Skip to main content

Aktuell informasjon i fbm. koronavirus... Les mer her

Øyvandring Paros - Hellas

Sjarmerende Paros

Gresk øyferie utenom sesongen betyr tursko, vandringer langs gamle eseltråkk og genuin gresk stemning i de pittoreske fiskerlandsbyene. Paros har alt vi kan ønske oss i den greske øyverden; historie, kultur, vakker natur, turkisblått hav og hyggelige tavernaer med fersk fisk og greske spesialiteter. På dagsetappene på 7-22 kilometer kommer vi til arkeologiske steder, marmorbrudd, vindmøller, grotter, bortgjemte strender, kirker og klostre. Vi bor i Parikiá hvor vi kan spasere i trange smug mellom hvite hus med blå detaljer, og fra hotellet er det bare noen meter til stranden.   

Vanskelighetsgrad: 3 (av 5)

 

Rabatt

Rabatt kr. 500,- pr. person
ved bestilling mer enn 95 dager før avreise. 

Hurtigsøk

Dagsprogram

 • 1. dag: Oslo – Athen

  Direktefly til Athen med ankomst om morgenen i mai (SAS) og om kvelden i oktober (Norwegian). Transfer til Hotel Ilissos (4*) som har takterrasse med bar og utsikt mot Akropolis (i mai tar vi fergen til Paros i dag og får oppholdet i Athen på slutten av oppholdet). Middag på egen regning.

 • 2. dag: Athen – Paros – vandring Parikia

  Ferge fra Pireus til Paros - som tilhører den greske øygruppen Kykladene. Innsjekk på Hotel Polos (3*) i hovedbyen Parikia. Hotellet har en koselig hage med utendørsbasseng, og ligger 500 m fra havnen og 50 m fra stranden. Lunsj på egen regning. På vår første vandring får vi flott utsikt mot bukta hvor Parikia ligger. Vi avslutter vandringen i de trange smugene i byen. Felles middag.
  Distanse: 7 km. Opp 1,5 km, og resten flatt/nedover.

 • 3. dag: Vandring til marmorbrudd og Lefkes

  Vandring fra Marathi til et gammelt marmorbrudd og St. Minas Monastery. Paros har mange hvite kapeller og klostre; noen små og andre store, og alle knyttet til historisk fakta, en myte eller et mirakel. Flott utsikt mot flere hvite landsbyer. En av de vakreste er Lefkes som ligger i en frodig dal med oliven- og furutrær. Felles middag. Distanse: 10 km. Lett opp 3 km, resten flatt/nedover.

 • 4. dag: Vandring og fiskerlandsbyen Naousa

  Vi går via orienteringspunktene Dilion, Akrotiri og St. Fokas. Besøk i den pittoreske fiskerlandsbyen Naousa – med sine tradisjonelle hvitkalkede hus, trange brosteinsgater og havn med fargerike fiskebåter hvor vi kan rusle blant fiskegarn og blekksprut som henger til tørk. Vi finner en hyggelig taverna for lunsj på egen regning. Naousa har også en kirke og flere arkeologiske steder. Felles middag.
  Distanse: 14 km. Lett opp 4 km, resten flatt/nedover.

 • 5. dag: Tid på egen hånd

  Frokost. I dag har vi tid til å kose oss ved svømmebassenget eller på stranden. Felles middag på lokal taverna.

 • 6. dag: Byzantine trail til Lefkes og kloster

  Vi følger en gammel tursti til Lefkes. Stien er frodig med blomster, og fra vindmøllene over byen får vi flott utsikt. Vi fortsetter via St. Kyriaki og Afcoulaki til St.George kloster hvor det bodde flere enn 25 munker. Vandringen avsluttes i fiskerlandsbyen Drios. Felles middag. Distanse: 22 km. Lett opp 7 km, resten flatt/nedover.

 • 7. dag: Vandring og ferge til Antiparos

  Dagens vandring går via orienteringspunktene Kakapetra og Thapsana. Spesielt om våren har vi flott utsikt mot blomsterenger, og området byr på over 200 fuglearter. Ta med kikkert! Lunsj på egen regning. Vi tar så fergen over til den lille sjarmerende øya Antiparos. Felles middag. Distanse: 13 km. Opp 5 km, resten lett ned.

 • 8. dag: Paros – Athen – Oslo

  Vi takker Paros for denne gang, og tar fergen til Athen. I Athen har vi noen effektive timer for panorama-sightseeing og avskjedsmiddag på gresk taverna. De som ønsker kan besøke Akropolis på egen regning. Kveldsfly til Oslo Lufthavn.

 • Programmet er preliminært.

  Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen.

Kart

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris fra kr.
12.10.2021Oslo LufthavnVandretur Paros - HellasMer enn 814 990,-BestillMer informasjon

Turfakta

Ta kontakt for tilslutningsbilletter fra andre flyplasser.
    

Tillegg for enkeltrom:               Kr. 2.000,- 

Vanskelighetsgrad: 3 (av 5)

Vi tar forbehold om eventuelle nødvendige endringer av avreisedato, flytider og flyselskap grunnet usikkerhet i fremtidig flytilbud.Det tas også forbehold om prisjusteringer som følge av endrede transportpriser, valutakurser eller skatter og avgifter som ligger utenfor arrangørens kontroll.

Pga. frister på flybillettene er det viktig at turen bestilles i god tid. Siste kostnadsfrie avbestilling (kun adm. gebyr) av denne turen er 95 dager før avreise. Se forøvrig deltakerbeviset for betingelser. 

Se her for flere vandreturer!

 

Reisekalender
27/6Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 7 490,-
28/6Vandretur ValdresFra kr. 7 990,-
20/7FinnmarkFra kr. 15 990,-
28/7Lofoten Fra kr. 14 550,-
5/8Vandretur HemsedalFra kr. 9 990,-
8/8Tromsø - Grunnskolepensj. i Utdanningsforb.Fra kr. 14 750,-
10/8Senja og Harstad med GDFra kr. 17 590,-
15/8Seniorfavoritt - LoenFra kr. 12 990,-
18/8Vandretur WalesFra kr. 14 990,-
19/8Gardasjøen & TyrolFra kr. 16 990,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80