Vandretur Amalfikysten

Bli med på vandretur på den vakre Amalfikysten, Pompeii og Capri! Her skal vi bo i landsbyen Sant’ Agata ikke langt fra Sorrento – som ligger idyllisk til på kalkesteinsklippene i sørenden av Napoli-bukten. Før kystveien ble etablert, var bratte stier eller sjøveien eneste mulighet for å komme seg mellom byene, og vi vandrer på stiene som ble brukt til å frakte varer mellom fjellene og kysten. I tillegg skal vi på utflukt til Capri for å vandre der.  Sist men ikke minst, får vi oppleve den arkeologiske byen Pompeii, begravd av vulkanen Vesuv i år 79.

Vanskelighetsgrad: 3 (av 5)

Pris fra kr.:
13 990,-
Dager:8
Inkludert i grunnprisen: Fly Oslo–Roma t/r(avr. 27apr: retur fly fra Napoli), 7 overnattinger i dobbeltrom, 7 frokoster og 6 middager(hvorav to inkl. drikke), transfers med buss iflg. turbeskrivelse, vandringer og utflukter iflg. turbeskrivelse, hydrofoil Sorrento-Capri t/r, entréer iflg. turbeskrivelse, reiseleder fra Peer Gynt Tours.
TransportType:Norwegian
Bestill reise

Dagsprogram 2019

1. dag              Gardermoen – Roma – Sant´Agata
Fly til Roma. Transfer med italiensk sjåfør og buss til Sorrento. Kjøreturen tar ca. 3,5 timer, men på grunn av eventuelle stopp og trafikk underveis, må det beregnes at mye av dagen går med til reise. Innsjekk på Hotel Delle Palme (3*) i Sant´Agata. Middag på hotellet.

2. dag              Vandring til San Costanzo og Punta Campanella  
Frokost. Punta Campanella er full av historie og legender. Grekerne reiste et tempel til gudinnen Athene her, som romerne senere ga til gudinnen Minerva. På platået Punta Campanella, er det en sprekk i fjellet med en trapp som fører til en grotte. Vi fortsetter videre til toppen av Mount San Costanzo med et kapell og spektakulær 360 graders utsikt over Napolibukten, Salernobukten og fjellkjeden Lattari. Middag på hotellet. Vandredistanse: 7 km.

3. dag             Vandring til Amalfi Mills og Ravello  
Etter frokost blir det buss til den lille kystbyen, Amalfi. Byen er berømt for kunsthåndverk, bl.a. sitt håndlagde papir. Det var også i Amalfi at Henrik Ibsen fullførte ”Et dukkehjem”. Dagens vandring tar oss til de frodige områdene ovenfor Amalfi, og langs stier hvor muldyr fraktet ved til møllene som har vært i bruk for å lage pasta og papir. Vi går videre til Ravello som har en fantastisk beliggenhet, ca. 360 m rett opp fra Salernobukten. Vi anbefaler å besøke katedralen, Villa Rufolo og Villa Chimbrione. Middag på egen regning. Vandredistanse: 9 km.

4. dag              Tid på egenhånd 
Tid til å kose seg ved hotellets svømmebasseng, eller til å ta turen til romantiske Sorrento med sine mange parker, sitron- og appelsintrær, smale gater og koselige restauranter. Byen inngikk i kunstnernes turistrute på 1700-1800-tallet, og mange forfattere og malere har besøkt byen. Middag på hotellet.

5. dag              Pompeii & Vesuvio 
Etter frokost blir det avreise til Pompeii for guidet omvisning i det arkeologiske området. Pompeii er en oldtidsby fra 600-tallet f.Kr. Byen var en livlig romersk by med bad, teater, handel og bordeller - før den i år 79 e.Kr. ble begravd i aske fra vulkanen Vesuv. Byen ble gjenoppdaget på midten av 1700-tallet. Lunsj i Pompeii før vi fortsetter til Vesuv. Bussen stopper 1.100 m.o.h. og vi går opp til krateret og får en fantastisk utsikt mot Napolibukten. Middag på egen regning.    

6. dag             Utflukt til Capri med vandring  
I dag tar vi hydrofoil fra Sorrento til Capri. Øya er kjent for sin vakre natur; med klipper og sjøgrønt middelhavsvann. Vi starter vandringen til Punta Tragara fra øyas berømte torg, Piazza Umberto. Langs den vakre panoramastien ser vi også Faraglioni-klippene. Vi fortsetter til det romerske palasset, Villa Jovis, også kalt Villa Tiberius. Lunsj på egen regning. Retur til Sorrento med hydrofoil om ettermiddagen. Middag på egen regning. Vandredistanse: 8 km.
(For turen i mai bytter vi om på dagene slik at Pompeii og Vesuvio kommer i dag, og så reiser vi videre til Roma for overnatting på Hotel Torino (4*) siste natten. Avskjedsmiddagen blir dag 6).

7. dag              Vandring på «Gudenes sti»  
Frokost og transfer til Agerola. I dag skal vi følge «Gudenes sti» mellom fjellbyen Agerola og eksklusive Positano nede ved havet. Amalfikysten er vakker fra høyden. Vi har en fantastisk utsikt over kysten og de stupbratte terrassene. Naturen er vill og dramatisk, og husene behøver kun tre vegger fordi fjellklippen er den fjerde. Her er det utsiktspunkt som kan ta pusten fra enhver, og det er ikke uten grunn at Amalfikysten kalles Italias vakreste kyststrekning. Stopp for pasta- eller pizzalunsj på egen regning i den lille byen Nocelle før vi vi fortsetter de 1700 trappetrinnene ned til Positano. Opprinnelig var dette en søvnig liten fiskerlandsby, men er nå en livlig by. Mange restauranter, små butikker, hus og villaer klamrer seg fast i de bratte skråningene. Avskjedsmiddag på lokal restaurant. Vandredistanse: 8 km.

