Dagsprogram

 • 1. dag: Oslo – Longyearbyen. Nordlysaften med middag og foredrag

  Fly til Longyearbyen. Transfer til Radisson Blu Polar Hotel, sentralt i Longyearbyen. Tid til å spise lunsj på egen regning.
  Om kvelden drar vi på Nordlysaften på Camp Barentz. Campen har flott beliggenhet ved foten av fjellet Breinosa, rett under Gruve 7. I det vi svinger inn foran de hyggelige trehyttene blir vi møtt av kveldens vert. Du vil få servert noe godt i glasset, hjemmelaget reinsdyrsodd, bålkaffe og dessert. Etter middag samles vi rundt bålet for foredrag og bildefremvisning om nordlyset. Om forholdene ligger til rette avslutter vi med å oppleve nordlyset med egne øyne på utsiden av hytta.

  Oslo – Longyearbyen. Nordlysaften med middag og foredrag
 • 2. dag: Kulturhistorisk møte med Longyearbyen

  Frokost. Lokalguide tar oss med på 3 timers bussightseeing i Longyearbyen. Vi besøker Svalbard Museum og Galleri Svalbard – og får lære mer om historie, geologi, flora, fauna og dagens samfunn. Lunsj på egen regning. Tid til å kose seg i hotellets velvære avdeling eller til å besøke byens taxfree butikker. Om kvelden blir det felles middag på «kroa» på egen regning for de som ønsker.

  Kulturhistorisk møte med Longyearbyen
 • 3. dag: I Longyearbyene eller på valgfri utflukt (mot tillegg)

  Frokost. I dag er det mulig å kose seg på hotellet, handle taxfree varer eller å gjøre seg bedre kjent med Longyearbyen. Felles 3-retters middag på hotellet om kvelden.

  Vi anbefaler sterkt å velge en av de tilbudte aktivitetene for å gjøre Svalbard turen din komplett.

 • Snøscootersafari mot Tempelfjorden (6,5-8 timer)

  I dag kan du være med på en spennende snøscootertur gjennom et vakkert og variert Svalbardlandskap. Vi kjører gjennom hvite daler til Sassenfjorden og Villa Fredheim, hvor fangstmannen Hilmar Nøis hadde 38 overvintringer. Underveis gjør vi stopp der guiden byr på Svalbardhistorier og forteller om landskapet. Kanskje får vi også oppleve noe av dyrelivet som Arktisk byr på. Vi nyter en «ekspedisjonslunsj» ute i villmarka, og hvis vær og føre tillater det, kjører vi en annen rute tilbake til Longyearbyen. Inkludert er briefing, snøscooter, drivstoff, scooterdress og – støvler, hansker, kjørebriller, hjelm, forsikring, turleder med snøscooter, våpen og sikkerhetsslede. Det kreves førerkort på bil eller motorsykkel for å kjøre snøscooter.

  Snøscootersafari mot Tempelfjorden (6,5-8 timer)
 • Hundesledetur (4 timer)

  Hundekjøring under stjernehimmelen, nordlys eller glitrende måneskinn er en magisk opplevelse. Dere kjører to og to på hvert hundespann, og deler på å kjøre sleden og å sitte på. Hundene kan bjeffe og være litt utålmodige i begynnelsen, men etter hvert senker den arktiske stillheten seg. Inkludert er transport til og fra hotellet, scooterdress, lue, votter, varme støvler og turleder med nødvendig sikkerhetsutstyr.

  Hundesledetur (4 timer)
 • 4. dag: Longyearbyen - Oslo

  Frokost. Transfer til flyplassen og direktefly til Oslo Lufthavn.