryten går vi ned til den vakre Kvalvikstranda, - noen ulendte partier på vei dit. Etter en trivelig pause her går vi i delvis steinete terreng langs en dal forbi Torsfjordtinden til Torsfjord, der vi blir hentet av bussen vår. Retur til Reine – felles middag om kvelden. Distanse: ca. 10 km. Varighet: 5-6 timer. Høydemeter: 543 m.

4. dag             I Reine. Fottur opp sherpa-trappen til Reinebringen.
Frokost. Formiddagen fritt til egne aktiviteter – lunsj i egen regi. Bl.a. har kunstneren Eva Harr eget galleri her i Reine. Utpå ettermiddagen tar vår lokale vandreleder og vår reiseleder dere med på en spektakulær tur opp til et fantastisk utsiktpunkt på fjellet Reinebringen. Den 900 meter lange, nye steintrappen åpnet i fjor, og ble laget av sherpaer fra Nepal. Vel oppe venter det mange besøkende kaller for «verdens vakreste utsikt». Felles middag og hyggelig samvær om kvelden. Distanse totalt: 3,8 km. Varighet utflukt: ca. 3 timer, - men kan justeres. Høydemeter: 400 m.  

5. dag             Fottur Sørvågen – Munkan.  Buss t/r Sørvågen.
Frokost og smøring av inkludert lunsjpakke før vi i egen buss drar den korte turen bort til Sørvågen.  Dagens turmål er fjelltoppen Munkan, der man kan nyte en fantastisk utsikt på toppen. Noe bratt oppstigning, men ingen spesielt luftige partier. Felles middag om kvelden. Varighet: ca. 6 timer + en kort busstur. Høydemeter: 775 m.   

6. dag              Reine – Evenes - Oslo
Frokost og hjemreise. Vi hentes av en turbuss, og kjører den naturskjønne turen tilbake til flyplassen på Evenes, – pause etter behov underveis. Utpå ettermiddagen reise vi herfra med Norwegian tilbake til Oslo Lufthavn.

Programmet er preliminært. Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen. 

Kart

Avganger & priser

Dato Avreisested Reisemål Ledige plasser Pris fra kr.
2/9/2020 Oslo Lufthavn Fottur i Lofoten Mer enn 8 18 990,- BestillMer informasjon

Turfakta

Ta kontakt for tilslutningsbilletter fra andre flyplasser.

Tillegg for romtyper:
Enkeltrom                              Kr. 5.390,-

Vanskelighetsgrad:  4 (av 5)

Pga. av frister på flybillettene er det viktig at turen bestilles i god tid.  Siste kostnadsfrie avbestilling (kun adm. gebyr) av denne turen er 95 dager før avreise. Se forøvrig deltakerbeviset for betingelser. Les også «Viktig å vite når man bestiller en reise» 

Se her for flere vandreturer!

Powered by Travelize