Populære gruppeturer!

Det er sosialt, trygt og opplevelsesrikt. Og nå velger stadig flere beina når storslått natur og kultur skal oppleves. Her er fire populære måter å dra på gruppereiser.

 

Vandringer til fots og fargerike elvecruise gir den komfortable turbussen konkurranse om opplevelsesreisene i Europa, sier Finn Erik Carlsen. Han er administrerende direktør i Peer Gynt Tours, og jobber sammen med Bente Johnsen Salgado med å sette opp de ulike reisene. Her forteller de om bredden som finnes.

– Det finnes utrolig mye å velge mellom, sier Finn- Erik. De siste årene har reiselivsbransjen merket at nordmenn ønsker seg stadig mer aktive ferier. Vi vil ikke lenger bare ligge rett ut på en strand i én uke, nå ønsker vi gjerne å kombinere turen med aktiviteter og påfyll av kunnskap.

Her kan du lese om våre reiseledere som forteller om fordelene ved gruppereiser. 

Her er fire typer gruppereiser der dette blir kombinert:

Tematur eller rundreise

På rundreisene opplever man mange steder på én og samme tur. Noen turer bor man på flere hoteller og reiser mye rundt, andre reiser har man base ett sted, men drar på dagsutflukter.

– Rundreise ved Gardasjøen og Tyrol er bestselgeren her. Man kombinerer det italienske med alpine høyfjell, forteller Carlsen.

På turen er man flere dager ved Gardasjøen der man drar på dagsutflukter. Så blir deltakerne kjørt i buss over Dolomittene, til noen netter i Tyrol og via München for å fly hjem igjen.

– Denne turen har vi hatt i mange år og den blir fort full, sier Salgado.

Hun forteller at for reisende som ønsker færre ulike overnattingssteder, er turen til Lisboa populær. Her bor man på samme hotell under hele oppholdet, men reiser på dagsturer. Fordi man bor midt i byen får man også mulighet til å utforske den, både sammen og på egen hånd. I fjor arrangerte reiseselskapet for første gang en rundtur i Finnmark, noe som raskt ble populært.

– Selv om mange har reist i Norge, har ikke så mange vært i Finnmark. Turen dekker veldig mye: Fra Kirkenes som nærmeste nabo til Russland til Karasjok og Kautokeino med samisk kultur, og vill natur ved Nordkapp, forteller Carlsen.

Her kan du lese mer om våre rundreiser

Cruise - en avslappende måte å feriere på

På cruise opplever du mye, samtidig som du bor på samme sted hele veien.

– Vi har alltid hatt blomstringsturer til Nederland med buss, men nå har vi gått over til elvecruise, så det er en av årets nyheter, forteller Carlsen.

Peer Gynt Tours satser også mye på turer med Hurtigruten. De arrangerer gruppeturer på rutene langs norskekysten og på ekspedisjonsturene.

– Vi har en tur fra Bergen til Casablanca i september. Den er med MS Midtnatsol på vei til Antarktis. Båten stopper da på interessante steder i Europa, men når du reiser med Peer Gynt Tours er det også lagt inn noen ekstra dager i Marokko, forteller Carlsen.

Her kan du lese mer om våre cruisetilbud

Vandreturer - stadig mer populært!

En type gruppeturer som har hatt sterk vekst de siste årene, er vandreturer eller fotturer. Her kan både fysisk aktivitet og opplevelser kombineres.

– I år har vi 27 vandreturer på 12 destinasjoner. Det er alt fra Helgeland og Svalbard til Sør-Europa og Marokko, forteller Salgado.

Turene har ulike vanskelighetsgrader, og skal man på vandretur i en uke bør man ha gått litt før, men Salgado og Carlsen understreker at det ikke er ekstremturer. Peer Gynt Tours bruker alltid lokale vandreguider slik turen blir best mulig.

– En vandretur handler ikke bare om å gå fra A til B. Det er viktig med input underveis, enten det er flora og fauna eller historie, sier Carlsen.

Her kan du lese mer om våre vandreturer

Seniorfavoritter - veteranenes førstevalg!

Den siste kategorien Carlsen og Salgado anbefaler, er seniorfavoritter.

– Dette er turen for alle som setter pris på gruppereise, men som vil bo på samme sted hele ferien. Det er et konsept som er litt roligere, og spesielt tilpasset «gruppereiseveteranene», forteller Carlsen.

På disse turene er flere utflukter inkludert. Reiselederen som er med på turen vil også ta initiativ til mindre aktiviteter, som morgentur, besøke et lokalt marked eller quiz. Bestselgerne her er Dubrovnik og Pafos på Kypros. Dette er flotte destinasjoner med god standard på hotellene.

Her kan du lese mer om våre seniorfavoritter

Det er mange fordeler ved å reise i gruppe

Mange setter pris på de sosiale sidene ved gruppereise. Når man reiser sammen, spiser måltider samlet og opplever nye ting sammen med en gruppe, er det mange som blir venner for livet.

Noen er med på gruppeturene alene for å bli kjent med nye mennesker, mens andre synes det er forfriskende å møte nye personer, selv om de reiser sammen med venner eller partner. Det er alltid satt av tid til egentid på turene også.

Trykk her for å lese mer om alle våre reisekategorier

 

For å bestille nyhetsbrev eller vår katalog trykk her

Powered by Travelize