Skip to main content

Aktuell informasjon i fbm. koronavirus... Les mer her

India - lyder, lukter, smaker og mennesker!

I april var jeg så heldig å få være med vår samarbeidspartner i India på en 10 dagers rundtur – en fantastisk tur i et fargerikt og spennende land!

Tekst og foto: Bente Johnsen Salgado

Taj Mahal og skjulte perler

Vi landet i Delhi hvor gatelivet er et sjarmerende kaos av mennesker, hellige kuer og trafikk. Byen er travel, men med monumenter og skjulte perler fra svunnen tid. Den gamle bydelen hadde en gang herskapshus og elegante moskeer. Vi spiste lunsj i et gammelt herskapshus som var gjort om til en koselig restaurant. Her tryllet de frem de beste indiske rettene fra et moderne kjøkken. Vi fortsatte til Jama Masjid som er Indias største moské og en av høydepunktene i Delhi. Vi fikk også med oss Raj Ghat, minnesmerket til Gandhi. Etter første dag i India var vi fulle av inntrykk og opplevelser. Spesielt var jeg imponert over strømnettet i den gamle delen. Det var strømledninger og kabler hulter i bulter, men tydeligvis var det et system som fungerer i områdene som har strøm.

Vår rundreise fortsatte til små landsbyer med gamle havelis (herskapshus), fort, festivaler, markeder og vi avsluttet med kjærlighetspalasset, Taj Mahal. Lokalguiden tok oss med inn i indisk historie, kultur og tradisjoner. Vi fikk også besøke et sykehus for hellige kuer og en barneskole på landsbygda. Dette var store opplevelser som ikke stod i programmet, men som guidene legger inn underveis på våre Indiaturer. På barneskolen satt de på jordgulv og hadde minimalt med utstyr, men her var det mange glade barn! De hadde også skolebøker og etter en nærmere titt i matematikkbøkene oppdaget vi at de lærer akkurat det samme som min 3. klassing her hjemme.

 

Et innblikk i indisk kultur

Inntrykkene er så mange på en reise i India. Det er farger, lukter, lyder og smaker! Vi fant fort ut at det var deilig å sove på gode hoteller underveis, og vi sov også i flotte palasser som var gjort om til fullservice hoteller med spaavdeling, svømmebasseng og restauranter. En stor kontrast til hverdagen til mange indere, men det er også en nødvendighet for oss å velge kvalitet slik at vi vet at vi har air condition/vifte på hete indiske dager, og ikke minst at vi vet at vi kommer til gode restauranter som vet hva de skal unngå å servere turister så vi ikke blir dårlige i magen. På en Indiatur må man regne med å få servert indisk mat, men det vil være en god kombinasjon av indisk og retter fra det internasjonale kjøkkenet.   

Vi lærte fort at inderne er et fredfylt folk, og man føler seg trygg og blir tatt godt imot alle steder. Det jeg hadde tenkt før jeg reiste var at vi ville oppleve mye tigging, men tiggingen uteble stort sett og vi opplevde heller at vi var en kuriositet, og at mange ville ta selfie med oss og snakke med oss.

Etter å ha backpacket og vært til de fleste kroker og kriker i verden, var dette min første tur til India, men også den mest fascinerende turen jeg har vært på! Denne reisen ga fantastiske minner!

Vil du også oppleve India? Se våre reiser til india - klikk her!

 

Finn mer inspirasjon på bloggen vår - klikk her!

Hurtigsøk
Reisekalender
5/3Sundvolden Hotel - YogaturFra kr. 5 790,-
30/3Vandretur Catalonia - Costa BravaFra kr. 13 990,-
7/4Vandring og vin i PortugalFra kr. 15 990,-
9/4Elvebåtcruise i Belgia og HollandFra kr. 15 275,-
17/4Kroatia - YogaturFra kr. 9 790,-
20/4Vandretur JordanFra kr. 20 990,-
23/4Svalbard - eksotisk, vilt og vakkert Fra kr. 11 990,-
24/4Slovenia - YogaturFra kr. 14 590,-
26/4Vandretur AmalfikystenFra kr. 14 990,-
29/4Seniorfavoritt - MallorcaFra kr. 10 990,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80