Skip to main content

Bentes topp 3 reisemål i 2019!

  • Rundreise
  • Vandretur

Bente Johnsen Salgado har over 25 års erfaring med turproduksjon for grupper. Før hun begynte hos Peer Gynt Tours har hun jobbet med å arrangere turer både på Svalbard og Island. I Peer Gynt Tours har hun jobbet i over 10 år, og sitter derfor på en mengde erfaring med gruppereiser og ulike reisemål. Bente har nå plukket ut tre turer som hun mener er absolutt verdt å få med seg i 2019.

 

 1 - Vandretur langs Amalfikysten


Amalfikysten er en av verdens aller vakreste kyststrekninger. Her får du uslåelig utsikt over Middelhavet og naturopplevelsene man får underveis på vandretur mangler sidestykke. På denne turen vandres det langs gamle handelsruter og man besøker unike og romantiske landsbyer. Her kan man spise nydelig mat, og så nærme kysten er det aldri mangel på fersk fisk og skalldyr. Fra oppholdsstedet i den autentiske byen Sant’t Agata går vandringene blant annet på «Gudenes sti», vel opp i høyden får man en spektakulær utsikt over kysten og naturen en vill og dramatisk.

Besøk til den arkeologiske byen Pompeii er enda et trekkplaster for denne turen. Oldtidsbyen fra 600- tallet var opprinnelig en livlig romersk by med bad, teater, handler og bordeller - før den i 70 e.Kr. ble begravd i aske fra vulkanen Vesuv. Her kan du vandre rundt å få et fantastisk innsyn i hvordan romerne levde i første århundre e.Kr. Det må selvfølgelig også vandres på naturskjønne Capri. Med sine spektakulære klipper mot sjøgrønt middelhavsvann er øya et paradis for turgåere. 

Kort oppsummert så kan Amalfikysten by på alt. Spektakulær natur, gode bade muligheter, kultur og nydelige matopplevelser. Derfor lander vandreturen til Amalfikysten på toppen av listen til Bente!


 

Her kan du lese mer om vandretur langs Amalfikysten!

2 - Vandretur Romania - Transilvania


Romania er i vinden og et økende antall reisende har fått øynene opp for dette spennende landet. Romania med Transilvania kan by på mer enn bare myten om Dracula. Her finner man vakre severdigheter, historiske byer og fantastisk natur i nydelig samspill.

Her besøkes noen av Europas vakreste byer.  Sibiu har fantastiske fargerike gater, hvor kafeene ligger tett om hverandre og rumenske tradisjoner er fremtreende. Byen Brasov har en koselig gamleby og historiske severdigheter som «Den svarte kirken» som ble bygget i 1477.

Cindrel fjellene som omringer Sibiu er et sant paradis for alle turentusiaster. Tykke skoger, sauegjetere på grønne enger og fantastiske topper skal utforskes på vandringene. Besøk til landsbyene Biertan og Malacrav tar deg virkelig tilbake i tid, og her får man et rikt innsyn i rumensk kultur. Europas best bevarte middelalderby, Sighişoara, skal utforskes til fots og her får man virkelig følelsen av å besøke en helt annen verden.

Rik historie og slående natur gjør denne vandreturen i Romania og Transilvania til en av våre absolutt mest spennende turer dette året!


Her kan du lese mer om vandretur til Romania og Transilvania!

3 - Rundreise i Spania & Portugal

Rundreisen i de sørlige delene av Spania og Portugal kapret den siste plassen på listen. Vakre spanske byer og den flotte Algarvekysten som er hjem til noen av verdens fineste strender, gjør denne turen til noe helt spesielt.

Turen er innom både vakre Tarifa med sine hvitkalkede hus og den andalusiske havnebyen Cádiz, som er en av Europas aller eldste byer. Den spanske byen Sevilla byr på imponerende arkitektur og til tross for sin størrelse virker ikke byens historiske bydeler særlig storaktige. Her går man langs trange brosteinsbelagte gater, og får blant annet oppleve en av verdens største gotiske katedraler.

Portugal og Algarvekysten har lenge vært et populært reisemål for nordmenn. Her finner man sjarmerende byer som tradisjonsrike Tavira og historiske Faro, som er omgitt av gamle bymurer. Albufeira har lenge vært en viktig havneby og er i dag en livlig ferieby med lange strender. Byen er derfor det perfekte stoppestedet for å nyte noen rolige dager og slappe av.

Barcelonas kule lillesøster Lisboa er siste stopp. Her må gamlebyen Alfama besøkes, med sine trange smug og labyrint gater. Lisboa er også kjent for sine keramikkfliser i fantastiske mønstre og farger som pryder veggene på mange av husene. Hopp på en av de kjente trikkene og la den føre deg opp de bratte gatene, mens du får nyte utsikten.

Drøyt 50 minutter utenfor byen finner man eventyrbyen Sintra. Det er ikke uten grunn at byen står på UNESCO`s liste over verdens kulturminner. Pena-palasset ligger praktfullt til med sine fargerike kupler og man kan gå i timevis og utforske de trange gatene, fargerike fasadene og hemmelige tunnelene i byen.

Historiske byer, pittoreske strender og masse kultur opplever man på en rundtur gjennom de sørlige delene av Spania og Portugal. Dette anbefales på det sterkeste!

Her kan du lese mer om rundereisen til Spania og Portugal!

Ønsker du mer reiseinspirasjon? Trykk her!

Hurtigsøk
Reisekalender
23/5Den svenske vestkysten med GDFra kr. 11 950,-
4/6Kroatia - YogaturFra kr. 14 990,-
4/6Vandretur AlgarveFra kr. 15 990,-
5/6Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 12 990,-
10/6Vandretur AmalfikystenFra kr. 18 690,-
12/6Fottur i Dolomittene Fra kr. 17 990,-
23/6Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
23/6Vakre Vestlandet med GDFra kr. 15 990,-
30/6Vandretur Hardangervidda og HallingskarvetFra kr. 9 990,-
10/7Fottur i Dolomittene Fra kr. 20 790,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80