Dagsprogram

 • 1. dag: Oslo – Istanbul – Amman

  Fly fra Oslo Lufthavn via Istanbul til Amman med Turkish Airlines. Sen ankomst. Transfer til Toledo Hotel Amman (4*).

 • 2. dag: Amman – Mt. Nebo – Wasi Mujib Siq Trail – Dødehavet

  Frokost og utsjekk. Vi kjører til Mt. Nebo som i nesten 2000 år har vært ett av de viktigste pilegrimsmålene i verden. Mount Nebo er nevnt som stedet hvor Moses ble vist "det forjettede land” og hvor det sies at han ligger gravlagt. Vi ser flotte mosaikkarbeider, og får en flott utsikt mot Dødehavet og Israel. Vi fortsetter til Wadi Mujib hvor vi starter vår eventyrvandring langs Siq Trail. Dette er Jordans svar på Grand Canyon og en av de mest spektakulære vandringene i Jordan. Vi følger vannstrømmen dypere inn i dalen og bader i kulper i nydelige omgivelser. Underveis spiser vi piknik lunsj. Vi fortsetter til vårt hotell, Ramada Resort (4*), ved Dødehavet. Etter dagens vandring er det deilig å flyte rundt i det mineralrike havet. Dødehavet ligger 400 meter under havets overflate og er det lavest liggende stedet på jorden. Felles middag.
  Vandredistanse: 5 km. Varighet: 3 timer.

  Amman – Mt. Nebo – Wasi Mujib Siq Trail – Dødehavet
 • 3. dag: Dødehavet – Wadi Ben Hammad – Kerak Castle - Dana

  Frokost og utsjekk. I dag drar vi til populære Wadi Ben Hammad. Vi følger elven i en stor dal med frodig vegetasjon og gjennom en smal kløft med rikelig vann. Vandringen tar omtrent 4 timer, og vi spiser piknik lunsj underveis. Vi benytter også anledningen til å besøke korsfarerslottet, Kerak Castle, med sine underjordiske ganger. Vi fortsetter til Rumana Camp (deluxe). I den eldgamle byen Dana lever beduinfamiliene av å dyrke urter og frukt i fjellskrenten over byen. Felles middag.
  Vandredistanse: 11 km. Varighet: 4 timer.

 • 4. dag: Dana – Lille Petra – Petra

  Frokost og utsjekk. Tid på egenhånd i Dana til å beundre de dyrkede terrassene, samt lokalt håndverk. Fra byen er det også flott utsikt over landskapet rundt som preges av sandsteinsformasjoner. Guiden tar oss videre i Dana naturreservat som er det største naturreservatet i Jordan (320 km2). Reservatet har fjell og daler, og er rik på flora. Dana er også hjemmet til en rekke fugler og dyr. Vi fortsetter til Siq Al Barid (Cold Canyon) som allment er kjent som Lille Petra og er et miniatyr av Petra. Vi spiser piknik lunsj underveis. Innsjekk på Petra Elite Hotel (4*) i Petra. Felles middag.
  Vandredistanse: 8 km. Varighet: 3 timer.

 • 5. dag: Petra – Wadi Rum

  Frokost og utsjekk. Denne dagen vil nok være ett av høydepunktene på turen. Vi skal besøke den historiske og arkeologiske delen av Petra. Byen er hugget ut i fjell, og er regnet som ett av verdens nye syv underverker. Gåturen inn til templene gjennom de rosafargede fjellsprekkene kan ta pusten fra enhver, og plutselig står vi foran det store skattekammeret med den imponerende fasaden. Ruinbyen ble for mer enn 2000 år siden hugget ut i det bare fjell av Nabateerne. Overalt i Petra er vi omgitt av nydelige portaler, palasser og et amfiteater som er skåret ut av porøse sandsteinsklipper, som solen får til å gløde i farger av gyllent og rødt. Vi spiser piknik lunsj underveis. Etter vandringen kjører vi til Wadi Rum (1,5 timer). Innsjekk på Rahayeb Camp (deluxe). Vi legger middagen på grillen og nyter stillheten under et tak av stjerner.
  Vandredistanse: 10-12 km. Varighet: 6 timer inkludert sightseeing i Petra.

  Petra – Wadi Rum
 • 6. dag: Wadi Rum – jeep safari og vandring – Aqaba

  Frokost på campen. Vi skal oppleve Wadi Rums uendelige ørkenlandskap med jeep og til fots. Wadi Rums storslåtte landskap kan ikke beskrives, men må oppleves! Ørkenen har enorme sandsteinmassiver og granittklipper som vær og vind har formet til imponerende strukturer. Piknik lunsj. Om kvelden reiser vi videre til Aqaba og sjekker inn på La Costa City Hotel (4*). Felles middag.
  Vandredistanse: 5 km. Varighet: 3 timer.

  Wadi Rum – jeep safari og vandring – Aqaba
 • 7. dag: I Aqaba – tid på egenhånd eller sol & bad ved Rødehavet

  Frokost. Dagen i dag er til egen disposisjon. I Aqaba kan vi rusle rundt og oppleve den mer moderne jordanske hverdagen på nært hold. De små gatene utgjør byens lille ”souk” hvor det selges krydder, te, nøtter, geitehoder, gull og suvenirer. Du kan også være med til en strandklubb innerst i Aqababukten ved Rødehavet. Det er herlig å møte solen på stranden hvor både turister og fastboende slår seg ned med søt kaffe, en vannpipe eller bare for å nyte utsikten. Sen ettermiddag kjører vi til Amman (330 km - 4 timer), og sjekker inn på Mena Tyche Hotel (4*) for natten.

 • 8. dag: Aqaba – Amman – Istanbul – Oslo Lufthavn

  Tidlig frokost eller frokostboks. Transfer til flyplassen i Amman. Vi flyr med Turkish Airlines via Istanbul til Oslo Lufthavn.

 • Programmet er preliminært.

  Endelig rutevalg gjøres alltid av lokal vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen.