Skip to main content

Loen - en seniorfavoritt

Opphold på flotte Hotel Alexandra

Loen i indre Nordfjord byr på noe av det mest storslagne landskap i Europa; vakre fjordarmer, glitrende fjellvann, brusende fosser, grønne brearmer og mektige tinder. Her ligger det familiedrevne Hotel Alexandra. Hotellet er kjent for sin særegne og personlige atmosfære, der gode tradisjoner møter moderne hotelldrift med øyne for stil og komfort. Velkommen til et opphold som inkluderer:

 • Superior rom på minimum 25 kvadratmeter!
 • Fri inngang Alexandra Bad
 • Hotellets velrennomerte buffet eller 3-retters middag
 • Fine utflukter i mektig natur!

 

Hurtigsøk

Dagsprogram

 • 1. dag: Oslo - Loen

  Avreise med buss fra Oslo Bussterminal kl. 0900 og Oslo Lufthavn kl. 0945. Vi fortsetter videre gjennom Gudbrandsdalen til Otta og videre over Strynefjellet til Loen som ligger i enden av Norges 5. lengste fjord, Nordfjord. Innsjekk på Hotel Alexandra (sertifisert som Miljøfyrtårn) med påfølgende felles middag.

  Oslo - Loen
 • 2. dag: Loen

  Vi starter oppholdet med en rolig dag slik at vi blir kjent med hotellet og området.
  Det er deilig å kunne benytte seg av hotellets fasiliteter. På 3700 kvadratmeter kan hotellet tilby et stort svømmebasseng med svømmekanal inn. Dette er oppvarmet hele året. I tillegg er det innendørs- og utendørs boblebad og en flott spa-avdeling. Hotellets gjester kan fritt benytte seg av badeanlegget.

  Vi kan også anbefale å prøve Loens nyeste attraksjon, Loen Skylift. Denne ble åpnet 20. mai 2017 med H.M. Dronning Sonja til stede. Fra fjordbygget starter oppstigningen med pendelbanen til fjellet Hoven 1011 moh. Turen tar 5-7 minutter hver vei. På toppen ligger Hoven Restaurant, og her får du et 210 graders panoramautsyn med utsikt til Skåla og Loenvatnet i øst, Jostedalsbreen og Olden i sør, og ut Nordfjorden i vest. Felles middag om kvelden.

  Loen
 • 2. dag: Lovannet og Kjenndalsbreen

  Etter en god frokost kan vi se frem til dagens utflukt. Båten M/B Kjenndal tar oss med på en flott og interessant båttur på Lovannet og herfra kan vi nyte den vakre og ville naturen med høye fjell, armer av Jostedalsbreen hengende utover toppene og det grønne Lovannet, som glitrer i bunnen av den smale dalen. Vi får oppleve Ramnefjell med sine uhyggelige sår etter to rasulykker i 1905 og 1936. Lokalguide er med på turen og vil fortelle om da store steinmasser raste fra fjellet, og i flodbølgene som fulgte mistet 135 mennesker livet. Båtturen avsluttes ved Kjenndalsbreen Fjellstove, hvor vi blir ønsket velkommen til dagens lunsj.
  Vi kjører deretter så langt det er mulig opp til Kjenndalsbreen med sitt fall på 1100 meter. På returen stopper vi ved båtvraket og minnetavlen over de omkomne etter den tragiske Lodalsulykka.
  Vi er tilbake på hotellet tidlig på ettermiddagen, og har resten av dagen til egen disposisjon.

  Det er deilig å kunne benytte seg av hotellets fasiliteter. På 3700 kvadratmeter kan hotellet tilby et stort svømmebasseng med svømmekanal inn. Dette er oppvarmet hele året. I tillegg er det innendørs- og utendørs boblebad og en flott spa-avdeling. Hotellets gjester kan fritt benytte seg av badeanlegget.
  Om kvelden spiser vi middag på hotellet.

  Lovannet og Kjenndalsbreen
 • 3. dag: Loen

  I dag har vi en hyggelig fridag til å slappe av ved hotellet. For de som ønsker det kan vi anbefale å prøve Loens nyeste attraksjon, Loen Skylift. Denne ble åpnet 20. mai 2017 med H.M. Dronning Sonja til stede. Fra fjordbygget starter oppstigningen med pendelbanen til fjellet Hoven 1011 moh. Turen tar 5-7 minutter hver vei. På toppen ligger Hoven Restaurant, og her får du et 210 graders panoramautsyn med utsikt til Skåla og Loenvatnet i øst, Jostedalsbreen og Olden i sør, og ut Nordfjorden i vest.
  Felles middag om kvelden.

  Loen
 • 4. dag: Briksdalsbreen

  I dag tar vi turen til Briksdalen og Briksdalsbreen, som vanligvis er besøkt av turister fra hele verden. Den berømte brearmen ligger i enden av den vakre Oldedalen mellom brusende fossefall og stupbratte
  fjell, ca. 20 km fra Olden. Bussen kjører oss opp til Briksdalsbreen Fjellstue, og herfra kjører vi i «Trollbiler» i 2 km opp mot breen. For den som ønsker å komme helt frem til breen, må man gå 500
  meter til fots. Vi får servert lunsj på Briksdalsbreen Fjellstove før vi kjører tilbake til Loen og hotellet.

  Resten av dagen kan nytes som man måtte ønske før vi møtes til en siste felles middag med påfølgende hyggelig samvær.

  Briksdalsbreen
 • 5. dag: Loen – Oslo

  Etter en god frokost er det på tide å takke for. Vi kjører via Skei, Lærdal og Gol, tilbake til Oslo Bussterminal (flybuss til Oslo Lufthavn) med nødvendige pauser underveis.

Kart

Reisekalender
11/4Vandretur Catalonia - Costa BravaFra kr. 15 990,-
13/4Kypros - YogaturFra kr. 13 990,-
13/4Elvecruise - Holland - BlomstercruiseFra kr. 21 990,-
20/4Vandretur KyprosFra kr. 16 990,-
22/4Vandretur AmalfikystenFra kr. 18 390,-
30/4Madeira med BlomsterfestivalFra kr. 21 990,-
30/4Seniorfavoritt - MallorcaFra kr. 12 990,-
23/5Den svenske vestkysten med GDFra kr. 11 950,-
27/5Vandretur AndaluciaFra kr. 13 690,-
4/6Kroatia - YogaturFra kr. 14 990,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80