Skip to main content

Fottur i Lofoten

Bli med på fottur i fantastiske Lofoten. Etter en fin flytur til Evenes, kjører vi via Svolvær til Sørvågen, helt ytterst i Lofoten. Her står opplevelsene i kø, og vi kan by på et fem netters opphold i enten topp moderne hotellrom eller i trivelige rorbuer. Med lokalkjent vandre-leder utforsker vi så eventyrriket med sine maleriske fiskevær, sandstrender ut mot storhavet, staute fjelltopper og flotte natur. For å nå enkelte utsiktpunkter må man regne med en del stigninger – men det er det vel verdt!

Vanskelighetsgrad 4 (av 5).

Hurtigsøk

Dagsprogram

 • 1. dag: Oslo – Evenes – Sørvågen i ytre Lofoten

  Avreise med fly fra Oslo om morgenen direkte til Evenes. Ved ankomst går turen først til Svolvær – der vi kan kjøpe oss lunsj. Deretter kjører vi til Sørvågen ytterst i Lofoten, beliggende i Moskenes Kommune. Sørvågen er et solrikt og idyllisk lite fiskevær - med en fantastisk beliggenhet mellom fjellet, naturen, og havet. I Sørvågen blir det et fem døgns opphold på Lofoten Rorbuhotell, der man enten kan bo i moderne hotellrom, eller i egen rorbu med privat bad/WC. Er man mange som vil reise sammen, så har de på forespørsel også en egen brygge/rorbu med flere soverom. Anlegget ligger naturlig nok helt i sjøkanten, og har strålende utsikt over både hav og fjell. (Noen rorbuer ligger en liten spasertur unna selve hotellet.) Alle inkluderte måltider spiser vi på hotellets utmerkede restaurant, som tilbyr spennende retter basert på lokale råvarer. Dette er gjerne fersk fisk og kjøttretter etter sesong for å skape en «ekte» matopplevelse fra Lofoten. Resten av dagen fritt til å gjøre seg kjent med stedet. 3-retters middag om kvelden.

  Oslo – Evenes – Sørvågen i ytre Lofoten
 • 2. dag: Vandretur til Tindsdalstiden.

  Frokost. Smøring av lunsjpakke og kaffe/te til egen termos er inkludert. I dag starter dagens tur direkte fra hotellet vårt, sammen med vår meget godt kjente vandreleder og vår reiseleder. Vi nyter den vakre naturen utover dagen, og får en strålende utsikt når vi er vel framme. Felles 3-retters middag og hyggelig samvær om kvelden. Distanse: ca. 5 km. Varighet: ca. 4,5 timer. Høydemeter: 490 m.

 • 3. dag: Vandretur til Ryten og Kvalvikstranda. Buss t/r.

  Frokost. Smøring av inkludert lunsjpakke/fylling av termos før ferden går med egen buss til Fredvang i Flakstad Kommune, en drøy halvtime unna Sørvågen. I middels turterreng går vi først på en sti til fjelltoppen Ryten (543 m.o.h.)
  Herfra er det en fantastisk utsikt ut over storhavet og ned mot Kvalvikstranda, som på yttersiden av Moskenesøya ligger spektakulært inneklemt mellom staute fjell. Etter besøket på Ryten går vi ned til den vakre Kvalvikstranda. (noen ulendte partier på veien) Etter en trivelig pause her går vi i delvis steinete terreng langs en dal forbi Torsfjord-tinden til Torsfjord, der vi blir hentet av bussen vår. Retur til Sørvågen – felles 3-retters middag om kvelden. Distanse: ca. 10 km. Varighet: 5-6 timer. Høydemeter: 543 m.

  Vandretur til Ryten og Kvalvikstranda. Buss t/r.
 • 4. dag: I Sørvågen og sherpa-trappen til Reinebringen.

  Frokost. Formiddagen fritt til egne aktiviteter, samt lunsj i egen regi. Man kan f.eks. ta den korte turen ut til Å for der å besøke Norsk fiskeværsmuseum. (Ikke inkl.) Tidlig på ettermiddagen tar vår lokale vandreleder og vår reiseleder dere med fra Sørvågen til Reine, for å få oppleve en spektakulær tur opp til et fantastisk utsiktpunkt på Reinebringen. Den 900 meter lange, nye steintrappen åpnet i 2019, og ble laget av sherpaer fra Nepal. Vel oppe venter det som mange besøkende kaller for «verdens vakreste utsikt». Felles 3-retters middag og hyggelig samvær om kvelden. Distanse fra start på trappen: 3,8 km. Varighet utflukt: ca. 3 timer, - men kan justeres. Høydemeter: 400 m.

  I Sørvågen og sherpa-trappen til Reinebringen.
 • 5. dag: Fottur Sørvågen – Munkan.

  Frokost og smøring av inkludert lunsjpakke/fylling av termos før vi igjen drar ut på tur i herlige Lofoten. Dagens turmål er fjelltoppen Munkan, der man kan nyte en fantastisk utsikt fra toppen. Noe bratt oppstigning, men ingen spesielt luftige partier. Varighet: ca. 6 timer. Høydemeter: 775 m. Felles 3-retters middag om kvelden.

  Fottur Sørvågen – Munkan.
 • 6. dag: Sørvågen – Evenes - Oslo

  Frokost og hjemreise. Vi hentes av en turbuss, og kjører den naturskjønne turen tilbake til flyplassen på Evenes, – pause etter behov underveis. Tidlig på kvelden reise vi herfra med SAS tilbake til Oslo Lufthavn.

 • Programmet er preliminært.

  Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen.

  Programmet er preliminært.

Kart

Reisekalender
23/5Den svenske vestkysten med GDFra kr. 11 950,-
4/6Kroatia - YogaturFra kr. 14 990,-
4/6Vandretur AlgarveFra kr. 15 990,-
5/6Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 12 990,-
10/6Vandretur AmalfikystenFra kr. 18 690,-
12/6Fottur i Dolomittene Fra kr. 17 990,-
23/6Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
23/6Vakre Vestlandet med GDFra kr. 15 990,-
30/6Vandretur Hardangervidda og HallingskarvetFra kr. 9 990,-
10/7Fottur i Dolomittene Fra kr. 20 790,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80