Spania & Portugal

Vi tar deg med på en rundreise i de sørlige delene av Spania og Portugal. Når vi kjører mot Costa de la Luz skjer det noe med landskapet - og «turistmaskineriet» går roligere.Tarifa er som en frisk pust i skjæringspunktet mellom Middelhavet og Atlanterhavet. Under vårt opphold i Spania besøker vi også Cadiz og Sevilla, som er blant Spanias vakreste byer. Vi fortsetter over grensen til Portugal, og til de sjarmerende byene Tavira og Faro, - før vi i noen dager nyter ferien på Algarvekysten. Vi avslutter vår rundreise i Portugals hovedstad Lisboa – viden kjent for sine gamle trikker og trivelige kaféer.

Status:
Ikke mulig å bestille

Dagsprogram

1. dag        Gardermoen – Malaga/Costa del Sol
Fly om morgenen direkte til Malaga. Transfer i egen buss til vårt hotell, TRH Mijas (4*) i juni og Puente Real (4*) i oktober. Felles middag.  

2. dag        Costa del Sol – Tarifa – Cadiz – Sevilla
Frokost. I dag skal vi først til Tarifa. Landsbyen er kjent for sin lange sandstrand, men det lille bysentrumet med brosteinsgater og hvitkalkede hus er også verdt besøket. Vi fortsetter til Cadiz; en av Europas eldste handels- og havnebyer. Vi ankommer etter hvert vakre Sevilla og vårt hotell, Ilunion Alcora (4*) i juni og Macia Sevilla Kubb (4*) i oktober. Felles middag.

3. dag        I Sevilla – byrundtur
Frokost. Byrundtur med engelskspråklig lokalguide. Sevilla er den største byen i det sørlige Spania, men byens historiske bydeler virker ikke særlig storbyaktige med sine trange brosteinsgater. Vi får her bl.a. oppleve en av verdens største gotiske katedraler. Middag på egen regning.  

4. dag        Sevilla – Tavira – Faro – Algarve
Etter frokost kjører vi over grensen til Portugal. En av Algarvekystens mest sjarmerende byer er Tavira. Byen har mange kirker, tradisjonell portugisisk arkitektur og en gammel maurisk bro - som går over elven Gilão, og som deler byen i to. Vi fortsetter til Faro som har et hyggelig historisk sentrum omgitt av gamle bymurer. I juni sjekker vi inn på Hotel Globo (3*) i Portimão og i oktober på Grand Mathu Forte Do Vale (4*) i Albufeira. Felles middag.

5. og 6. dag    Algarve – fridager
Frokost. To herlige fridager venter. Felles middag hver kveld.

7. dag        Algarve – Lisboa
Etter frokost reiser vi til Lisboa, der det blir sightseeing med en engelskspråklig lokalguide.  Åsene rundt Lisboa trekker hus og gater sammen til et sjarmerende sentrum, og her besøker vi det fargerike kvartalet Alfama og flere severdigheter før vi kjører til bydelen Belém. Det var her ved Tejo-elvens munning at de store sjøfarerne dro ut for å oppdage verden. Vi besøker også det UNESCO-beskyttede klosteret Mosteiro dos Jerónimos, før vi sjekker inn på Real Palacio (4*) i juni og VIP Grand Lisboa Hotel & SPA (4*) i oktober. Middag på egen regning.

8. dag        I Lisboa – Sintra og Cape Roca
Frokost. Utflukt med lokalguide til Sintra og Cape Roca. Sintra står på UNESCO`s liste over verdens kulturminner for sin flotte arkitektur, og har også en praktfull beliggenhet.  Tid for lunsj og shopping i de trange smugene i Sintra, før vi drar videre til Cape Roca - det vestligste punktet i Europa. Vi kjører via fiskehavnen i Cascais og langs Estoril-kysten på returen tilbake til Lisboa. Mot tillegg: Fado-middag.

9. dag        Lisboa – Gardermoen
Frokost på hotellet. Transfer i egen buss til flyplassen, og direktefly til Oslo Lufthavn.

Til informasjon. På turen som går i juni er det endringer i hotellet fra det som er opplyst i katalogen.

Powered by Travelize