Skip to main content

Hardanger - en seniorfavoritt

Brakanes Hotell - Foto: Felix HornBrakanes Hotell - Foto: Felix Horn
Brakanes HotellBrakanes Hotell
Brakanes HotellBrakanes Hotell
Brakanes HotellBrakanes Hotell
Hardanger FartøyvernsenterHardanger Fartøyvernsenter
Hardanger FartøyvernsenterHardanger Fartøyvernsenter

Opphold på flotte Brakanes Hotel i Ulvik

Innerst inne i Hardangerfjorden ligger perlen Ulvik. Det milde klimaet og de lyse sommernettene gjør at Hardanger har ideelle betingelser for produksjon av frukt og bær. Om våren en symfoni av blomstrende frukttrær, fosser som kaster seg ned langs fjellsidene, blå fjorder og snødekte fjelltopper. Om høsten bugner det av moden frukt. 

Helt nede ved fjorden ligger flotte Brakanes Hotel. Her kan man nyte solen på hotellets egen strand eller i hotellhagen, spille kubb eller prøve fiskelykken. Helt i fjordkanten finnes et idyllisk område med boblestamp, badstue og nyrestaurert badehus med garderobe og dusj, men her er det også innendørs svømmebasseng. Hotellet har både pub, bar og dansebar, og en egen peisestue om du ønsker å slappe av med en god bok. Brakanes Hotell samarbeider tett med lokale aktører, for å bevare Ulvik sin særegne karakter, gjennom fokus på miljø og lokal produksjon. 

Hurtigsøk

Dagsprogram

 • 1. dag: Oslo – Ulvik

  Avreise med buss fra Oslo Lufthavn kl. 10.00, og Oslo Bussterminal kl. 10.45. Vi fortsetter gjennom Hallingdal til Gol og Geilo, og videre langs den nasjonale turistvegen over Hardangervidda og ned til Vøringsfossen ved Måbødalen, hvor vi tar et fotostopp. Fra det spektakulære utsiktspunktet ved Fossli Hotel, kan vi se store vannmengder stupe ned i Måbødalen. Vi kjører via Eidfjord og så over den mektige Hardangerbrua til Ulvik, som ligger innerst i fjorden. Innsjekk på Brakanes Hotell (miljøfyrtårn sertifisering), med påfølgende middag.

  Oslo – Ulvik
 • 2. dag: Ulvik

  Vi starter oppholdet med en rolig formiddag slik at vi blir kjent med hotellet og området. Vi spiser felles lunsj på hotellet, før vi tar en liten ettermiddagsutflukt.
  Vi skal besøke Lekve Gård, som ligger langs Norges eneste «Frukt- og siderrute» helt innerst i Hardangerfjorden. Gården har lang tradisjon for dyrking av frukt. Her ligger Hardanger Saft- og Siderfabrikk, hvor det produseres eplejuice og -most, ekte Hardangersider og -most, eplebrennevin og akevitt. Vi får høre om fruktproduksjonen på gården, og får se og høre om produksjonen av de forskjellige produktene. Det blir en omvisning med litt smaksprøver, og mulighet til å se seg rundt i produksjonsrommene. Etterpå kan man handle lokale varer på gården. Sider er sagnomsust og nær knyttet til Hardanger, og Hardanger Sider fra Ulvik er laget etter gammel oppskrift på moderne vis.

  Felles middag på hotellet om kvelden.

 • 3. dag: Norheimsund

  I dag skal vi kjøre en utflukt langs Hardangerfjorden, forbi Ålvik og Øystese til Norheimsund. Norheimsund er en liten perle ved fjorden, populært trafikknutepunkt blant sommerturister med egen gjestekai og kaipromenade. Her besøker vi Hardanger Fartøyvernsenter, et levende museum med maritim kultur i fokus. Det er full drift i verkstedene, det smies, klinkes og bygges tradisjonelle trebåter. Vi får en omvisning på museet, og tar inn lukta av friske materialer, tjære, tau og glødende smijern. Museet tar også oppdrag som restaurering av fartøy, og produserer nye båter og båtutstyr for salg. Vi tar oss god tid her, før vi har tid på egenhånd i Norheimsund sentrum. Her finnes mange fine butikker og hyggelige spisesteder, så i dag blir det lunsj i egen regi. Til avtalt tid kjører vi tilbake til Ulvik.

  Norheimsund
 • 4. dag: Ulvik

  I dag har vi en hyggelig dag til å slappe av ved hotellet. For de som ønsker er det deilig å ta en spasertur i området og ta innover seg de flotte og mektige omgivelsene. Felles lunsj og middag på hotellet.

 • 5. dag: Ulvik – Oslo

  Etter en god frokost er det på tide å takke for oss. Vi kjører i dag om Voss og Aurland, gjennom Lærdalstunnelen, videre om Borlaug og Hemsedal tilbake til Oslo. Det blir nødvendige pauser underveis.

  Ulvik – Oslo

Kart

Reisekalender
23/6Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
23/6Vakre Vestlandet med GDFra kr. 15 990,-
30/6Vandretur Hardangervidda og HallingskarvetFra kr. 9 990,-
10/7Fottur i Dolomittene Fra kr. 20 790,-
23/7FinnmarkFra kr. 18 990,-
14/8Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 12 990,-
19/8Vandretur ValdresFra kr. 9 490,-
25/8Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
3/9Vandretur GardasjøenFra kr. 21 990,-
3/9Vandretur SiciliaFra kr. 19 990,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80