Skip to main content

Øyvandring Paros - Hellas

Vi flyr til Athen, og har første natt i den greske hovedstaden før vi tar ferge til Paros neste dag. Gresk øyferie utenom sesongen betyr tursko, vandringer langs gamle eseltråkk og genuin gresk stemning i de pittoreske fiskerlandsbyene. Paros har alt vi kan ønske oss i den greske øyverden; historie, kultur, vakker natur, turkisblått hav og hyggelige tavernaer med fersk fisk og greske spesialiteter. På dagsetappene på 7-22 kilometer kommer vi til arkeologiske steder, marmorbrudd, vindmøller, grotter, bortgjemte strender, kirker og klostre. Vi bor i Parikia hvor vi kan spasere i trange smug mellom hvite hus med blå detaljer, og fra hotellet er det kort vei til stranden. Under oppholdet besøker vi også den lille, vakre naboøya Antiparos.  

Vanskelighetsgrad: 3 (av 5)

 

Rabatt

Rabatt kr. 500,- pr. person
ved bestilling mer enn 95 dager før avreise. 

Hurtigsøk

Dagsprogram

 • 1. dag: Oslo – Athen

  Fly til Athen. Transfer til Hotel Ilissos (4*) som har takterrasse med bar og utsikt mot Akropolis. Middag på egen regning.

 • 2. dag: Athen – Paros – vandring Parikia

  Frokost. Ferge fra Pireus til Paros - som tilhører den greske øygruppen Kykladene. Innsjekk på Hotel Eri (3*) – et hyggelig familiedrevet hotell i hovedbyen Parikia. Hotellet har et koselig uteområde med svømmebasseng, snackbar og restaurant. Hotellet ligger 800 meter fra havnen i Parikia og 300 meter fra nærmeste strand. Lunsj på egen regning, og vandretur etter lunsj. På vår første vandring får vi flott utsikt mot bukta hvor Parikia ligger. Vi avslutter vandringen med en vandring i byen. Parikia er en sjarmerende by. Her finner du en ekte gresk sjarm, tavernaer langs vannkanten, trange gater og smug. Felles middag.
  Distanse: 7 km. Opp 1,5 km, og resten flatt/nedover.

 • 3. dag: Vandring til marmorbrudd og Lefkes

  Frokost. Vandring fra Marathi til et gammelt marmorbrudd og St. Minas Monastery. Paros har mange hvite kapeller og klostre; noen små og andre store - og alle knyttes til historisk fakta, en myte eller et mirakel. Flott utsikt mot flere hvite landsbyer. En av de vakreste er Lefkes som ligger i en frodig dal med oliven- og furutrær. Felles middag.
  Distanse: 10 km. Lett opp 3 km, resten flatt/nedover.

 • 4. dag: Vandring og fiskerlandsbyen Naousa

  Etter frokost starter vi dagens vandring, og vi går via orienteringspunktene Dilion, Akrotiri og St. Fokas. Vi besøker også den pittoreske fiskerlandsbyen Naousa – med sine tradisjonelle hvitkalkede hus, trange brosteinsgater og havn med fargerike fiskebåter hvor vi kan rusle blant fiskegarn og blekksprut som henger til tørk. Vi finner en hyggelig taverna for lunsj på egen regning. Naousa har også en kirke og flere arkeologiske steder. Felles middag.
  Distanse: 14 km. Lett opp 4 km, resten flatt/nedover.

 • 5. dag: Tid på egen hånd

  Frokost. I dag har vi tid til å kose oss ved svømmebassenget eller på stranden. Felles middag på lokal taverna.

 • 6. dag: Byzantine trail til Lefkes og kloster

  Vi spiser frokost, før vi følger en gammel tursti til Lefkes. Stien er frodig med blomster, og fra vindmøllene over byen får vi flott utsikt. Vi fortsetter via St. Kyriaki og Afcoulaki til St.George kloster hvor det bodde flere enn 25 munker. Vandringen avsluttes i fiskerlandsbyen Drios. Felles middag.
  Distanse: 22 km. Lett opp 7 km, resten flatt/nedover.

 • 7. dag: Vandring og ferge til Antiparos

  Frokost. Dagens vandring går via orienteringspunktene Kakapetra og Thapsana. Spesielt om våren har vi flott utsikt mot blomsterenger, og området byr på over 200 fuglearter. Ta med kikkert! Lunsj på egen regning. Vi tar så fergen over til den lille, sjarmerende øya Antiparos. Felles middag.
  Distanse: 13 km. Opp 5 km, resten lett ned.

 • 8. dag: Paros – Athen – Oslo

  Vi spiser frokost, og takker Paros for denne gang! Ferge til Athen. I Athen har vi noen effektive timer for panorama-sightseeing og avskjedsmiddag på gresk taverna. De som ønsker kan besøke Akropolis på egen regning. Kveldsfly til Oslo Lufthavn.

 • Programmet er preliminært.

  Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen.

Kart

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris fra kr.
12.10.2022Oslo LufthavnVandretur Paros - HellasFullt15 990,-FulltMer informasjon

Turfakta

Ta kontakt for tilslutningsbilletter fra andre flyplasser.
    

Tillegg for enkeltrom:               Kr. 2.300,- 

Vanskelighetsgrad: 3 (av 5)

Vi tar forbehold om eventuelle nødvendige endringer av avreisedato, flytider og flyselskap grunnet usikkerhet i fremtidig flytilbud.Det tas også forbehold om prisjusteringer som følge av endrede transportpriser, valutakurser eller skatter og avgifter som ligger utenfor arrangørens kontroll.

Pga. frister på flybillettene er det viktig at turen bestilles i god tid. Siste kostnadsfrie avbestilling (kun adm. gebyr) av denne turen er 95 dager før avreise. Se forøvrig deltakerbeviset for betingelser. 

Se her for flere vandreturer!

 

Reisekalender
30/9Ljubljana - Weekendtur fra KristiansundFra kr. 7 490,-
7/10Oslo - Musikalen CHESS med GDFra kr. 6 450,-
10/10Magiske JordanFra kr. 20 990,-
10/10Vandretur AmalfikystenFra kr. 15 990,-
11/10Vandring og vin i ToscanaFra kr. 13 990,-
12/10Vandretur Paros - HellasFra kr. 15 990,-
17/10Vandretur Catalonia - Costa BravaFra kr. 13 990,-
19/10Elvebåtcruise - RhonedalenFra kr. 15 990,-
20/10Vandretur AndaluciaFra kr. 11 990,-
21/10Melia Costa del Sol - 3 uker - fra SandefjordFra kr. 17 490,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80