Skip to main content

Populære gruppeturer!

  • Temareiser
  • Seniorfavoritter
  • Rundreise
  • Vandretur

Det er sosialt, trygt og opplevelsesrikt. Og nå velger stadig flere beina når storslått natur og kultur skal oppleves. Her er fire populære måter å dra på gruppereiser.

Sist oppdatert 22.02.20

Vandringer til fots og fargerike elvecruise er en stadig sterkere trend blant opplevelsesreisene i Europa, sier Finn Erik Carlsen. Han er administrerende direktør i Peer Gynt Tours, og jobber sammen med Bente Johnsen Salgado med å sette opp de ulike reisene. Her forteller de om bredden som finnes.

– Det finnes utrolig mye å velge mellom, sier Finn- Erik. De siste årene har reiselivsbransjen merket at nordmenn ønsker seg stadig mer aktive ferier. Vi vil ikke lenger bare ligge rett ut på en strand i én uke, nå ønsker vi gjerne å kombinere turen med aktiviteter og påfyll av kunnskap.

Her kan du se hva våre reiseledere forteller om fordelene ved gruppereiser. 

Her er fire typer gruppereiser der dette blir kombinert:

Tematur eller rundreise

På rundreisene opplever man mange steder på én og samme tur. Noen turer bor man på flere hoteller og reiser mye rundt, andre reiser har man base ett sted, men drar på dagsutflukter.

– Rundreise ved Gardasjøen og Tyrol er en av bestselgerne her. Man kombinerer det italienske med alpine høyfjell, forteller Carlsen. På turen er man flere dager ved Gardasjøen der man drar på dagsutflukter. Og man får med seg en operaforestilling i det verdensberømte amfiteateret i Verona. Så blir deltakerne kjørt i buss over Dolomittene, til noen netter i Tyrol og via München for å fly hjem igjen.

– Denne turen har vi hatt i mange år og den blir fort full, sier Salgado.

 De siste årene har selskapet også  arrangert en rundtur i Finnmark, noe som raskt ble populært.

– Selv om mange har reist i Norge, har ikke så mange vært i Finnmark. Turen dekker veldig mye: Fra Kirkenes som nærmeste nabo til Russland til Karasjok med samisk kultur, og vill natur ved Nordkapp, forteller Carlsen.

Her kan du lese mer om våre rundreiser

Elvecruise - en avslappende måte å feriere på

På elvecruise opplever du mye, samtidig som du bor på samme sted hele veien.

– Vi har alltid hatt blomstringsturer til Holland med buss, men nå har vi gått over til elvecruise de siste årene, forteller Carlsen.

Elvecruise er en sterk trend, og Peer Gynt Tours tilbyr også andre populære elvecruise på Donau, i Moseldalen og i Rhônedalen..

Her kan du lese mer om våre cruisetilbud

Vandreturer - stadig mer populært!

En type gruppeturer som har hatt sterk vekst de siste årene, er vandreturer eller fotturer. Her kan både fysisk aktivitet og opplevelser kombineres.

– I 2020 har vi 28 vandreturer på flere destinasjoner. Det er alt fra Lofoten til fjellene i Mellom-Europa, de populære Middelhavslandene og Georgia, forteller Salgado.

Turene har ulike vanskelighetsgrader, og skal man på vandretur i en uke bør man ha gått litt før, men Salgado og Carlsen understreker at det ikke er ekstremturer. Peer Gynt Tours bruker alltid lokale vandreguider slik turen blir best mulig.

– En vandretur handler ikke bare om å gå fra A til B. Det er viktig med input underveis, enten det er flora og fauna, mat og drikke eller historie, sier Carlsen.

Her kan du lese mer om våre vandreturer

Seniorfavoritter - veteranenes førstevalg!

Den siste kategorien Carlsen og Salgado anbefaler, er Peer Gynt Tours seniorfavoritter.

– Dette er turene for godt voksne som setter pris på gruppereise, men som vil bo på samme sted hele ferien. Det er et konsept som er litt roligere, og spesielt tilpasset «gruppereiseveteranene», forteller Carlsen.

På disse turene er flere utflukter inkludert, og det er felles middag hver kveld. Reiselederen som er med på turen vil også ta initiativ til mindre aktiviteter, som morgentur, besøke et lokalt marked eller quiz. En bestselger her er Costa Brava. Og populære nykommere i fjor varblant annet Kroatia og Malta. Dette er flotte destinasjoner med god standard på hotellene. 

Her kan du lese mer om våre seniorfavoritter

Det er mange fordeler ved å reise i gruppe

Mange setter pris på de sosiale sidene ved gruppereise. Når man reiser sammen, spiser måltider samlet og opplever nye ting sammen med en gruppe, er det mange som blir venner for livet.

Noen er med på gruppeturene alene for å bli kjent med nye mennesker, mens andre synes det er forfriskende å møte nye personer, selv om de reiser sammen med venner eller partner. Det er oftest satt av gode muligheter for "egentid" på turene også.

Trykk her for å lese mer om alle våre reisekategorier

 

For å bestille nyhetsbrev trykk her

Hurtigsøk
Reisekalender
23/6Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
23/6Vakre Vestlandet med GDFra kr. 15 990,-
30/6Vandretur Hardangervidda og HallingskarvetFra kr. 9 990,-
10/7Fottur i Dolomittene Fra kr. 20 790,-
23/7FinnmarkFra kr. 18 990,-
14/8Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 12 990,-
19/8Vandretur ValdresFra kr. 9 490,-
25/8Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
3/9Vandretur GardasjøenFra kr. 21 990,-
3/9Vandretur SiciliaFra kr. 19 990,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80