Skip to main content

Sommer i Tyrol – en herlig seniorfavoritt!

  • Seniorfavoritter

Sommer i Tyrol var Peer Gynt Tours nyhet i turkategorien Seniorfavoritter 2018.

Tekst og foto: Aase Wick Sætre

Under hele oppholdet bor vi på dette komfortable hotellet med vakker utsikt over den lille byen Kirschberg, som har navn etter «kirken på berget». I det 14. århundre ble kirken begynt bygget nede i byen, men da bygningsarbeidet var kommet så langt at det skulle legges tak, flyttet duene takfjølene til høyden hvor kirken så ble bygget,- da dette ble tatt som et tegn fra høyere makter.

«Sommer i Tyrol» byr på flere flotte utflukter. En dag drar vi til Heiligenblut og Groβglockner Alpenstraβe, til 2500 moh. Vi gjør et stopp i Heiligenblut og får høre hvordan denne byen har fått dette spesielle navnet. Lunsjpausen tar vi på 2500 meters høyde, på Franz Josef’s Höhe. Siden 1918 er  Groβglockner med sine 3798 meter Østerrikes høyeste fjell.  

På Franz Josef’s Höhe kan vi se murmeldyrene som titter nysgjerrig på oss. De lurer nok på hva gjestene fra det høye nord synes om fjell-landet Østerrike.

Når man er i Tyrol må man selvsagt delta på Tiroler Abend. Tjo-og hei og hæla i taket! Vi lar oss rive med, synger og klapper i takt med tiroler folkemusikk og dans.

Hvem har vel ikke sittet i åndeløs spenning og sett Kjuser’n, Aamodt, Jansrud og Lund Svindal suse ned «skremselbakken» Hahnenkamm i Kitzbühel? Gondolvognene har sågar navn etter de norske guttene. Et besøk i alpebyen Kitzbühel er et «must» for mange av våre gjester, og en tur man kan gjøre på egenhånd på en «fridag».

Underveis til Innsbruck gjør vi et stopp i Wattens og besøker Swarovski’s krystallverden. Her lar vi oss fascinere av glitrende krystaller. Krystallveggen, som er den lengste av sitt slag i verden, går som en ryggrad gjennom risen. Bak den 11 meter høye og 42 meter lange glassveggen funkler millioner slipte krystaller. Mange vil nok bli fristet til å kjøpe et lite smykkeminne herifra. 

Vi kjører så til vintersportbyen Innsbruck, Tyrols største by og delstatens hovedstad. Innsbruck ligger ved elven Inn og er omkranset av høye fjell. Bybildet er preget av mange gotiske og barokke bygninger. Goldenes Dachl er et mesterverk i europeisk sengotisk profanarkitektur.
 

Etter en rusletur i Innsbruck med så mye «åndelig» føde, frister det med lunsj på en av byens mange restauranter. Hva passer vel bedre enn deilig mat i godt selskap, her på Gasthof Goldener Adler.

Så har vi fått både åndelig og legemlig føde og er klare for nye opplevelser. Turen går så til hoppbakken Bergisel. Mange nordmenn har sittet foran TV’n og ventet i spenning på at de norske hopperne skulle ta medalje her. I Bergiselbakken satte Birger Ruud bakkerekord med 74 meter, i 1933 da Norge ikke deltok i VM. Vi må selvsagt til topps, og nyter en utsikt som kan ta pusten fra noen og enhver.Sommer i Tyrol – hva mer kan man ønske seg. En flott tur til et vakkert og vennlig land. Peer Gynt Tours ønsker alle hjertelig velkommen til tur i 2019.Opplev sommer i Tyrol du også!

Finn mer reiseinspirasjon her!
 

Hurtigsøk
Reisekalender
20/4Vandretur KyprosFra kr. 16 990,-
22/4Vandretur AmalfikystenFra kr. 18 390,-
30/4Madeira med BlomsterfestivalFra kr. 21 990,-
30/4Seniorfavoritt - MallorcaFra kr. 12 990,-
23/5Den svenske vestkysten med GDFra kr. 11 950,-
4/6Kroatia - YogaturFra kr. 14 990,-
4/6Vandretur AlgarveFra kr. 15 990,-
5/6Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 12 990,-
10/6Vandretur AmalfikystenFra kr. 18 690,-
12/6Fottur i Dolomittene Fra kr. 17 990,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80