Skip to main content

Bente's topp 3 reisemål for 2021

  • Seniorfavoritter
  • Langtidsferie
  • Aktiv ferie - Store verden
  • Vandretur

Vi er inne i en spesiell tid hvor vi ikke kan reise og oppleve nye steder slik som gjerne var planlagt, men vi kan fortsatt drømme oss bort til varmere strøk. Bente har derfor plukket ut tre av hennes favoritt-turer som hun mener er absolutt verdt å få med seg i 2021, hvis vi har mulighet til å reise. Bente Johnsen Salgado har over 25 års erfaring med turproduksjon for grupper. Før hun begynte hos Peer Gynt Tours har hun jobbet med å arrangere turer både på Svalbard og Island. I Peer Gynt Tours har hun jobbet i over 10 år, og sitter derfor på en mengde erfaring med gruppereiser og ulike reisemål. 

1 - Magiske Jordan

Jordan er et fantastisk land! Vår reiseleder Mona, min kollega Arild og jeg var så heldig å få delta på en studietur til Jordan i 2013. Vi har siden den gang utviklet et godt forhold til vår samarbeidspartner i Jordan, og kan tilby flotte rundreiser og vandreturer i vakker og annerledes natur. I 2021 tilbyr vi en vandretur som kombinerer vandringer i fjellkjeder, frodige daler og imponerende ørkenlandskap med historiske skatter, saltvannsbad i Dødehavet, fargerike markeder og god mat. Ett av høydepunktene på turen er selvfølgelig Petra med sitt imponerende skattekammer som er hogd ut i den røde fjellveggen, og som regnes som ett av verdens syv nye underverker. Den arkeologiske byen ligger i en dal omgitt av steile sandsteinsklipper, og ankomsten til byen skjer via en to km lang og smal kløft. Mystikken som preger Petra er markant.Et av de andre høydepunktene er helt klart ørkenopplevelsene i Wadi Rum som også står på Unescos naturarvliste. Jeepsafari mellom sanddynene og te på bål i solnedgang er en ubeskrivelig opplevelse. Vi overnatter på en beduincamp. Her trengs ikke et 5-stjerners hotell. Her råder en helt egen stillhet under et tak av himmelens stjerner som bare må oppleves.
 

 

Matkulturen i Jordan gjenspeiler gjestfrihet og et sosialt liv. En av de mest typiske jordanske rettene er Mansaf hvor man samles rundt bordet og spiser med hendene. Retten består av en tynn lefse, ris, lam, mynte og yoghurt. Jordan har kaldere vinteren og veldig varme somre. Derfor er høst og vår anbefalte reisetidspunkter. Midtøsten som samlebegrep føles kanskje utrygt ut for mange, men Jordan er en fantastisk og trygg måte å oppleve denne delen av verden på. Landet har utrolig mye å by på for den eventyrlystne!
 

Her kan du lese mer om turen!

2 - Øyvandring Paros – Hellas

Kalimera! (God morgen!) Jeg kan ikke tenke meg noe mer avslappende enn å våkne til bølgeskvulp på en gresk øy! Fra jeg var ungdom har jeg hatt en forkjærlighet for den greske øyverden, historien og det greske språket. Foruten å ha gått på språkskole i Athen og reist på fastlandet av Hellas, har jeg vært på 15 små og store greske øyer. Jeg har vært godt over 30 ganger i Hellas. Det finnes mange greske øyperler med avslappet atmosfære, strålende sol, blekksprut og fiskegarn som henger til tørk, krystallklart og turkis hav, bortgjemte viker og strender –  og greske salat som smaker helt himmelsk med solmodne tomater og fersk fetaost.

 

Utenfor turistsesongen når temperaturene blir litt svalere, er det supert å vandre på de greske øyene. På vår øyvandring på Paros vandrer vi langs gamle eseltråkk i frodige daler med blomster og olivenlunder, og det er en genuin stemning i de pittoreske fiskerlandsbyene. Paros er en vakker øy med flott natur, små byer med smale smug, hvitkalkede hus og kirker med blå dører, koselige tavernaer med hjemmelagde greske retter og fersk fisk fra havet. En dag tar vi også ferge til vakre Antiparos.

Jeg kan absolutt anbefale vandring på Paros! Og på denne turen flyr vi til og fra Athen og tar ferge til Paros. Du får derfor med deg en natt i Athen hvor vi bor på hotell med takterrasse med utsikt mot Akropolis, og på turens siste dag har vi panorama-sightseeing og avskjedsmiddag i Athen. Denne dagen er det mulig å besøke Akropolis på egen regning for den som ønsker.

 

Her kan du lese mer om turen!

3 - Madeira

Madeira har deilig klima året rundt. Øya er grønn og frodig, og det blomstrer stort sett hele året. Til Madeira kan du velge å delta på vår vandretur, langtidsferie, seniorfavoritt eller blomsterfestival. Madeira er ikke det rimeligste reisemålet hverken når det gjelder fly eller landarrangement, men dette er en vakker øy som jeg absolutt vil anbefale å besøke!

På alle våre turer bor vi på bra hoteller, ikke så langt fra hovedstaden Funchal som har en sjarmerende gamleby med trange gater og smug. Og Atlanterhavsperlen byr på majestetiske fjell og fantastiske naturopplevelser! På vår vandretur vandrer vi langs levadaene, vannkanalene som er særegne for Madeira, gjennom laurbærskog, grønne daler, forbi fosser og til små fiskerlandsbyer.

Vår seniorfavoritt passer for deg som vil kombinere rolige og avslappende dager med sightseeing i Funchal og øyturer med buss. Vi har også tur til blomsterfestivalen som er ett av årets høydepunkter på Madeira. Gatene blir fortryllet med blomsterparade, fargerike kostymer, folklore og konserter. I tillegg blir det flotte øyrundturer med buss.

På vår langtidsferie er det ikke med reiseleder fra Norge, men vår samarbeidspartner på Madeira snakker dansk og har trefftider på hotellet to ganger pr. uke og er med på utfluktene. Følg med på vår nettside www.peergynt.com. Alle turene vil bli lagt ut her så snart de er klare!    

Se her for flere reisetips fra Bente!

Hurtigsøk
Reisekalender
20/4Vandretur KyprosFra kr. 16 990,-
22/4Vandretur AmalfikystenFra kr. 18 390,-
30/4Madeira med BlomsterfestivalFra kr. 21 990,-
30/4Seniorfavoritt - MallorcaFra kr. 12 990,-
23/5Den svenske vestkysten med GDFra kr. 11 950,-
4/6Kroatia - YogaturFra kr. 14 990,-
4/6Vandretur AlgarveFra kr. 15 990,-
5/6Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 12 990,-
10/6Vandretur AmalfikystenFra kr. 18 690,-
12/6Fottur i Dolomittene Fra kr. 17 990,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80