Skip to main content

Aktuell informasjon i fbm. koronavirus... Les mer her

Eventyrlig vandring i Transilvania!

Spektakulær natur, utrolige slott og en følelse av å dra tilbake i tid, gjør en vandretur i Transilvania til en enestående opplevelse for reisende. 

Opplev en av Europas vakreste byer til fots

Sibiu sies å være en av Europas aller vakreste byer og er en av Transilvanias kronjuveler. Stemningen i byen er til å ta og føle på når en ser lokale kledd i tradisjonelle folkedrakter på vei til kirken, og tradisjonell rumensk mat serveres rundt hvert hjørne. Gå gjennom de små gatene i byen, omringet av fargerike hus på alle kanter og avslutt ferden ved å sette deg på en av de mange hyggelige kafeene i byen. 

Cindrel fjellene omringer byen, og gjør Sibiu til et svært godt egnet utgangspunkt for vandringer. Variert natur, Cindrel Peak og saueflokker som gjetes på tradisjonelt vis gjør vandringen til en unik og minneverdig opplevelse.

Vandring i Draculas rike 

En tur til Transilvania burde inkludere et besøk til Bran Castle, Draculas slott. Her kan man lære mer om myten Dracula og utforske historien til det gamle slottet som daterer tilbake til år 1211. Slottet ligger i nærheten av den historiske byen Brasov, med sin koselige gamleby og historiske severdigheter som "Den svarte kirken" bygget i år 1477.

I området rundt Brasov ligger også byen Prejmer med sin befestede kirke som står på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Severdighetene i Transilvania ligger tett sammen og gir besøkende muligheten til å få med seg mye av det regionen byr på.

Tilbake til middelalderen 

Sighişoara er en av de aller best bevarte og romantiske middelalderbyene i Europa. Den sjarmerende byen kan utforskes til fots og de fargerikehusene i brosteinsbelagte gater vil definitivt ta deg tilbake i tid. Byen er også fødestedet til Vlad III, en brutal hersker, som inspirerte mytene om Dracula. 

Vandring i landsbyer som Biertan og Malacrav gir en følelse av å bli transportert til en annen verden og her kan rumensk kultur og tradisjon virkelig oppleves. Alt i alt så er Romania og Transilvania et paradis for turgåere! 


Les mer om vandretur til Transilvania - Romania her

Hurtigsøk
Reisekalender
5/3Sundvolden Hotel - YogaturFra kr. 5 790,-
30/3Vandretur Catalonia - Costa BravaFra kr. 13 990,-
7/4Vandring og vin i PortugalFra kr. 15 990,-
9/4Elvebåtcruise i Belgia og HollandFra kr. 15 275,-
17/4Kroatia - YogaturFra kr. 9 790,-
20/4Vandretur JordanFra kr. 20 990,-
23/4Svalbard - eksotisk, vilt og vakkert Fra kr. 11 990,-
24/4Slovenia - YogaturFra kr. 14 590,-
26/4Vandretur AmalfikystenFra kr. 14 990,-
29/4Seniorfavoritt - MallorcaFra kr. 10 990,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80