Øyvandring Paros - Hellas

Sjarmerende Paros

Gresk øyferie utenom sesongen betyr tursko, vandringer langs gamle eseltråkk og genuin gresk stemning i de pittoreske fiskerlandsbyene. Paros har alt vi kan ønske oss i den greske øyverden; historie, kultur, vakker natur, turkisblått hav og hyggelige tavernaer med fersk fisk og greske spesialiteter. På dagsetappene på 7-22 kilometer kommer vi til arkeologiske steder, marmorbrudd, vindmøller, grotter, bortgjemte strender, kirker og klostre. Vi bor i Parikiá hvor vi kan spasere i trange smug mellom hvite hus med blå detaljer, og fra hotellet er det bare noen meter til stranden.   

Vanskelighetsgrad: 3 (av 5)

 

Rabatt

Rabatt kr. 500,- pr. person
ved bestilling mer enn 95 dager før avreise. 

Pris fra kr.:
13 990,-
Dager:8
Inkludert i grunnprisen: Fly Oslo–Athen t/r, 7 hotellovernattinger i dobbeltrom, 7 frokoster og 6 middager, transfers med buss og ferger iflg. turbeskrivelse, vandringer med engelsktalende lokalguide iflg. turbeskrivelse, kort panoramasightseeing i Athen, reiseleder fra Peer Gynt Tours.
TransportType:Norwegian
Bestill reise

Dagsprogram

1. dag              Oslo – Athen
Direktefly til Athen med ankomst om kvelden. Transfer til Hotel Ilissos (4*) som har takterrasse med bar og utsikt mot Akropolis. Middag på egen regning.

2. dag              Athen – Paros – vandring Parikia
Ferge fra Pireus til Paros - som tilhører den greske øygruppen Kykladene. Innsjekk på Hotel Polos (3*) i hovedbyen Parikia. Hotellet har en koselig hage med utendørsbasseng, og ligger 500 m fra havnen og 50 m fra stranden. Lunsj på egen regning. På vår første vandring får vi flott utsikt mot bukta hvor Parikia ligger. Vi avslutter vandringen i de trange smugene i byen. Felles middag.
Distanse: 7 km. Opp 1,5 km, og resten flatt/nedover.  

3. dag             Vandring til marmorbrudd og Lefkes
Vandring fra Marathi til et gammelt marmorbrudd og St. Minas Monastery. Paros har mange hvite kapeller og klostre; noen små og andre store, og alle knyttet til historisk fakta, en myte eller et mirakel. Flott utsikt mot flere hvite landsbyer. En av de vakreste er Lefkes som ligger i en frodig dal med oliven- og furutrær. Felles middag. Distanse: 10 km. Lett opp 3 km, resten flatt/nedover. 

4. dag              Vandring og fiskerlandsbyen Naousa
Vi går via orienteringspunktene Dilion, Akrotiri og St. Fokas. Besøk i den pittoreske fiskerlandsbyen Naousa – med sine tradisjonelle hvitkalkede hus, trange brosteinsgater og havn med fargerike fiskebåter hvor vi kan rusle blant fiskegarn og blekksprut som henger til tørk. Vi finner en hyggelig taverna for lunsj på egen regning. Naousa har også en kirke og flere arkeologiske steder. Felles middag.
Distanse: 14 km. Lett opp 4 km, resten flatt/nedover. 

5. dag             Tid på egen hånd
Frokost. I dag har vi tid til å kose oss ved svømmebassenget eller på stranden. Felles middag på lokal taverna.

6. dag             Byzantine trail til Lefkes og kloster
Vi følger en gammel tursti til Lefkes. Stien er frodig med blomster, og fra vindmøllene over byen får vi flott utsikt. Vi fortsetter via St. Kyriaki og Afcoulaki til St.George kloster hvor det bodde flere enn 25 munker. Vandringen avsluttes i fiskerlandsbyen Drios. Felles middag. Distanse: 22 km. Lett opp 7 km, resten flatt/nedover

7. dag             Vandring og ferge til Antiparos
Dagens vandring går via orienteringspunktene Kakapetra og Thapsana. Spesielt om våren har vi flott utsikt mot blomsterenger, og området byr på over 200 fuglearter. Ta med kikkert! Lunsj på egen regning. Vi tar så fergen over til den lille sjarmerende øya Antiparos. Felles middag.  Distanse: 13 km. Opp 5 km, resten lett ned. 

8. dag              Paros – Athen – Oslo
Vi takker Paros for denne gang, og tar fergen til Athen. I Athen har vi noen effektive timer for panorama-sightseeing og avskjedsmiddag på gresk taverna. De som ønsker kan besøke Akropolis på egen regning. Kveldsfly til Oslo Lufthavn.     

Programmet er preliminært. Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen. Enklere rute er mulig!

Avganger & priser

Filter
Dato Avreisested Reisemål Ledige plasser Pris fra kr.
13/10/2020 Oslo Lufthavn Vandretur Paros - Hellas Mer enn 8 13 990,- BestillMer informasjon
Dato Avreisested Reisemål Ledige plasser Pris fra kr.
25/5/2021 Oslo Lufthavn Vandretur Paros - Hellas Mer enn 8 14 990,- BestillMer informasjon

Turfakta

Ta kontakt for tilslutningsbilletter fra andre flyplasser.
    

Tillegg for enkeltrom:               Kr. 1.900,-  (2020)
Tillegg for enkeltrom:               Kr. 2.000,-  (2021)

Vanskelighetsgrad: 3 (av 5)

Vi tar forbehold om eventuelle nødvendige endringer av avreisedato, flytider og flyselskap grunnet usikkerhet i fremtidig flytilbud.Det tas også forbehold om prisjusteringer som følge av endrede transportpriser, valutakurser eller skatter og avgifter som ligger utenfor arrangørens kontroll.

Pga. frister på flybillettene er det viktig at turen bestilles i god tid. Siste kostnadsfrie avbestilling (kun adm. gebyr) av denne turen er 95 dager før avreise. Se forøvrig deltakerbeviset for betingelser. 

Se her for flere vandreturer!

 

Powered by Travelize