Dagsprogram

 • 1. dag: Oslo – München – Sibiu

  Vi flyr Lufthansa via München til Sibiu. Transfer til Hotel Golden Tulip Sibiu (4*). Sibiu er en av Transilvanias kronjuveler med gotiske kirker, Brukenthal-palasset, art nouveau-arkitektur og et godt bevart festningstårn. Felles middag.

 • 2. dag: Paltinis – Cindrel Peak

  Vi går til matmarkedet i Sibiu og får en kort sightseeing i byen. Deretter skal vi på vandring i Cindrel fjellene som omringer vakre Sibiu. Vi kjører ca. 36 km til Paltinis, ett av Romanias eldste skisteder. Her starter vi vandringen til Cindrel Peak, 2.245 m.o.h. Felles middag. Vandredistanse: 15 km. Varighet vandring: 5 timer/total utflukt 8 timer. Høydeforskjell: Opp/ned 650 m.

 • 3. dag: Balea Lake – Fagarașfjellene

  På vei til Baleasjøen følger vi en av verdens mest interessante veier - Transfagarasan Highway (kjøretid 1,5 timer/78 km). Vi vandrer fra Baleasjøen - som er dannet av smeltevann fra en isbre, og opp i Fagarașfjellene. Felles middag.
  Vandredistanse: 12 km. Varighet vandring: 4 timer/total utflukt 7 timer. Høydeforskjell: Opp/ned 350.

 • 4. dag: Brasov – Draculaslottet – Prejmer

  I dag skal vi først til Brasov – som er omringet av vakkert fjellandskap, og har en koselig gamleby med brosteinsgater, historiske severdigheter og flotte bygg. Vi ser bl.a. det gamle rådhuset og «Den svarte kirken». Deretter fortsetter vi til det kjente Draculaslottet, Bran Castle. Vi besøker også den vakre byen Prejmer med sin befestede kirke, som er på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Felles middag. Total utflukt 9 timer/kjøring 360 km.

 • 5. dag: Cindrelfjellene

  Enkel vandrerute gjennom Cindrelfjellene. Vi går fra den pittoreske landsbyen Fantanele, og gjennom kultur- og gjeterlandskap. Fra Sibiel kloster drar vi med hest og kjerre til middag i landsbyen. Retur til Sibiu.
  Vandredistanse: 24 km. Varighet vandring: 5 timer. Høydeforskjell: Opp 670 m./ned 450 m.

 • 6. dag: Sighisoara – Biertan – Malancrav

  Vi reiser til Sighisoara; en av de aller best bevarte og romantiske middelalderbyene i Europa. Sightseeing til fots i gamlebyen som har brosteinsgater og fargerik arkitektur. Vi fortsetter til landsbyene Biertan og Malancrav. Middag i Sibiu. Total utflukt 7 timer/kjøring 250 km.

 • 7. dag: Cisnadioara – Magura Peak – Rasinari

  Dagens vandring starter i den sjarmerende landsbyen Cisnadioara. Vandring til fjelltoppen Magura. Dette blir en dag med flott vandring som ender i den lille landsbyen Rasinari. Middag i gamlebyen i Sibiu.
  Vandredistanse: 26 km. Varighet vandring: 4 timer/total utflukt 6 timer. Høydeforskjell: Opp 900 m./ned 850 m.

 • 8. dag: Sibiu – München – Oslo

  Frokost. Transfer til flyplassen. Vi flyr med Lufthansa via München til Oslo Lufthavn.

 • Programmet er preliminært.

  Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen.