Skip to main content

Vandring i magiske Jordan

  • Aktiv ferie - Store verden
  • Vandretur

Jordan er den perfekte destinasjonen for den eventyrlystne vandrer. Bli fortryllet av vakker natur, historiske severdigheter, spennende mat og yrende byer.  En vandretur i Jordan gir mulighet for å oppleve all den variasjon som det lille landet har.

Fargerike Jordan er et land som har lokket reisende i århundrer og fortsetter å være et spennende reisemål som kombinerer det moderne med det tradisjonelle.  Vandreeventyret starter slangs Siq Trail som går gjennom Wadi Mujib nasjonalpark. Dette er Jordans svar på Grand Canyon og området byr på spektakulære vandringer. Elven som flyter gjennom canyonen gir liv til området og byr på bademuligheter underveis i vandringen.

Dødehavet må selvfølgelig besøkes når man er på tur i Jordan. Etter å ha fullført en dag med vandringer er det herlig å flyte rundt i det mineralrike havet. Saltnivået i havet er fire ganger så høyt som i de andre verdenshavene, og med en beliggenhet 400 meter under havets overflate er Dødehavet det lavest liggende stedet på jorden!

Wadi Ben Hammad byr på en mer eksotisk versjon av Jordan. Her vandrer man langs elven som fører inn til en stor dal med frodig vegetasjon og flere idylliske fossefall underveis. Her får man også mulighet til å besøke Kerak Castle. Det tidligere korsfarerslottet er spennende å utforske med alle sine underjordiske ganger og rike historie.

Ett av de største høydepunktene for mange som besøker Jordan vil være den historiske og arkeologiske delen av Petra. Byen er hugget ut i fjell, og er regnet som ett av verdens nye syv underverker. Gåturen inn til templene gjennom de rosafargede fjellsprekkene kan ta pusten fra enhver, før man plutselig står foran det store skattekammeret med den imponerende fasaden.

Det uendelige ørkenlandskapet i Wadi Rum er også noe som må oppleves underveis. Dette gjøres best gjennom både jeep, vandring og selvfølgelig tradisjonell kamelridning. På denne måten får man en ekte beduinopplevelse, mens man er omringet av den spektakulære ørkenen og de imponerende steinformasjoner som finnes i Wadi Rum.

Opplevelsene i Jordan er ikke begrenset til ørkenvandringer og historiske severdigheter.  Aqaba er en by i sørlige Jordan som prydes av røde fjell i bakgrunnen med skarp kontrast ned til et krystallblått hav. Her får man et møte med den mer moderne jordanske hverdagen. De små gatene utgjør byens souk, hvor det selges et mangfold av spennende krydder og andre varer. Aqaba er også et dykkeparadis, eller rett og slett et herlig sted å slappe av på en av strandklubbene

Jordan er et vakkert og gjestfritt land som utvilsomt blir et minne for livet. Hvor enn man drar er man omringet av rik historie og kultur, og spektakulære naturopplevelser. Dette er definitivt stedet for deg som ønsker de store opplevelsene når du er ute og reiser. Det fargerike eventyret i Jordan vil være med deg lenge etter du har reist hjem.

Les mer om vandretur i Jordan

Se flere aktive ferier i kategorien Store Verden
 

 

Hurtigsøk
Reisekalender
23/6Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
23/6Vakre Vestlandet med GDFra kr. 15 990,-
30/6Vandretur Hardangervidda og HallingskarvetFra kr. 9 990,-
10/7Fottur i Dolomittene Fra kr. 20 790,-
23/7FinnmarkFra kr. 18 990,-
14/8Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 12 990,-
19/8Vandretur ValdresFra kr. 9 490,-
25/8Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
3/9Vandretur GardasjøenFra kr. 21 990,-
3/9Vandretur SiciliaFra kr. 19 990,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80