Transilvania - Romania

Kultur og enkle vandringer

Slott innhyllet i tåke og blodtørstige vampyrer er gjerne det man forbinder med Transilvania, men regionen har Romanias vakreste severdigheter, magiske byer og storslått natur. Vi tar deg med på tur gjennom Transilvania, hvor vi kombinerer kultur og vandringer i et landskap som mangler sidestykke i Europa.

Transilvania ligger sentralt i landet og er omringet av fjellkjeden Karpatene, og i de vakre landskapene ligger UNESCO-opplevelsene tett. Med en fot i nåtid og en fot i middelalderen får vi med oss byer som Bucuresti – Øst-Europas Paris, Sibiu – også en av Europas vakreste byer, Sighisoara – Europas lengst bebodde festningsby, og Brasov med sin sjarmerende gamleby. Vandringene på denne turen er enkle, og passer for deg som ønsker å kombinere kultur og naturopplevelser. Ønsker du å stå over vandringene og kun være med på den kulturelle rundturen, er dette også fullt mulig. Romania byr på unike reiseopplevelser som bare venter på å bli oppdaget!

Rabatt

 Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling
  mer enn 95 dager før avreise!

Status:
Ikke mulig å bestille

Dagsprogram

1. dag              Gardermoen – București
Vi flyr med Lufthansa via München til Bucuresti. Transfer til Novotel City Centre (4*). Det er ikke for uten grunn at Bucuresti kalles «Øst-Europas Paris». Byen har flott arkitektur og storslåtte bulevarder. Middag på ærverdig restaurant i gamlebyen.

2. dag              Bucuresti – Draculas slott – Brasov
Etter frokost forlater vi hovedstaden og setter kursen mot Transilvania. På veien besøker vi Peleș Castle og Bran Castle. Sistnevnte er også kalt Draculas slott etter Bram Stoker gjorde Transilvania berømt med sin roman. I Poiana Brasov sjekker vi inn på Hotel Armatti (3*) for to netter. Felles middag i gamlebyen i Brasov.

3. dag              I Brasov – vandring og gamleby
Frokost. Vandring fra Poiana Brasov til gamlebyen (2 timer enkel vandring). Brasov er omringet av vakkert fjellandskap, og naturen er enestående. Gamlebyen er et koselig middelaldersentrum med brosteinsbelagte gater, historiske severdigheter, kafeer og flotte bygninger. Vi ser blant annet det gamle rådhuset og Den svarte kirken fra 1477. Felles middag.

4. dag              Brasov – Prejmer – Radauti
Frokost og utsjekk. På vei mot Radauti, besøker vi den befestede kirken i Prejmer. Kirken som er på UNESCOs liste over verdens kulturarv, er omgitt av en 12 meter høy mur, og har 270 rom som kunne huse byens innbyggere i tilfelle angrep. Vi fortsetter til Bicaz-kløften i de østre Karpatene. Svingete veier, spesiell flora og fauna, bekker med klart vann og små fossefall danner et vakkert stykke natur - og på den andre siden av passet venter den røde innsjøen som er nok et spektakulært syn. Enkel vandring i 1-2 timer. I Radauti sjekker vi inn på The Gerald´s Hotel (4*) for to netter. Felles middag.

5. dag              I Radauti – De malte klostrene i Bucovina
Frokost. Plassert i de bølgende åsene i den nordlige regionen Moldova, som ikke må forveksles med nabolandet i øst, finner vi noen av verdens største kunstskatter; de malte klostrene med fargerike frescomalerier – Moldovita, Sucevita, Humor og Voronet. Vi besøker klostrene og går på 1-2 timers vandring i området. Middag hos en bondefamilie i landsbyen før vi kjører tilbake til hotellet i Radauti.

6. dag             Radauti – Sighisoara – Sibiu
Frokost og utsjekk. I dag passerer vi flere fjellpass i Karpatene. Vi besøker også Sighisoara; en av de aller best bevarte middelalderbyene i Europa. Vi går til fots i gamlebyen som har brosteinsbelagte gater og fargerik arkitektur. Vi fortsetter til Sibiu og sjekker inn på Hotel Continental Forum (4*) for to netter. Felles middag. 

7. dag             I Sibiu – Paltinis og Sibiel
Frokost og sightseeing i Sibiu. Byen har eleganse og sjarm, og er en av Transilvanias kronjuveler - med gotiske kirker, Brukenthal-palasset som nå er museum, smijernsbalkonger, art nouveau-arkitektur, et godt bevart festningstårn og hyggelige kafeer. Om ettermiddagen skal vi på enkel vandring i fjellområdet Paltinis, ett av Romanias eldste skisteder. Om kvelden er vi invitert hjem til en familie hvor vi får servert god mat og drikke.

8. dag              Sibiu – Bucuresti
Etter frokost kjører vi til Bucuresti. Underveis besøker vi Cozia Monastery, ett av de mest verdifulle monumentene i middelalderarkitektur i Romania. Vel fremme i Bucuresti blir det sightseeing med buss for å se de mest kjente attraksjonene. Parlamentet er den nest største administrative bygningen i verden, etter Pentagon. Primaverii-slottet står også på listen vår. Det overdådige slottet var hjemmet til den tidligere rumenske diktatoren, Nicolae Ceausescu, og hans familie fra 1965-1989. Vi bor på Novotel City Centre (4*), og spiser felles middag.

9. dag              Sibiu – Bucuresti – Gardermoen
Frokost. Transfer til flyplassen i Bucuresti. Fly via München til Oslo Lufthavn.

Powered by Travelize