Engelske Høydepunkter

Vakre landskap og historie.

Det britiske øyriket byr på historiske steder, idylliske landsbyer og maleriske natur-landskap – og uansett hvilken retning du drar i, er du aldri langt unna en pub. Vi bor i Cheltenham under hele oppholdet. I Cheltenham utfyller tradisjonell og moderne arkitektur hverandre, og byen har mange flotte butikker. Noen av stedene vi besøker er Bath med sitt gamle romerske bad, Oxford, Blenheim Palace og "typisk engelske" Cotswolds.  Det er også mulig å melde seg på en ekstra utflukt til den vakre Salisbury-katedralen og til berømte Stonehenge, som er på UNESCO´s verdensarvliste

Rabatt
 

 Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling
  mer enn 95 dager før avreise!

 

 

 

Status:
Ikke mulig å bestille

Dagsprogram

1. dag        Gardermoen – London – Cheltenham
Direktefly fra Oslo Lufthavn til London Gatwick. Busstransfer til Jurys Inn Cheltenham (4*), ca. 3 timer. Felles middag på hotellet

2. dag        Oxford og Blenheim Palace
Etter frokost skal vi til Oxford og Blenheim Palace. Oxford er den eldste universitetsbyen i England, og byen er kalt "byen med de drømmende spir" nettopp på grunn av universitetsbygningenes arkitektur. Vi skal videre til Blenheim Palace i Woodstock – herregård i barokk stil, kjent som fødestedet til Winston Churchill. Lunsj på egen regning og middag på hotellet.

3. dag        Cotswolds 
Frokost. Heldagsutflukt til Cotswolds; en av de mest typisk engelske og uberørte regioner i England. Forbered deg på bølgende landskaper med beitende sauer, naturlig skjønnhet og gamle landsbyer av kalkstein. Regionen er rik på kultur, vakre hager, historiske slott og herregårder. Lunsj og middag på egen regning.  

4. dag        Stonehenge og Salisbury Katedralen (mot tillegg i pris)
Frokost. I dag er det mulighet til å kose seg i Cheltenham på egen hånd, eller bli med på utflukt til Stonehenge og Salisbury Katedralen sammen med reiseleder. Denne utflukten kommer som tillegg i pris. Første stopp på utflukten er Stonehenge - Storbritannias mest berømte forhistoriske steinsetting. Videre skal vi til Salisbury-katedralen som er ett av de beste eksemplene på tidlig engelsk arkitektur. Den flotte katedralen er over 750 år gammel, og har det best bevarte eksemplaret av de opprinnelige fire kopiene av Magna Carta. Spiret er 123 meter høyt og gjør det til Storbritannias høyeste. Katedralen har også den største korsgangen og det største katedralområdet i Storbritannia. Lunsj og middag på egen regning.

5. dag        Bath
Frokost. Utflukt til Bath. Byen ble grunnlagt i forbindelse med et romersk kurbad. Vi besøker da Royal Crescent - en halvsirkelformet gate, og Roman Baths som er Storbritannias mest storslagne ruiner fra romertiden. Etter sightseeingen blir det tid til shopping og lunsj på egen regning. Felles middag på hotellet om kvelden.  

6. dag        Cheltenham – London – Gardermoen
Frokost. Transfer til London Gatwick, og ettermiddagsfly direkte til Oslo Lufthavn.

Powered by Travelize