Dagsprogram

 • 1. dag: Oslo – Faro – Albufeira

  Fly fra Oslo Lufthavn til Faro. Transfer til Albufeira. Innsjekk på Hotel Baia Grande (4*). Felles middag.

 • 2. dag: Vandretur Burgau – Praia da Luz – Porto Mós.

  Frokost. Vi starter vandringen i Burgau og går i dag til Praia da Luz, - begge opprinnelig små fiskelandsbyer. Praia da Luz har bevart sin sjarm, og er beskyttet av klippen Rocha Negra; som ble formet av lavastrøm fra en vulkan for 150 mill. år siden. Byen har trange gater og et fort som skulle avverge piratangrep. Vi går videre langs den vakre kysten til Porto Mós. Her kan vi beundre fargerike klipper, sjøfugler og blomster - og vi kan finne roen på den vakre stranden i Porto Mós. Buss t/r. Middag på egen regning. Distanse: 11 km. Varighet: 4 timer.

 • 3. dag: Vandring på Monchique Trail.

  Frokost. Vi kjører i dag en liten time til Serra de Monchique. Her er frodig grønn vegetasjon, svingete veier, små hvitkalkede hus og fuglesang. Fjellene er dekket av eukalyptustrær, korkeik og furutrær som lukter deilig. Om våren er det også en overflod av lavendel, rosmarin og andre ville urter og blomster. Monchique-fjellene er også ett av stedene i Portugal hvor truede arter som hauk, ørn og øgler har funnet tilflukt. Buss t/r. Felles middag. Distanse: 7 km. Varighet: 2,5 timer.

 • 4. dag: Dagen til egen disposisjon

  Frokost. Dagen til avslapping ved bassenget, på stranden (800 m) eller til å nyte Albufeira (3 km unna). I Albufeira kan man bl.a. nyte herlige retter fra havet. Ved lunsjtider følger lukten av de berømte, grillede sardinene oss overalt. Individuell lunsj og middag.

 • 5. dag: Vandring i Barrocal og markedsbesøk.

  Frokost. Vi skal oppleve det ville landskapet i Serro do Barrocal. Vi blir hentet med jeeper på hotellet, og stopper på et marked for å handle til piknik (individuelt). Barrocal er et unikt geologisk område med noen av de vakreste og mest sjeldne villblomstene på Algarvekysten. Vi kan også få glimt av hubroer, fjellvåk og den sjeldne haukørnen. Individuell middag. Distanse: 6,4 km. Varighet: 2,5 timer.

 • 6. dag: Vandring St. Vincent-kysten – Amoreira – Monte Clerigo – Arrifana.

  Frokost. Vi følger i dag deler av kysten fra Cape St. Vincent med sanddyner og røft kystlandskap. Sterk vind, intens sol og hav har ført til tørt jordsmonn med saltbelegg. Her er det kun de tøffeste i planteverdenen som overlever - som rosmarin, timian og fjellroser. Vi fortsetter til elvemunningen av Amoreira – et paradis for fugleinteresserte (Ta med kikkert!) – og til strendene Monte Clerigo og Arrifana. Lunsj og middag på egen regning. Buss t/r. Distanse: 11 km. Varighet: 4 timer.

 • 7. dag: Vandretur «Senhora da Rocha» til «Farol de Alfazina».

  Frokost. Vandringen starter ved kapellet Nossa Senhora da Rocha som ligger vakkert til på en klippe. Vi fortsetter til den lille kystbyen Benagil og til den vakre stranden, Carvalho, som ligger usjenert til. Vandringen avsluttes ved fyret Alfanzina. Individuell lunsj og felles avskjedsmiddag på tradisjonell restaurant. Buss t/r. Distanse: 10 km. Varighet: 4 timer.

 • 8. dag: Albufeira – Faro – Oslo

  Frokost. Formiddagen til egen disposisjon. Transfer til flyplassen, og retur med kveldsfly til Oslo Lufthavn.

 • Programmet er preliminært.

  Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen. Enklere rute er mulig!