Skip to main content

Vandretur langs Amalfikysten

  • Vandretur

Vi drømmer oss bort til vandreturer langs den vakre Amalfikysten

Det er lov å drømme, lengte og la seg inspirere også nå under koronakrisen!

Tekst og Foto: Keth Ingunn Kleiberg, mai 2020

Ville, vakre og varme Amalfi.  Det var her vi skulle vært nå!  I godt lag og vandrende gjennom vårfriske sitronlunder og under grønne tak av vakkert vinløv som sparsomt slipper inn skjære solstråler. Her skulle vi riktig ha gått oss inn i et  frodig, men også karrige og forrevent landskap på halvøya sør for Napoli-bukta.  Her har romerske keisere, Ibsen, Hemmingway og mye fint folk hatt tilhold gjennom tidene. 


Og etter dagens gode vandringsslit, der kropp og muskler har jobbet mens sinnet har fått luftet seg, møttes til aperitif i hagen eller salongen på Hotel delle Palme (Palmehotellet).  Dette vakre, eldre hotellet i landsbyen Sant Agata  – nesten som en gammel dame med patina og litt falmet glans, men med tydelige spor av fordums skjønnhet.  Og etter boblene gått til bords og fått servert solid og velsmakende middag av et omsorgsfullt personale. Kjøkkenet i Sør-Italia er relativt enkelt, men med høy kvalitet på ingrediensene.  Så gjevt er det at Harrods i London hver morgen får flybåren mozzarella fra dette området!  I alle fall før viruståka senket seg.

Les mer om turen her!

Denne tåka som har grepet inn i tida og virkeligheten, og satt deler av livene våre på vent. Men kan hende er det nettopp nå at perspektivene løftes og anledningen byr seg til nye tanker og erkjennelser? At vi kan hvile rolig i «The space of not knowing».... (tror det er Einsteins ord) og kjenne på glede og forventning fram mot det som skal komme. Kanskje en vandretur på Amalfi-kysten eller andre eventyr, inne i det ukjente?

Se her for flere vandreturer!


Med denne lille hilsenen fra reiselederens og vandreturens hjemmekontor, anbefaler jeg en smak av Italia gjennom HBO og  filmatiseringen av Elena Ferrantes "Mi briljante venninne" fra nettopp området "vårt" i Napoli-bukta.  Og dersom skjermtrettheten har satt inn er boka oversatt til vakkert nynorsk:  https://www.vg.no/rampelys/bok/i/KwmVo/bokanmeldelse-elena-ferrante-mi-briljante-venninne.
Jeg anbefaler også Tomas Espedals bok:  "Gå.  Eller kunsten og leve et vilt og poetisk liv", der han skriver klokt og muntert om vandringens gleder.  En slags saktegående reiseskildring.

Arrivederci – til vi ses igjen!
Keth Ingunn Kleiberg

Hurtigsøk
Reisekalender
3/4Vandretur AmalfikystenFra kr. 17 990,-
15/4Vandretur KyprosFra kr. 16 490,-
17/4Magiske JordanFra kr. 22 990,-
25/4Madeira med BlomsterfestivalFra kr. 15 990,-
29/5Seniorfavoritt - HardangerFra kr. 10 990,-
30/5Kroatia - YogaturFra kr. 13 990,-
5/6Vandretur AmalfikystenFra kr. 16 990,-
6/6Vandretur AlgarveFra kr. 13 990,-
8/6Vandretur WalesFra kr. 17 990,-
12/6Vandretur AndorraFra kr. 15 590,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80