Skip to main content

Trygt, sosialt og opplevelsesrikt. Derfor bør du teste gruppereiser.

Det er flere gode grunner til å reise på gruppetur!

Peer Gynt Tours har dedikerte reiseledere med stort engasjement i jobben sin. Her er noen av deres synspunkter på hvorfor gruppereise er i vinden om dagen. Å reise byr på uforglemmelige opplever og inntrykk. Har du noen å dele dette med, varer kanskje minnene enda lenger? Anne Ramnæs Hjalmarsson, Mona Lohne Andersen og Janie Christina Bach er alle tre reiseledere i Peer Gynt Tours, og reiser jevnlig på tur med grupper rundt om i verden. De er ikke i tvil om at mange setter pris på de sosiale sidene ved gruppereiser.

– Man blir nesten en familie når man er på tur sammen, forteller Andersen, som til og med har opplevd at personer har funnet kjærligheten på hennes gruppeturer. Når man reiser sammen, spiser måltider samlet og opplever nye ting sammen med en gruppe, er det mange som blir venner for livet. Noen er med på gruppeturene alene for å bli kjent med nye mennesker, mens andre synes det er forfriskende å møte nye personer, selv om de reiser sammen med venner eller partner.

– Selv lærer jeg noe nytt på alle turene fordi man treffer så mange nye folk, sier Bach. De tre understreker at det selvfølgelig er valgfritt hvor sosial man vil være. Hvis man ønsker å være alene er det rom for det også.

– Vi er nøye på at man skal ha litt tid på egenhånd også. Vi er forskjellige. Noen vil shoppe, andre gå en tur eller hvile. Vi passer alltid på at det ikke er et for tett program, sier Hjalmarsson.

Se de ulike reisekategoriene vi tilbyr her

Opplevelser deles med likesinnede

Peer Gynt Tours arrangerer et bredt spekter av ulike turer. Her er alt fra vandretur i fjellene i Andorra, elvebåtcruise på Donau, temareise i Hellas, langtidsferie i varmere strøk, til konsert med Andrea Bocelli i Italia. Når folk med like interesser reiser sammen blir det mange interessante diskusjoner rundt middagsbordene. Hjalmarsson, Andersen og Bach tror det er grunnen til at så mange finner tonen.

Flere fordeler med å reise sammen

De siste tiårene har reiselivsbransjen endret seg drastisk. Med internett virker verden mindre og mer tilgjengelig. Det har gitt reisebyråene hard konkurranse, men likevel er det mange fordeler ved å la profesjonelle ta seg av planleggingen.

– Fordelen med katalogturer eller gruppeturer er at du vet at det fungerer, forteller Hjalmarsson. Hun har nesten 40 år bak seg som reiseleder, og har opplevd endringene på nært hold.

– Da jeg startet i bransjen for 39 år siden hadde vi charter-turer til London. Slik er det jo ikke nå lenger, forteller hun. Gled deg til tur, spar deg for all planleggingen Nå vil folk ha aktive ferier, de vil oppleve mer og de vil treffe interessante mennesker. Og det er her gruppereise kan gi deg full pott, uten at det krever for omfattende planlegging.

– Man sparer jo mye tid hjemme. Man ser hva turen inneholder og bestiller, uten å måtte hente inn flybilletter, hotell og annen transport, sier Andersen. – Man kan glede seg fra dag én, skyter Hjalmarsson inn.

Trygghet på reisen

Når det endelig er tid for avreise kan man fortsatt ha lave skuldre. Man har alltid med seg en erfaren reiseleder som ordner opp dersom det dukker opp problemer underveis. Er hotellet overbooket, eller flyselskapet streiker ordner de opp, og blir man syk eller glemmer igjen eiendeler, vet de hvem man skal kontakte.

– Det er en trygghet når man er på gruppereise. Alt kan skje på tur, selv om det er sjelden. Det kan være et tannlegebesøk eller en skadet fot, forklarer Andersen.

Utrolig mange opplevelser på kort tid.

På gruppereise kan man være sikker på at man får med seg de viktigste attraksjonene, og man sløser ikke bort unødvendig tid på å orientere seg.

– Hvis man for eksempel er i St. Petersburg og ikke kan språket eller bokstavene, hadde man brukt hele dagen på å finne frem. Vi vet hva man bør se, forteller Hjalmarsson. I tillegg til reiseleder som er med på hele turen, bruker Peer Gynt Tours mange lokale guider som levende formidler sin kunnskap om reisemålet og kulturen. Ofte på et skandinavisk språk. Reiselederne merker på tilbakemeldingene at alt dette er noe kundene setter pris på.

– De sier: Det er utrolig hva vi har opplevd på den korte tiden, forteller Andersen. Peer Gynt Tours opplyser at etterspørselen øker, så det er tydelig at flere og flere får øynene opp for gruppereiser.

Dette er de mest populære gruppereisene

Mer inspirasjon? Klikk her!

Hurtigsøk
Reisekalender
11/4Vandretur Catalonia - Costa BravaFra kr. 15 990,-
13/4Kypros - YogaturFra kr. 13 990,-
13/4Elvecruise - Holland - BlomstercruiseFra kr. 21 990,-
20/4Vandretur KyprosFra kr. 16 990,-
22/4Vandretur AmalfikystenFra kr. 18 390,-
30/4Madeira med BlomsterfestivalFra kr. 21 990,-
30/4Seniorfavoritt - MallorcaFra kr. 12 990,-
23/5Den svenske vestkysten med GDFra kr. 11 950,-
27/5Vandretur AndaluciaFra kr. 13 690,-
4/6Kroatia - YogaturFra kr. 14 990,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80