Skip to main content

Hvordan kan du som kunde bidra til en mer bærekraftig reise?

Miljøpåvirkning:

Velg direktefly:
Om det er mulig - velg direktefly fordi mellomlandinger, innebærer mer utslipp.
Minimer bagasjen:
Jo tyngre bagasje - jo mer klimautslipp.
Velg lokal kollektivtransport:
Ta buss og andre kollektivtransportløsninger på reisemålet fremfor bruk av taxi eller leiebil. Da reduserer du klimautslippene.
Velg reiser med miljømerket hotell:
Da vet du at hotellet gjør en jobb for å redusere negative miljøvirkniger av ditt opphold.
På buffetrestauranten: 
Det å ikke forsyne seg med mer enn man kan spise på buffeten, er både god folkeskikk og et godt klimatiltak. Reduser matsvinnet.
Energisparing:
Bidra til redusert energiforbruk ved å slukke lyset på rom du ikke er i, begrens bruken av aircondition til nødvendig tid, spar på vannet og unngå vask av håndklær ol. når det ikke er nødvendig.
Søppel:
Tenk over hvor du kaster søppel. Velg å unngå engangsartikler i plast om mulig. Følg de systemer som er for kildesortering, slik at vi sammen bidrar til mest mulig gjenvinning av ressursene.
Bestill din reise på nett:
Motta dine dokumenter og billetter elektronisk, så unngår vi unødvendig papirbruk og frakt.
Klimakompensasjon er positivt:
Om reisen klimakompenseres, så bidrar du til prosjekter som støtter utvikling av mer bærekraftige løsninger i samfunnet. Mange prosjekter er lokale på steder der man bidrar til en positiv samfunnsutvikling som ellers ikke ville vært mulig.

Sosialt ansvar:

Støtt lokale virksomheter: 
Pass på å besøke lokale restauranter, caféer og lokale markeder og kjøp gjerne først og fremst lokalproduserte varer og souvenirer. Turisme er mange steder en avgjørende inntekt for lokalbefolkningen, og da er det ofte avgjørende at vi også bruker tilbudet utenfor hotellets område godt.
Velg riktige souvernirer og innkjøp: 
Ikke ta med deg fredete souvenirer hjem. F.eks. ville blomster og planter, steiner og sneglehus. Eller antikke gjenstander fra historiske steder. Unngå også helst kjøp av kopivarer, da dette undergraver virksomheter og arbeidsforhold.
Nulltoleranse for seksuell utnyttelse eller annen utnyttelse av barn: 
Vi har nulltoleranse for alle former for misbruk, forsømmelse eller utnyttelse av barn. Oppdager vi slikt vil vi anmelde, utestenge og avslutte samarbeid med partnere involvert. Og det oppfordrer vi på det sterkeste alle andre til å gjøre også. Hver enkelt MÅ ta ansvar.

Reiser du med Peer Gynt Tours jobber vi for at en del av dette ivaretas i dine reiser. Blant annet klimakompenserer vi for våre gruppebilletter på fly. Vi reiser i gruppe i busser, vi bruker lokale guider og spiser mye på lokale restauranter. I det hele forsøker vi å legge igjen penger i de lokalmiljøene vi besøker og opplever. Men vi er jo avhengige av at også våre gjester bidrar med det de kan underveis.
Mange bekker små - gir en stor å!

Hurtigsøk
Reisekalender
3/4Vandretur AmalfikystenFra kr. 17 990,-
15/4Vandretur KyprosFra kr. 16 490,-
17/4Magiske JordanFra kr. 22 990,-
25/4Madeira med BlomsterfestivalFra kr. 15 990,-
29/5Seniorfavoritt - HardangerFra kr. 10 990,-
30/5Kroatia - YogaturFra kr. 13 990,-
5/6Vandretur AmalfikystenFra kr. 16 990,-
6/6Vandretur AlgarveFra kr. 13 990,-
8/6Vandretur WalesFra kr. 17 990,-
12/6Vandretur AndorraFra kr. 15 590,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80