Skip to main content

På vandretur i Andorra med Peer Gynt Tours

  • Vandretur

 

Tekst og foto: Kjersti Hylen

"...Det var tydelig Andorra hadde mye å by på."

Vi lot oss friste ut på tur, og etter tre og en halv times kjøretur fra flyplassen i Barcelona,  kunne vi se  fram til å tilbringe ei uke med vandringer i dette lille og sjarmerende landet.  Et relativt nytt reisemål for de fleste av oss, der det ligger i de østlige delene av Pyreneene, omringet av Spania og Frankrike. Andorra har tradisjonelt   vært  mest kjent for vintersport og  har bla arrangert worldcuprenn i alpint. Samtidig har flere og flere turister  nå fått øynene opp for Andorra som en sommerdestinasjon som  kan by på en rekke  aktiviteter som  golf, "fjellsykling" og fotturer. Med sin  vakre og mektige natur, bestående av dype daler og høye fjell , stille fjellvann og frodige blomsterenger langt oppe i høyfjellet, var det helt tydelig at Andorra hadde mye å by på.  Så "bergtatte",  det ble vi.

Utsikt som få kan matche

Mektige opplevelser sto i kø de neste dagene. Vandringene gikk i variert terreng og landskap. Vi kjente et sus av historien og en viss ærefrykt, der vi vandret i Madriudalen som har fått innpass på  Unescos verdensarvliste. Dalen har fortjent sin plass på den ærverdige lista, fordi den viser hvordan menneskene her har levd i århundrer og utnyttet de marginale ressursene i landområdet. Andre dager var det  utsikten fra fjelltoppene som tok pusten fra oss. Her kunne vi se  nesten hele det lille landet under oss, samtidig som vi hadde utsyn både til Spania og Frankrike i det fjerne. Det var lite andre turister å se på vandringene, og roen senket seg. Naturopplevelsene, luktene, lydene og synsinntrykkene fikk råde. Vi hadde et trivelig turfellesskap i gruppa, og praten kunne gå livlig når matpakka skulle spises og opplevelsene skulle deles. Mange fikk nye bekjentskaper som vil holdes i hevd etter at vi kommer hjem.

Et innblikk i Andorras kultur og mennesker

Et besøk i Europas høyesteliggende hovedstad, Andorra la Vella på 1023 m hørte med til turen. Her fikk vi et innblikk i Andorras historie, landets utvikling  og folks levesett i dag. En del morsom kunst så vi også på vår vei, bl.a. Salvador Dali's verk med en fordreid klokke. Mange lot seg dessuten friste av Andorras  taxfree priser, og  sikret seg  rimelige  varer med hjem. Som en ekstra bonus på denne turen og hovedstadsbesøket, fikk vi med oss Tour de France sin 10 etappestart, nettopp her fra Andorra. Å for et sirkus det var, men veldig gøy å oppleve!! Dagen ble avsluttet i thermalbadet i Caldea , Et fantastisk anlegg,- en blanding av spa og badeanlegg med varme kilder,  noe som gjorde godt for både kropp og sjel etter flere dager med vandring..

Dagene i Andorra gikk fort og tiden for hjemreise nærmet seg. Turen ble avsluttet med en overnatting i vakre, fascinerende Barcelona. Her fikk vi en liten smakebit av de største attraksjonene som den pulserende, elegante storbyen har å by på,  før vi rundet av som seg hør og bør med et festmåltid av tapasretter, god vin og hyggelig selskap med stor stemning! Fulle av inntrykk og gode minner vender vi tilbake til Norge med en liten bit av hjertet igjen i Andorra. Tusen takk for oss. Vi kommer veldig gjerne tilbake!

 

Blir du med på neste tur? Klikk her for å se turene og bestille!

Finn mer reiseinspirasjon på bloggen vår - klikk her!

Hurtigsøk
Reisekalender
5/6Vandretur AmalfikystenFra kr. 16 990,-
6/6Vandretur AlgarveFra kr. 13 990,-
12/6Vandretur AndorraFra kr. 15 590,-
13/6Stavanger og Haugalandet med GDFra kr. 15 990,-
14/6Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 11 990,-
14/6Fottur i Dolomittene Fra kr. 15 990,-
5/7Elvebåtcruise - DonauFra kr. 18 990,-
17/7Dalarna og Siljansjøen med GDFra kr. 10 550,-
26/7FinnmarkFra kr. 17 490,-
16/8Vandretur WalesFra kr. 18 990,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80