Dagsprogram

 • 1. dag: Oslo – Larnaca – Pafos

  Direktefly til Larnaca. Transfer til Pafos. Innsjekk på Pioneer Beach Hotel (4* - miljøsertifisert - Travelife Gold Certification). Hotellet har flott beliggenhet på stranden, utendørsbasseng, SPA og restaurant. Middag på hotellet.

 • 2. dag: Vandring – mystikk og piknik

  Vi skal i dag bli kjent med den mystiske historien om Afrodite. Vi starter vandringen i det naturskjønne området hvor gudinnen steg i land, og fortsetter langs kysten for å se på floraen i området. Piknik med lokale spesialiteter og vin. Felles middag.
  Vandredistanse: 5,5 km. Opp-/nedstigning: + -50 meter. Utflukt totalt 5 timer.

  Vandring – mystikk og piknik
 • 3. dag: Vandring i Troodos med små landsbyer, vannfall og vinsmaking

  Naturskjønne fjell danner en flott ramme rundt kjøreturen til vårt startpunkt. Fjellstien går gjennom skog og langs Kryos Potamos elven. Stopp ved Kalidonia Falls. Besøk i landsbyen Platres. Her har innbyggerne drevet med sauehold og jordbruk i lange tider, og det dyrkes vindruer, kirsebær og fersken. Buss til landsbyen Omodhos for individuell lunsj. Felles middag.
  Vandredistanse: 3 km. Utflukt totalt 8 timer.

 • 4. dag: Vandring – Avakas Gorge

  Dagens vandring går langs Avakas Gorge Trail på Akamas-halvøya. Stien følger først en grusvei uten biltrafikk, og deretter går vi langs elven som tar oss til fjellkløften Avakas Gorge; et naturlig underverk! Området har kraftig vegetasjon som gjør ruten svært attraktiv. Etter vandringen tar bussen oss videre til St. George hvor vi kan kjøpe individuell lunsj. Felles middag.
  Vandredistanse: 10,5 km. Opp-/nedstigning: +- 400 meter. Utflukt totalt 7 timer.

  Vandring – Avakas Gorge
 • 5. dag: Dagen til egen disposisjon

  Dagen til å utforske Pafos eller øya på egen hånd, eller til å slappe av ved bassenget på hotellet eller til å nyte strandlivet. Middag på restaurant ved havnen.

  Dagen til egen disposisjon
 • 6. dag: Vandring Chrysorogiatissa

  I dag skal vi følge en vandrerute i et område med velholdte gårder som produserer vin av god kvalitet. Vi besøker også Panagia - en landsby med steinhus – og får en flott utsikt over Pafosskogen, Kannavioudammen og Ezousadalen. Vi går forbi Profeten Elias´ lille kapell, og avslutter ved klosteret Chryosrogiatissa. Klosteret er kjent for sin vinproduksjon. Her blir det vinsmaking og servert små lokale spesialiteter. Felles middag.
  Vandredistanse: 8,5 km. Oppstigning 400 meter og nedstigning 300 meter. Utflukt totalt 7 timer.

 • 7. dag: Vandring – Smigies og Adonis Trail

  Vandrestien i dag byr på vakker utsikt mot kysten av Akamas-halvøya. Ruten går forbi nedlagte magnesiumgruver og gjennom skogen til Smigies Trail møter Adonis Trail i Kefalovrisia. Piknik underveis. Felles middag.
  Vandredistanse: 8,5 km. Oppstigning 400 meter og nedstigning 300 meter. Utflukt totalt 7 timer.

  Vandring – Smigies og Adonis Trail
 • 8. dag: Pafos – Larnaca – Oslo

  Formiddagen fri. Om ettermiddagen blir det transfer til flyplassen i Larnaca, og kveldsfly til Oslo Lufthavn.

 • Programmet er preliminært.

  Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen.