Skip to main content

Bordeaux - Frankrike

Mat, vin og cognac i vakre Bordeaux!

I Bordeaux har det blitt produsert vin siden romersk tid. Vinen er verdenskjent og fine ganers favoritt. Bordeaux bugner også av smaksopplevelser når det gjelder mat - og historiske Vieux Bordeaux er sjarmerende med brosteinsgater, fortausrestauranter og arkitektoniske perler. I det vakre vindistriktet sykler vi gjennom bølgende vinmarker og franske landsbyer. Vi fortsetter til ett av områdets slott for vinsmaking og piknik, og besøker middelalderbyen Saint Emilion. I Jarnac er det duket for celebert besøk hos Braastad Cognac hvor en fra familien viser oss rundt mellom gamle eiketønner med velduftende konjakk.

Hurtigsøk

Dagsprogram

1. dag             Oslo – Bordeaux
Direktefly med Norwegian til Bordeaux. Transfer til Adagio Apart Hotel Bordeaux Gambetta (4*). Hotellet ligger i hjertet av Bordeaux. Alle leilighetene har kjøkkenfasiliteter, men i kveld spiser vi 3-retters middag på en av byens gode restauranter.

2. dag             St. Emilion med sykkel og vinslott
Frokost. Avgang med buss og norsk guide til middelalderbyen Saint Emilion - et perfekt utgangspunkt for å utforske områdets viner. Fra torget og klokketårnet er det flott utsikt over byen som klamrer seg til klippen den er bygget på. De bølgende vinmarkene rundt byen, er fordelt over åtte kommuner og beskyttet av UNESCO som kulturskatt. Under Saint Emilion finnes ca. 200 kilometer tunneler i lys, porøs stein som er typisk for distriktet. Mange av tunnelgangene og hulene benyttes til lagring av vin. Temperaturen er ideell for de edle dråpene som Saint Emilion-vinen er kjent for å være.

For å oppdage den franske landsbygda og de frodige vinmarkene på beste måte, setter vi oss på sykkelsetet for en 15 km lang sykkeltur i rolig tempo. Vi skal også på slottsbesøk med besøk i vinkjelleren. Vi får innføring i produksjonen, samt smake på slottets vin. Det hele avsluttes med piknik med områdets spesialiteter. Retur til Bordeaux om ettermiddagen. Middag på egen regning.

3. dag             I Bordeaux
Frokost. Bysightseeing til fots i Bordeaux: Place Gambetta, «Det gyldne triangel», Quinconces, Place de Bouse med vannspeilet, Place Pey Berland og gamlebyen. De historiske monumentene ligger der som perler på en snor, og byen har absolutt sitt eget særpreg. Vi kjenner duften av nystekte bakervarer fra hvert hjørne, fontener sildrer og kirkespir kaster skygge over solbrente brosteinsgater. Lunsj på egen regning, og ettermiddagen fri. Du kan gå de 231 trinnene til toppen av katedralens klokketårn eller besøke La Cite du Vin. Sistnevnte har en spennende arkitektur, og kan friste med 3000 m2 innen 20 forskjellige temaer om vin. Byen har også spennende butikker og markeder som er åpne på søndager. Middag på egen regning.

4. dag             Braastad Cognac
Frokost. Dagens tema er konjakk! Vi setter kurs mot fylket Charente. Her er det druen Ugni Blanc som dominerer. I det vakre landskapet ligger gård etter gård hvor vinen brennes til konjakk. I den fredelige landsbyen Jarnac, besøker vi Braastad Cognac. Omvisning i brenneriet og lagerlokalene med en fra familien, samt prøvesmaking. Grunnleggeren Sverre Braastad var opprinnelig fra Gjøvik, men dro til Frankrike i 1899. Han giftet seg inn i en ekte konjakk-familie og fikk 8 barn. I dag er det barnebarna Antonie, Richard og Jan Braastad som driver den stolte og tradisjonsrike familiebedriften. Etter omvisningen får vi servert en herlig slottslunsj på familiens private Chateau Triac. Det praktfulle stedet har vært i Braastad-familiens eie siden 1946. Vi blir ønsket velkommen med aperitiff og kanapeer, etterfulgt av 4-retters lunsj med vin fra slottets vinmarker og kaffe avec XO. Etter en uforglemmelig lunsj, kjører vi tilbake til Bordeaux. Middag på egen regning, eller nyt livet med snacks og et glass vin på en av byens fortausrestauranter.

5. dag             Bordeaux – Gourmet walk – Oslo
Frokost. I dag skal vi på gourmet walk gjennom Bordeaux vakre gater. Vi smaker på spesialiteter underveis, og avslutter spaserturen på byens spesielle osterestaurant, Bud & Millet. Dette er en fin måte å bli bedre kjent med byen på – og vi får lære mer om hvordan vi kan få mer glede av vinen kombinert med ostesmaking. Her har de et utrolig utvalg av forskjellige ostetyper som harmonerer med den riktige vinen fra kjellermesterens store utvalg. Ettermiddagen fri. Tid til å handle i byens eksklusive handlegater eller småbutikker. Transfer til flyplassen og direktefly til Oslo Lufthavn om kvelden.

Denne turen har tema mat, vin og konjakk. Turen passer for deg som setter pris på konjakk, gode mat- og vinopplevelser, og ønsker å lære mer om temaene. Dersom du ikke ønsker å sykle, kan du fortsatt delta på utflukt til St. Emilion.

Kart

Reisekalender
23/6Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
23/6Vakre Vestlandet med GDFra kr. 15 990,-
30/6Vandretur Hardangervidda og HallingskarvetFra kr. 9 990,-
10/7Fottur i Dolomittene Fra kr. 20 790,-
23/7FinnmarkFra kr. 18 990,-
14/8Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 12 990,-
19/8Vandretur ValdresFra kr. 9 490,-
25/8Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
3/9Vandretur GardasjøenFra kr. 21 990,-
3/9Vandretur SiciliaFra kr. 19 990,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80