8. dag              Sant´Agata – Roma - Gardermoen  
Frokost - og med  kofferten full av minner etter opplevelsesrike vandredager i Italia, blir det transfer til flyplassen i Roma og retur til Norge med direktefly.    

Programmet er preliminært. Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen.

Dagsprogram 2020

1. dag  Oslo Lufthavn – Roma – Sant´Agata
Fly til Fiumicino - Roma. Transfer til Hotel Delle Palme (3*) i Sant´Agata. Kjøretid 3-4 timer, avhengig av trafikken. Middag på hotellet.

2. dag  Vandring til Monte San Costanzo og Punta Campanella
Frokost. Buss til startsted. Punta Campanella er full av historie og legender. Her reiste grekerne et tempel til gudinnen Athene her, som romerne senere ga til gudinnen Minerva. På platået Punta Campanella, er det en sprekk i fjellet med trapp til en grotte. Vi fortsetter til Mount San Costanzo som byr på en spektakulær utsikt. Middag på lokal restaurant i Sorento. Transfer til og fra er inkludert.  Vandredistanse: 7 km.

3. dag  Vandring til Amalfi Mills og Ravello
Frokost. Buss til kystbyen Amalfi – byen der Henrik Ibsen fullførte ”Et dukkehjem”. Dagens vandring tar oss til de frodige områdene ovenfor Amalfi, og langs stier hvor muldyr fraktet ved til møllene i området. Vi går videre til Ravello som har en fantastisk beliggenhet, ca. 360 m rett opp fra Salernobukten. Besøk her gjerne katedralen, Villa Rufolo og Villa Chimbrione. Middag på hotellet. Vandredistanse: 9 km.

4. dag    Tid på egen hånd
Frokost. Dagen fri til avkobling ved svømmebassenget, eller en utflukt til romantiske Sorrento med sine mange parker, smale gater og koselige restauranter. Denne byen inngikk i kunstnernes turistrute på 1700-1800-tallet. Middag på egen regning. 

5. dag  Utflukt til Pompeii & Vesuvio
Frokost. Avreise til oldtidsbyen Pompeii for guidet omvisning i det arkeologiske området. Byen er fra 600-tallet f.Kr., og var en livlig romersk by med både bad, teater, handel og bordeller - før den i år 79 e.Kr. ble begravd i aske fra vulkanen Vesuv. Byen ble gjenoppdaget på midten av 1700-tallet. Lunsj på egen regning. Vi fortsetter til Vesuv. Bussen stopper 1100 m.o.h. og vi går opp til krateret og får en fantastisk utsikt mot Napolibukten. Middag på hotellet.   

6. dag  Utflukt til Capri med vandring
Frokost. I dag tar vi hydrofoil fra Sorrento til øya Capri, kjent for sin vakre natur, klipper og sjøgrønne middelhavsvann. Fra torget Piazza Umberto vandrer vi på en panoramasti til Punta Tragara – underveis ser vi også Faraglioni-klippene. Vi fortsetter til det romerske palasset Villa Jovis, også kalt Villa Tiberius. Lunsj i egen regi. Retur til Sorrento med hydrofoil. Middag på hotellet. Vandredistanse: 8 km.

7. dag  Vandring på «Gudenes sti»
Frokost. Transfer til Agerola. I dag følger vi «Gudenes sti» mellom fjellbyen Agerola og eksklusive Positano ved havet. Naturen er vill og dramatisk, og her er det utsiktspunkter som tar pusten fra enhver. Det er ikke uten grunn at Amalfikysten kalles Italias vakreste kyststrekning. Stopp for kjøp av lunsj  i lille Nocelle. Derfra går v hel 1700 trappetrinn ned til Positano. Avskjedsmiddag på lokal restaurant i Sant´Agata. Vandredistanse: 8 km.

8. dag  Sant´Agata – Roma Fiumicino – Oslo Lufthavn
Frokost. Med  kofferten full av minner blir det transfer til Fiumicino – Roma (tidlig avgang fra hotellet 8/4)/Napoli (27/4), og retur til Norge med direktefly.   

Programmet er preliminært. Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen.

Kart

Avganger & priser

Dato Avreisested Reisemål Ledige plasser Pris fra kr.
24/10 Oslo Lufthavn Vandretur Amalfikysten Ikke mulig å bestille 13 990,- Ikke mulig å bestilleMer informasjon
Dato Avreisested Reisemål Ledige plasser Pris fra kr.
8/4 Oslo Lufthavn Vandretur Amalfikysten Mer enn 8 14 990,- BestillMer informasjon
27/4 Oslo Lufthavn Vandretur Amalfikysten Mer enn 8 13 990,- BestillMer informasjon

Turfakta

Ta kontakt for tilslutningsbilletter fra andre flyplasser.

Tillegg for enkeltrom 2019:  Kr. 2.500,- (dobbelt som enkelt)/kr. 1.300,- (enkeltseng)
Tillegg for enkeltrom 2020:  Kr. 2.000,- (dobbelt som enkelt)/kr. 1.400,- (enkeltseng)

Vanskelighetsgrad: 3 (av 5)

Pga. frister på flybillettene er det viktig at turen bestilles i god tid. Siste kostnadsfrie avbestilling (kun adm. gebyr) av denne turen er 95 dager før avreise. Se forøvrig deltakerbeviset for betingelser.

Se her for flere vandreturer!

Powered by Travelize