Skip to main content

Har du tenkt over alle fordelene ved å reise sammen?

  • Temareiser
  • Elvecruise
  • Seniorfavoritter
  • Rundreise
  • Vandretur

Vi er flinke til å dele opplevelsene våre på sosiale medier. Men det aller beste er vel å dele dem der og da – i øyeblikket? Erfarne “globetrottere” liker begge måter å reise på: Av og til reiser de helt på egenhånd, der de må planlegge og ordne alt selv. Andre ganger foretrekker de gruppereise og full avkobling, der alt de synes er viktig, som kultur og historie, er ferdig tilrettelagt. Alt til sin tid.

Å reise sammen med andre er å få i pose og sekk!

Enten du er alene eller har en partner eller en venn å reise sammen med, er det fordelaktig å slå seg sammen med andre. Dagens utflukt blir lett både mer opplevelsesrik og lærerik når den deles med andre. Kanskje det er hyggeligere å spise middag når dere er flere? En begivenhetsrik dag blir kanskje opplevd forskjellig fra person til person. Samtalen rundt middagsbordet blir lett spontan og givende sammen med andre glade ferierende. De som deltar på gruppereise er gjerne ute etter mer enn bare sol og bading. Ofte søker de et tema for reisen, som for eksempel kultur, historie, natur, aktivitet eller mat. Eller bare et interessant område de ønsker å utforske nærmere.

Men det er jo ingen som krever din deltakelse. Valget er selvsagt ditt. Du må gjerne se på reisen som at du er på tur alene – sammen med andre. Det eneste du risikerer er å få deg noen nye venner …

I samme båt – med reiselederen som kaptein.

Selv om du klarer det meste selv, er det enkelte områder der det er greit å ha et profesjonelt reiseselskap til å ordne opp. Uforutsette hendelser som forsinkelser, kanselleringer, mangler på hotellet, sykdom eller uhell – de inntreffer sannsynligvis ikke, men man vet aldri. På gruppereiser ser vi at om noe slikt skulle skje, tar de reisende det langt mer med ro enn om de hadde stått med ansvaret selv. Ved for eksempel forsinkelser på flyplasser opplever vi at de trekker sammen, tar seg en matbit og stemningen er god. Alle er på tur, og ingen behøver å bekymre seg for hva som skjer – det tar reiselederen seg av.

Reising skal være spennende, men noe skal absolutt ikke skal være det …

Reiseselskapene har erfaring og lokalkjennskap når det gjelder hvor det er trygt å ferdes og hva som er verdt å se. Ved reiser som dette er du garantert at andre har tatt samme turen før deg og kan gå god for opplegget. Enten ved at turene har gått i flere år, eller ved at en erfaren reiseleder har besøkt destinasjonen og kvalitetssikret turen på forhånd. Du vil høyst sannsynlig være med på aktiviteter eller utflukter du ikke hadde tenkt på om du reiste på egenhånd. Vi besøker de store attraksjonene, men også de litt mindre severdighetene som du kanskje ikke leste nøye nok om før du dro.

Det kan virke som en bagatell, men et eksempel på fordelene med gruppereise er at du gjør kort prosess i “turistfellene”; det kan være greit å ikke kaste bort timer i kø ved severdigheter. Har reiselederen eller guiden på forhånd innhentet billetter eller adgangstegn, spaserer du elegant forbi køen.

Hvordan får du mest mulig ut av reisebudsjettet ditt?

Reiseselskapene har et stort nettverk av kontakter og partnere. Fordi de er store kunder, oppnås gode priser. Noe kan du gjøre selv også for påvirke kostnadene; sørg for å bestille gruppereisen i god tid, da blir den sannsynligvis rimeligere. Den som bestiller tur på egenhånd, booker gjerne flyreisene, hotell og transport til forskjellige tider. Da er det fort gjort å miste oversikten over hva reisen egentlig koster. På en gruppereise er det forutsigbarhet som gjelder. Det er lett å lese hva som er inkludert, og du slipper de store overraskelsene.

Klikk her og se eksempler på forskjellige typer gruppereiser og destinasjoner.

Hurtigsøk
Reisekalender
20/4Vandretur KyprosFra kr. 16 990,-
22/4Vandretur AmalfikystenFra kr. 18 390,-
30/4Madeira med BlomsterfestivalFra kr. 21 990,-
30/4Seniorfavoritt - MallorcaFra kr. 12 990,-
23/5Den svenske vestkysten med GDFra kr. 11 950,-
4/6Kroatia - YogaturFra kr. 14 990,-
4/6Vandretur AlgarveFra kr. 15 990,-
5/6Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 12 990,-
10/6Vandretur AmalfikystenFra kr. 18 690,-
12/6Fottur i Dolomittene Fra kr. 17 990,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80