Skip to main content

Skjærgårdscruise i Kroatia

  • Temareiser
  • Rundreise

Nyt livet på skjærgårdscruise i Kroatia

 

Tekst og foto:  Anne Hagen Krok

Populært feriemål
Kroatia har blitt mer og mer populær blant reisende de siste årene, og det med god grunn – da det her finnes noe for enhver smak både til lands og til vanns! Jeg fikk bli med på et 3-dagers cruise langs Kroatias skjærgård, med utgangspunkt i Split. Split er Kroatias nest største by, grunnlagt i år 200 e.Kr av Keiser Diocletian, og hans palass er i dag byens store stolthet og største turistattraksjon. Den bilfri gamlebyen har en spesiell sjarme som minner om Roma, med sine piazzaer og tørkesnorer, og masse små butikker og restauranter. Havnepromenaden er byens midtpunkt, og her vrimler det av turister og fastboende. En aktiv og spennende by, der man med fordel kan legge inn en ekstra overnatting eller to! Fra den travle havnepromenaden gikk vi om bord i vårt skip, MV Spalato.  

Adriaterhavets mest solrike øy
Mens vi seilte ut fra Split, ble det servert lunsj om bord, og vårt første stopp var øya Hvar. Hvar er Adriaterkystens mest solrike øy, sies det, og denne vakre perlen er populær også hos kjendiser fra hele verden. Her finnes et utmerket landliv i form av de beste hoteller, lekre restauranter og utesteder, og en flott båthavn. Men Hvar har også en rik historie og vakker natur, og er kjent for sin produksjon av lavendel. Båten lå ved kai i Hvar over natten, så her var det fullt mulig å utforske byens natteliv!

The Golden Horn
Neste morgen reiste vi videre mot Brac Island, og her finner vi Kroatias mest kjente strand - Zlatni Rat, eller The Golden Horn. Her ankret vi opp i solen, og vi fikk mulighet til å svømme i det krystallklare vannet, og sole oss på stranden. Eller bare sitte på soldekk og slappe av med en god bok. Byen Bol er en liten fiskelandsby, men samtidig en veldig populær turistdestinasjon. Bol er et ypperlig utgangspunkt for både vandreturer og vannsport. Her finnes også egen vinkjeller i sentrum, Vinarska Zadruga, der du kan smake og kjøpe lokal kvalitetsvin. Siste kvelden ble tilbrakt om bord, med Captain’s dinner og underholdning.

Cruise i alle varianter
Min reise var kun en liten smakebit av hva man kan oppleve langs Kroatias vakre kyst. Det finnes cruise i alle varianter og med ulik lengde. Det er muligheter for temareiser, som vandre- og sykkelcruise, vin- eller yogacruise, eller egne partycruise. Man kan velge mellom flere kategorier skip; Fra helt nye og topp moderne med god komfort, til de eldre skipene, som har enklere standard og mindre lugarer, men en nostalgisk atmosfære. MV Spalato tilhører A+, den nest beste kategorien.

Livet om bord er hyggelig og avslappet, med vennlig og serviceinnstilt besetning som gjør alt de kan for at du skal trives om bord, og god mat serveres i båtens restaurant. Båtene seiler kun på dagtid, og ankrer opp i ulike havner om nettene, slik at det også er mulig å gå i land om kveldene. Underveis gjøres stopp på passende steder for å bade, eller for å oppleve ulike utflukter på land.

Kontakt oss om dere er en gruppe som ønsker å reise på skjærgårdscruise i Kroatia! Klikk her.

Vi kan skreddersy et cruise for din gruppe, med en komplett pakke. Er det en liten gruppe kan man bli med på et av de mange cruisene sammen med andre turister fra hele verden. Er man en større gruppe kan vi chartre et eget skip for gruppen, og tematisere cruiset slik dere ønsker. Her er det lurt å være tidlig ute….

Mer inspirasjon? Klikk her!

Hurtigsøk
Reisekalender
23/5Den svenske vestkysten med GDFra kr. 11 950,-
4/6Kroatia - YogaturFra kr. 14 990,-
4/6Vandretur AlgarveFra kr. 15 990,-
5/6Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 12 990,-
10/6Vandretur AmalfikystenFra kr. 18 690,-
12/6Fottur i Dolomittene Fra kr. 17 990,-
23/6Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
23/6Vakre Vestlandet med GDFra kr. 15 990,-
30/6Vandretur Hardangervidda og HallingskarvetFra kr. 9 990,-
10/7Fottur i Dolomittene Fra kr. 20 790,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80