Skip to main content

Reiseleder Anne anbefaler - Topp 3 reiser!

  • Seniorfavoritter
  • Langtidsferie
  • Rundreise

Anne Ramnæs Hjalmarsson er en av Peer Gynt Tours sine mest erfarne reiseleder og turprodusent, og hun vet hva som skal til for at våre kunder får en best mulig ferie. Med sin lange reiseerfaring og dype kunnskap om våre turer har hun valgt seg ut tre turer fra årets katalog som du ikke bør gå glipp av.

1. Portoroz i Slovenia – en bortgjemt perle ved Adriaterhavet

Slovenia er en bortgjemt, i alle fall for oss nordmenn, perle ved Adriaterhavet. Byene langs kysten bærer preg av både kroatiske fiskelandsbyer og den vakre italienske stilen. Feriebyen Portoroz ligger flott til ved den slovenske Adriaterhavskysten som er idyllisk inneklemt mellom sine større naboer Kroatia og Italia.

Portoroz er en kjent spa-by, og er blant annet berømt for sine salt- og leirebehandlinger. På den 46 kilometer lange kyststrekningen ligger byene tett og det er lett å komme seg rundt. Gangveien mellom Portoroz og historiske Piran er spesielt idyllisk og kan tas i bruk enten til fots eller sykkel. Begge byene har sjarmerende restauranter og kafeer som ligger på rekke og rad langs promenadene helt nede ved vannet, og det er et idyllisk sted å slappe av og ta innover seg den herlige middelhavsstemningen.

Det som gjør denne turen til en favoritt er at vi bor på førsteklasses hotell, med privat strand og spektakulær havutsikt. Den vakre kysten er verdt å utforske med båt hvor man får se kystbyene i vakker kontrast til de turkisblå havet.

En vakker kystlinje er ikke det eneste Slovenia har å by på. Hovedstaden Ljubljana er en fin by, som stadig øker i popularitet hos turister, og en heldagsutflukt er inkludert i turen. Ljubljana har en nydelig gamleby med brosteinsgater og en avslappende atmosfære som gjør at man fint kan tusle rundt i byen å ta innover seg de vakre omgivelsene.

En tur til Portoroz er både avslappende, begivenhetsrik og vakker. Virkelig en opplevelse man ikke bør være foruten!

Les mer om seniorfavoritt til Portoroz her!

2. Engelske høydepunkter – Vakre landskap og historie

En rundreise i England bør være på alles ønskeliste. Her kommer høydepunktene som perler på en snor. Rik historie kombinert med vakre landskap gjør at bare det å reise rundt i seg selv er en opplevelse, men som blir gjort enda bedre når man kommer frem til historiske steder eller idylliske landsbyer som representerer alt man forbinder med det typisk engelske.

På vår rundreise bor du i Cheltenham, som er som en urban oase hvor man finner tradisjonell og moderne arkitektur om hverandre. Byen er kjent for sine mange flotte spesialbutikker, samt sitt store utvalg av stilige restauranter og barer. Herfra skal flere høydepunkter besøkes. Englands eldste universitetsby Oxford blir gjerne kaldt "byen med de drømmende spir" nettopp på grunn av universitetsbygningenes arkitektur og er en av Englands vakreste byer. Etter å ha utforsket byen som kan spore sin tid som universitet tilbake til 1100-tallet, går turen videre til Blenheim Palace. Herregården er kjent for sin barokk stil og er også fødestedet til Winston Churchill.

En skal lenge lete etter noe som representerer det typisk engelske mer enn The Cotswolds gjør. Stemningen og atmosfæren med de Idylliske kalksteinshusene omringet av bølgende landskap kombinert med rik kultur, historiske slott og herregårder gjør at et besøk hit gjør England turen komplett. Stonehenge og Salisbury Katedralen står også på agendaen. Kom tett innpå Storbritannias mest berømte forhistoriske steinsetting som har sikret seg en plass på UNESCO’s verdensarvliste. Salisbury Katedralen er ett av de mest praktfulle eksemplene på tidlig engelsk arkitektur, og her oppbevares også Englands best bevarte eksemplar av Magna Carta.

En rundreise i England må også innom Bath, som ble grunnlagt i forbindelse med et romersk kurbad og som i dag er hjemstedet til et av verdens best bevarte offentlige bad fra romertiden. Bath kryr også av sjarmerende te salonger, kafeer, puber og restauranter.

England har utrolig mye å vise oss, og på rundreise får man mulighet til å få se mye på kort tid. Opplevelsene er mange og man drar hjem med en følelse av å virkelig ha sett og blitt kjent med noen av Englands største høydepunkter.

Les mer om rundreisen Engelske Høydepunkter her!

3. Langtidsferie – forleng sommeren i Torremolinos

Selv om det ikke er full sommer på solkysten i vintermånedene, så er det mange hakk bedre enn løvfall, regn og "nordavind fra alle kanter". At mange av våre gjester velger å komme tilbake år etter år, er noe Anne forstår veldig godt.

Det varme klimaet og de vakre sandstrendene som strekker seg milevis i begge retninger, har gjort Costa del Sol til et populært tilfluktsted for vinterleie nordboere i mange år. Kysten kan også by på vakker andalusisk natur og kultur, og spesielt det andalusiske kjøkken er noe som må oppleves. Costa del Sol omfavner mange ulike større og mindre byer, alle med sine egne særpreg og opplevelser.

Torremolinos er et av Spanias eldste og mest kjente reisemål. Byen er fortsatt et populært feriested, med sin lange strand med et stort tilbud av restauranter og barer langs stranden. Selve byen Torremolinos befinner seg på en høyde og er et kulturelt og historisk knutepunkt som også må oppleves.

På langtidsferie har du god tid til å bli kjent med nærområdet, både på egenhånd eller gjennom arrangerte utflukter. Torremolinos er derfor et ideelt sted å tilbringe en lenger ferie, og har også nærhet til andre byer som Benalmádena, Fuengirola og Malaga.

Forleng sommeren på Costa del Sol hvor man kan nyte lange dager året rundt og oppholde seg over lengre tid uten å gå tom for ting å oppleve!

Les mer om langtidsferie til Torremolinos her!

 

Få mer reiseinspirasjon her!

Hurtigsøk
Reisekalender
20/4Vandretur KyprosFra kr. 16 990,-
22/4Vandretur AmalfikystenFra kr. 18 390,-
30/4Madeira med BlomsterfestivalFra kr. 21 990,-
30/4Seniorfavoritt - MallorcaFra kr. 12 990,-
23/5Den svenske vestkysten med GDFra kr. 11 950,-
4/6Kroatia - YogaturFra kr. 14 990,-
4/6Vandretur AlgarveFra kr. 15 990,-
5/6Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 12 990,-
10/6Vandretur AmalfikystenFra kr. 18 690,-
12/6Fottur i Dolomittene Fra kr. 17 990,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80