Øyvandring Paros - Hellas

Sjarmerende Paros

Gresk øyferie utenom sesongen betyr tursko, vandringer langs gamle eseltråkk og genuin gresk stemning i de pittoreske fiskerlandsbyene. Paros har alt vi kan ønske oss i den greske øyverden; historie, kultur, vakker natur, turkisblått hav og hyggelige tavernaer med fersk fisk og greske spesialiteter. På dagsetappene på 7-22 kilometer kommer vi til arkeologiske steder, marmorbrudd, vindmøller, grotter, bortgjemte strender, kirker og klostre. Vi bor i Parikiá hvor vi kan spasere i trange smug mellom hvite hus med blå detaljer, og fra hotellet er det bare noen meter til stranden. Vi besøker også vakre Antiparos og Athen.   

 

Rabatt

Rabatt kr. 500,- pr. person
ved bestilling mer enn 95 dager før avreise. 

Pris fra kr.:
11 990,-
Dager:8
Inkludert i grunnprisen: Fly Oslo–Athen t/r, 7 hotellovernattinger i dobbeltrom, 7 frokoster og 6 middager, transfers med buss og ferger iflg. turbeskrivelse, vandringer med engelsktalende lokalguide iflg. turbeskrivelse, kort panoramasightseeing i Athen, reiseleder fra Peer Gynt Tours.
TransportType:Norwegian
Bestill reise

Dagsprogram

1. dag              Oslo Lufthavn – Athen
Direktefly til Athen med ankomst om kvelden. Transfer til Hotel Ilissos (4*) som har takterrasse med bar og utsikt mot Parthenon. Middag på egen regning.

2. dag              Athen – Paros – vandring Parikia
Etter frokost tar vi fergen fra Pireus til Paros som tilhører den greske øygruppen Kykladene. Innsjekk på Hotel Polos (3*) i hovedbyen Parikia. Hotellet ligger 500 meter fra byens havn og 50 meter fra Livadia-stranden. Hotellet har også en koselig hage og utendørsbasseng. Lunsj på egen regning. På vår første vandring i området rundt Parikia, får vi en flott utsikt mot bukta hvor byen ligger. Vi avslutter vandringen i de trange smugene i Parikia. Felles middag.
Distanse: 7 km. Høydeforskjell: 1,5 km oppover, og resten flatt terreng/nedover.  

3. dag             Vandring til marmorbrudd og Lefkes
Frokost. I dag vandrer vi først fra Marathi til et gammelt marmorbrudd og via St. Minas Monastery. Paros har mange hvite kapeller og klostre, noen små og andre store – og hvert eneste er knyttet til historisk fakta, en myte eller et mirakel. Flott utsikt mot vakre, hvite landsbyer. En av de vakreste landsbyene er Lefkes som ligger midt på øya. Landsbyen ligger i en frodig dal med oliven- og furutrær. I Middelalderen var landsbyen øyas hovedstad. This beautiful village used to be the capital of Paros during the Middle Ages and is full of little traditional whitewashed houses, mixed with Venetian architecture, wonderful churches dating from the 15th century, whitewashed windmills and beautiful dovecotes.Felles middag. 
Distanse: 10 km. Høydeforskjell: lett oppover 3 km, resten flatt terreng/nedover. 

4. dag              Vandring og fiskerlandsbyen Naousa
Etter frokost følger vi en vandrerute via orienteringspunktene Dilion, Akrotiri og St. Fokas. Deretter besøker vi den pittoreske fiskerlandsbyen Naousa. Her finner vi de tradisjonelle hvitkalkede husene, trange brosteinsgater og en havn med fargerike fiskebåter hvor vi kan rusle blant fiskegarn og blekksprut som henger til tørk. Vi finner oss en hyggelig taverna og spiser lunsj på egen regning. Naousa har også kirken Agios Antonios, flere arkeologiske steder og et bysantinsk museum med en rekke malerier og skulpturer. Felles middag.
Distanse: 14 km. Høydeforskjell: lett oppover 4 km, resten flatt terreng/nedover. 

5. dag             Tid på egen hånd
Frokost. I dag har vi tid til å kose oss ved svømmebassenget på hotellet eller på stranden. Felles middag på lokal taverna.

6. dag             Byzantine trail til Lefkes og kloster
Frokost. I dag følger vi en gammel tursti til Lefkes. Stien er frodig med blomster, og fra vindmøllene på høyden over byen får vi en flott utsikt. Vi fortsetter via St. Kyriaki og Afcoulaki til St.George kloster. Her bodde det flere enn 25 munker, men i begynnelsen av 1900-tallet ble klosteret forlatt. Vi avslutter vandringen i fiskerlandsbyen Drios. Lunsj på egen regning og felles middag.
Distanse: 22 km. Høydeforskjell: lett oppover 7 km, resten flatt terreng/nedover. 

7. dag             Vandring og ferge til Antiparos
Etter frokost vandrer vi via orienteringspunktene Kakapetra og Thapsana. Spesielt om våren har vi flott utsikt mot blomsterenger, og området byr på over 200 fuglearter. Ta med kikkert hvis du har! Lunsj på egen regning. Vi tar så fergen over til den lille sjarmerende øya Antiparos. Felles middag.
Distanse: 13 km. Høydeforskjell: opp  5 km, resten lett nedover. 

8. dag              Paros – Athen – Oslo Lufthavn
Vi takker Paros for denne gang, og tar fergen over til Athen. I Athen har vi noen effektive timer for panorama-sightseeing og avskjedsmiddag på gresk taverna. De som ønsker kan besøke Akropolis på egen regning. Kveldsfly til Oslo Lufthavn.     

Programmet er preliminært. Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen. Enklere rute er mulig!

Avganger & priser

Dato Avreisested Reisemål Ledige plasser Pris fra kr.
19/5 Oslo Lufthavn Vandretur Paros Mer enn 8 11 990,- BestillMer informasjon

Turfakta

Ta kontakt for tilslutningsbilletter fra andre flyplasser.

Pris per person fra Oslo       Kr. 11.990,-    
Tillegg for enkeltrom:               Kr. 1.900,- 

Vanskelighetsgrad: 3 (av 5)

Pga. frister på flybillettene er det viktig at turen bestilles i god tid. Siste kostnadsfrie avbestilling (kun adm. gebyr) av denne turen er 95 dager før avreise. Se forøvrig deltakerbeviset for betingelser. 

Se her for flere vandreturer!

 

Powered by Travelize